Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Do Uherského Hradiště za vínem i památkami

Pokud se rozhodnete pro poznávání krásných českých míst a měst, Uherské Hradiště byste určitě neměli vynechat. Jedná se totiž o mimořádně malebné město, které je centrem zajímavého regionu Slovácko. Ten je známý zejména pro svůj nezaměnitelný folklór.

Objevte všechny krásy města

Uherské Hradiště se může pyšnit velmi dlouhou a bohatou historií, o čemž svědčí i množství jedinečných památek. Najdete zde mimo jiné třeba i fascinující odkaz Velkomoravské říše. Stačí navštívit sady “Špitálky”, v jejichž prostorách se nacházejí pozůstatky významného církevního komplexu. Mezi další působivé památky patří barokní kostel svatého Františka Xaverského stojící na Masarykově náměstí, kaple svaté Alžběty, která je považována za nejstarší dochovanou stavbu, nebo místní synagoga. Obdivovat můžete i zajímavou budovu staré radnice nebo bývalou jezuitskou kolej, v níž dnes sídlí Slovácké centrum kultury a tradic. Velmi zajímavou folklorní památkou je tradiční slovácká búda, kterou naleznete ve Smetanových sadech. Zde poté sídlí i hlavní budova Slováckého muzea. Milovníky tekuté vinné révy jistě zaujme historický vinný sklep U Lisu, který spolu s celou řadou dalších sklípků sídlí v jedné z vinařských uliček v Mařaticích. Právě v těchto uličkách můžete ochutnat výtečné víno, kterým je Uherské Hradiště proslulé.

Ubytování v Uherském Hradišti

Kam na výlet do okolí

Kdyby vás snad poznávání historických krás či ochutnávání lahodného vína omrzelo, můžete se vypravit i do neméně malebného okolí města. Navštivte třeba nedaleké Staré Město, v němž sídlí památník Velké Moravy s řadou archeologických nálezů. Z přírodních krás stojí za zmínku Chráněná krajinná oblast Bílé Karpaty nebo horské pásmo Chřiby s množstvím přírodních i architektonických úkazů. Jen zmíníme třeba proslulý hrad Buchlov nebo archeoskanzen v Modré. Pokud se sem navíc vypravíte během lyžařské sezóny, najdete zde i ideální podmínky pro provozování zimních sportů. Chřiby jsou domovem hned tří lyžařských areálů nabízejících sjezdové tratě různé obtížnosti. Vyzkoušet můžete Mendl Ski Břestek s jednou sjezdovkou, skiareál Osvětimany se dvěma sjezdovkami a lyžařské středisko Stupava se šesti sjezdovkami. I v Uherském Hradišti tak můžete strávit příjemnou dovolenou plnou lyžování a dalších zimních radovánek.

Ubytování v Uherském Hradišti
Hotel Slunce je nemovitou kulturní památkou.

Ubytujte se v Uherském Hradišti snadno a rychle

Prohlídky města, výlety, lyžování, to všechno vyžaduje energii. A tu musíte někde načerpat. Bez příjemného zázemí, v němž si budete moci po každém příjemně náročném dni odpočinout, to tedy nepůjde. Ve městě však naštěstí naleznete hned celou řadu hotelů a penzionů, které vám poskytnou největší možné pohodlí. Ať už preferujete útulný rodinný penzion nebo dáváte přednost většímu hotelu, v Uherském Hradišti určitě najdete přesně to, co hledáte. Pomůže vám s tím ubytovací portál Hotel.cz, na jehož internetových stránkách naleznete nejen kompletní seznam všech zařízení, ale také jejich popisy, fotografie a hodnocení. Výběr toho nejlepšího poté budete opravdu snadný. Tak už na nic nečekejte a naplánujte si svou dovolenou v Uherském Hradišti ještě dnes.

Ubytování v Uherském Hradišti

- PR článek -

Článek byl zobrazen 5 952 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA