Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Poznávejte harrachovské zimní krásy

Zima nám pomalu klepe na dveře, a proto se pozornost většiny z nás ubírá k lyžařským střediskům. Je totiž načase začít plánovat zimní dovolenou. Pokud se na ni chystáte a chcete ji strávit v Čechách, krásné Krkonoše by pro vás mohly být tou správnou volbou. Jedná se totiž o nejvyšší české hory, jež jsou domovem těch nejlepších lyžařských středisek. Mezi ně můžeme směle zařadit třeba malebný Harrachov nabízející ideální lyžařské podmínky i nespočet zajímavých míst.

Harrachov se postará o nezapomenutelné lyžařské zážitkyd

Harrachov patří mezi nejnavštěvovanější a nejlépe vybavená krkonošská střediska. Oblíbený Skiareál Harrachov je rozdělen na tři samostatné areály, kterými jsou Čertova hora, Zákoutí a Amálka. Nejoblíbenějším z nich je prevděpodobně Čertova hora nabízející celkem čtyři sjezdovky, dvě čtyřsedačkové lanové dráhy a dva vleky. Celková délka tratí činí příjemných 6,5 kilometru. Areál se nachází na stejnojmenné hoře vysoké 1020 metrů, která nabízí nejen výjimečné lyžařské podmínky, ale i prohlídku harrachovských skokanských můstků ležících na jejím úbočí nebo překrásné výhledy na okolní krajinu tvořenou Krkonošským národním parkem. Ostatní dva areály, Zákoutí a Amálka, jsou vzhledem ke svému uzpůsobení vhodné zejména pro rodiny s dětmi, začátečníky a lyžařské školy.

Harrachov

Ve volném časy poznávejte krásy města i jeho okolí

V Harrachově se určitě nebudete nudit ani poté, co lyžařské areály zavřou své brány. Jedná se totiž o mimořádně zajímavé město s neméně krásným okolím. Harrachov se rozkládá v údolí říčky Mumlavy přímo pod Čertovou horou, která zde vytváří příjemnou scenérii. Mezi nejzajímavější harrachovské památky patří kostel svatého Václava, kaple svaté Alžběty nebo již zmíněné skokanské můstky, které jsou významnou technickou památkou. V Harrachově samozřejmě nesmí chybět zajímavé lyžařské muzeum, mezi jehož nejzajímavější exponáty patří třeba socha Krakonoše nebo skleněný pohár vítěze MS v letech na lyžích. Ve městě poté můžete navštívit i působivou Sklárnu Novosad, nejstarší soukromou sklárnu v Čechách. V současné době se v prostorách sklárny nachází minipivovar s restaurací, jehož součástí jsou i unikátní pivní lázně. Po příjemné procházce městem se můžete vydat na průzkum okolí, protože i to stojí za to. Nedaleko od Harrachova leží třeba Mumlavské vodopády, které jsou jednou z velmi oblíbených turistických atrakcí v Krkonoších. Jedná se o vůbec nejmohutnější vodopád České republiky, jehož okolí je tvořeno překrásnou lesní krajinou.

Harrachov

Ubytujte se v některém z harrachovských hotelů a penzionů

Plánování výletů a dalších aktivit je samozřejmě velmi důležité. Ještě důležitější je však výběr vhodného ubytování. Po každém náročném dni stráveném lyžováním či poznáváním města je totiž nesmírně důležité načerpat síly na den následující. Správné ubytování by vám tak mělo poskytnou příjemné zázemí. Ať už hledáte útulný rodinný penzion nebo prostorný horský hotel, s výběrem vám nejlépe pomůže Hotel.cz. Na stránkách ubytovacího portálu si můžete velmi snadno a rychle sehnat ubytování v Harrachově v sezóně i mimo ní. Všechna harrachovská ubytovací zařízení jsou zde podrobně představena a nechybí ani hodnocení hostů ubytovaných před vámi. Pokud vám jen pěkné pokoje a hotelová restaurace nestačí, můžete si v Harrachově sehnat i ubytování disponující vlastní saunou, vířivou vanou nebo třeba masážním centrem. Stačí nahlédnout na Spa.cz, kde naleznete seznam všech harrachovských wellness hotelů.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 979 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA