Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Za přírodními a kulturními krásami nemusíte vyrážet jen do zahraničí. Tipy na 5 zajímavých míst ČR!

Léto se pomalu blíží ke konci a s ním končí i čas dovolených. Pokud ale ještě chcete letos někam vyrazit, nemusíte se vydávat daleko za hranice, ale můžete zůstat v našich luzích a hájích.

zajímavé cíle na výlet

1. Národní přírodní rezervace Boubínský prales

Milovníci přírody nemohou v Čechách najít snad lepší místo, než je CHKO Šumava. Právě zde se přitom nachází Boubínský prales, což je největší původní les ve střední Evropě. Zde máte jedinečnou možnost seznámit s takřka nedotčenou přírodou, když zde rostou stromy staré i stovky let. Navíc v Evropě zbývají poslední pralesy. Tím Boubínským vede naučná stezka a navíc se můžete vydat na vrch Boubín (1 362 m n. m.) a kochat se výhledem do krajiny.

Tip: se slevami můžete nakoupit nové cestovatelské potřeby, které využijete při poznávání světa. Najdete je na jednom místě na https://kuponer.cz/.

2. Vodní nádrž Lipno

Vodní nádrž Lipno drží rovněž jeden primát – jedná se o největší přehradní nádrž České republiky. Díky své rozloze (48,7 km2) je téměř dvakrát rozlehlejší než druhý Orlík a nepřekvapí, že jde o největší vodní plochu ČR. Okolí přehrady navíc disponuje nedotčenou přírodou a turisty sem láká množství hotelů, kempů a atrakcí (bobová dráha, lanový park apod.). Lipno se navíc nachází v Pošumaví, takže se zde můžete zastavit cestou do Boubínského prales, anebo na cestě domů.

3. Lichtenštejnská cyklostezka

Pro fyzicky aktivní turisty je samozřejmě nejlepší vyrazit na výlet na kole. Chcete-li spojit příjemné s užitečným, vyrazte na bicyklu na Lichtenštejnskou cyklostezku. Kromě toho, že si dáte do těla, můžete poznávat památky rodu Lichtejnštejnů na jižní Moravě v oblasti Lednicko-valtického areálu a v Dolním Rakousku. Doporučujeme zámek Lednice, vyhlídkovou Kolonádu nebo zříceninu Janův Hrad. Lednicko-valtický areál je zapsán na Seznam světového dědictví UNESCO a sama cyklostezka patří k lehčím, takže se jedná o dobrý tip pro aktivní rodinný výlet.

Doporučujeme: potřebujete-li si pořídit nové cyklistické vybavení a chcete ušetřit, podívejte se na kupony na D-sport.

4. Vyhlídka Máj

Vyhlídku Máj naleznete na mapě asi 1 km západně od vesnice Teletín. Vyrazit sem přitom mohou obyvatelé Prahy, protože toto místo je vzdáleno pouze 40 km. V České republice se nachází mnoho vyhlídek, málokterá z nich však umožňuje tak krásný výhled jako Máj. Spatřit zde můžete Vltavu, která protéká hlubokým skalnatým kaňonem a vytváří meandry (má tvar podkovy). V okolí se navíc rozkládají vodní nádrže Štěchovice a Slapy.

5. Safari kemp ve Dvoře Králové

V Čechách lze navštívit zhruba 25 zoologických zahrad a některé z nich nabízejí vskutku netradiční zážitky. Pokud jste se např. ještě nepodívali do Afriky, můžete vyrazit do safari kempu v ZOO Dvůr Králové. Nejen že se tu nachází obrovský výběh pro africká zvířata, ale můžete s nimi strávit několik

dní. Ubytovat se lze v bungalovech, klasických afrických stanech a pro opravdové dobrodruhy jsou určeny stany v korunách stromů. Zvířata jsou přitom ve výběhu od května do září.

Zajímavá místa kousek za hranicemi

Pokud byste přeci jen ještě v létě chtěli vyrazit za hranice, můžete se vydat do míst, která se nacházejí v blízkosti českých hranic. Zajímavý je např. německý Bamberk, který je známý jako město piva a navíc se jedná o nejzachovalejší barokní město v Německu se stovkami památek. Milovníci horské turistiky se mohou vydat na rakouskou horu Grossglockner anebo do Malé Fatry na Slovensku. V Polsku, tedy u našeho čtvrtého a posledního souseda doporučujeme navštívit Nyské jezero, které leží skutečně ve vzdálenosti, co bys kamenem dohodil…

- PR článek -

Článek byl zobrazen 774 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA