Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Vypravte se na hory do Špindlu a nebudete litovat

Začínáte pomalu plánovat letošní zimní dovolenou? Správně děláte. Ty nejlepší destinace a jejich ubytovací zařízení se opravdu plní rychlostí blesku. Pokud chcete mít svůj týden na horách jistý i vy, je načase vybrat si svůj letošní zimní ráj. Může jím být třeba Špindlerův Mlýn, jedno z nejoblíbenějších krkonošských letovisek, které každoročně navštěvují tisíce lidí z celé republiky i jejího okolí. Ptáte se proč právě Špindlerův Mlýn? Tady je hned několik důvodů.

Špindlerův Mlýn

Výborné lyžařské podmínky

Špindlerův Mlýn často zvaný zkráceně Špindl je vyhlášeným lyžařským letoviskem, které je velmi často přirovnáváno i k těm alpským. Už to svědčí o výjimečně dobré vybavenosti tohoto malebného horského městečka. Rozsáhlý Skiareál Špindlerův Mlýn se rozkládá hned na čtyřech krkonošských horách, kterými jsou Medvědín, Přední Planina, Hromovka a Mechovinec. Každý si dle svých lyžařských dovedností může snadno vybrat ideální sjezdovku. Nacházejí se tady mírné svahy vhodné pro začátečníky i rodiny s dětmi, ale také prudké sjezdovky vhodné spíše pro ostřílené lyžaře a snowboardisty. Mezi ty jednodušší jistě patří areál Horní Mísečky či sjezdovka Labská, zkušení lyžaři si zase užijí jízdu na dlouhé a členité sjezdovce Hromovka či na některé z profesionálních tratí v hojně vyhledávaném areálu Svatý Petr. Na své si ve Špindlu přijdou i milovníci adrenalinového ježdění. Dosyta si ho mohou užít třeba ve Snowparku Svatý Petr či ve Funtracku Hromovka. Zapomenuto ale samozřejmě nebylo ani na běžkaře. Pro ty jsou tady připraveny desítky kilometrů výborně upravených běžeckých tratí. Záleží jen na vás, zda si proběhnete závodní okruh nebo raději dáte přednost klidnému poznávání překrásné krkonošské krajiny.

Špindlerův Mlýn

Překrásné okolí jako stvořené k výletům

Pokud budete mít lyžování dost, nemusíte nutně sedět v hotelovém pokoji. Krásná okolní krajina tvořená malebnými krkonošskými vrcholy i údolími je jako stvořená k procházkám i delším výletům. V první řadě byste určitě neměli vynechat procházku samotným městečkem, během níž lze obdivovat třeba zajímavý Bílý most nebo kostel svatého Petra a Pavla. Dále se můžete vypravit na procházku k Labské přehradě, první přehradě, která zde byla vybudována již před sto lety. Přímo u Bílého mostu poté začíná i Harrachovská cesta, nejstarší turistická stezka celých Krkonoš. V létě vás tato cestička zavede až k Labské boudě, v zimě však končí o něco dříve, konkrétně u říčky Pudlavy. Mezi oblíbené turistické cíle patří také pramen řeky Labe, který leží asi 8 kilometrů od centra města, nebo nejvyšší hora České republiky, Sněžka.

Špindlerův Mlýn

Nespočet příjemných horských restaurací, barů a ubytovacích zařízení

Co by to bylo za hory bez večerního posezení u teplého svařeného vína nebo jiného oblíbeného nápoje, při němž můžete s přáteli probrat své celodenní zážitky ze sjezdovky? Nebojte, ve Špindlerově Mlýně o něj ochuzeni nezůstanete. Ačkoliv je Špindl poměrně malým městem, sídlí zde hned několik tradičně i moderně zařízených restaurací a barů nabízejících nejen příjemné posezení, ale také celou řadu horských dobrot. Ve městě samozřejmě naleznete i nepřeberné množství hotelů a penzionů. Tak se přestaňte rozmýšlet a najděte si to nejlepší ubytování právě ve Špindlerově Mlýně. Pomoci vám s tím může ubytovací portál Hotel.cz, ne jehož stránkách naleznete všechny možnosti ubytování ve městě. Snadno si tak díky popiskům i reálným fotografiím vyberete to nejlepší. Pokud si budete chtít po náročném dni stráveném na sjezdovce odpočinout v sauně nebo vířivce, stačí se podívat na Spa.cz, kde zjistíte, jaká ubytovací zařízení sídlící ve Špindlerově Mlýně se mohou pochlubit označením “wellness hotel”.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 1 004 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA