Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Vnitroblock – nové centrum Holešovic vzniklo z chátrajících skladů

Na podzim roku 2016 vzniklo v pražských Holešovicích originální centrum s názvem Vnitroblock. Za vznikem i celou realizací stojí dva kamarádi, jejichž vášní je právě přetváření ruin na trendy místa, která stojí za návštěvu.

Jakub a Lukáš jsou dva neobyčejní mladí muži, kteří veškerý svůj čaj a energii věnují nalézání a následné přestavbě nevyužitých a chátrajících objektů. Po stodvacet let staré smíchovské truhlárně, kterou proměnili v kavárnu s galerií a promítacím sálem, a Radlické kulturní sportovně si vyhlédli objekt v Holešovicích. Bývalé dílny a sklady v Turasově ulici proměnili na multikulturní kreativní centrum, kde najdete kavárnu, obchod s kousky českých designérů, galerii, taneční studio, PIDIKINO, multimediální studio a také prostor pro divadla, workshopy, firemní akce a další eventy. Jejich záměrem bylo vytvořit především autentickou industriální atmosféru. Proto je v objektech zachováno mnoho původních prvků, které našly praktické využití i po přestavbě. Jak říkají sami autoři projektu: „Přijďte se podívat!“.

Holešovice
Foto: Vnitroblock

Vnitroblock není samozřejmě jedinou zajímavostí Holešovic. O pár ulic dál, na Bubenském nábřeží, najdete Pražskou tržnici. Památkově chráněný areál s neopakovatelnou atmosférou nemá co do významu, historie a rozlohy v Evropě obdoby. Je pravým opakem přelidněných a uspěchaných nákupních centrem. V Pražské tržnici můžete nakupovat ve stáncích pod širým nebem nebo v krytých halách, kde najde množství sympatických prodejen a obchůdků, kaváren, restaurací, divadlo a klub Jatka 78 nebo Mint Weekend Market.

Klub Jatka 78 je domovskou scénou cirku La Putyka a také divadlem, do kterého přijíždějí účinkující z celé ČR i ze zahraničí. Na Mint Market se můžete těšit opět od 4. března každý víkend. Hala 13 se promění v barevné rejdiště plné designu, módy, šperků, doplňků, delikates a vůně dobré kávy. Mint Weekend Market je inspirován podobnými trhy v Bankoku a londýnském Candem Town.

V hale 22 najdete největší trh se zeleninou a ovocem v Česku, kde nakoupíte čerstvou zeleninu a ovoce přímo od pěstitelů, ale také mléčné výrobky, maso a uzeniny, pekárnu, zahraniční delikatesy a květiny.

Součástí areálu tržnice je opravdová lahůdka pro milovníky rocku a hlasité hudby – RockOpera Praha. Svého druhu výjimečné divadlo, kde nenajdete muzikály pro celou rodinu, ale skvělou show pro rockery. V RockOperě pravidelně vystupují např. Jiří Zonyga nebo Kamil Střihavka.

V Holešovicích najdete také již dostatečně známou galerii DOX – centrum současného umění, divadlo La Fabrika, nebo hudební Cross Club, o jehož úchvatnou interiérovou výzdobu se zasloužil František Sádra Chmelík se svým týmem spolupracovníků.


Foto: Cross Club

Pražské Holešovice se umístily v anketě portálu Travelsupermarket.com o nejlepší evropskou čtvrť. V žebříčku dokonce předběhla známé čtvrtě v Amsterdamu, Barceloně nebo Paříži.

Jak je vidět, návštěvu Prahy můžete pojmout i docela jinak, než jako nepříjemnou tlačenici mezi turisty na spojnici Václavské náměstí - Staroměstské náměstí – Pražský hrad. Můžete se v klidu ubytovat v příjemném boutique hotelu v Holešovicích, naplánovat si termín například spojený s některým s veletrhů na Výstavišti nebo s Matějskou poutí a veškeré aktivity zvládnete pěšky. Boutique hotel Absolutum v Praze je vzdálen pár minut pěšky od nádraží Praha – Holešovice a stanice metra, 500 metrů od Výstaviště a za 15 minut dojdete do tržnice. Poloha ubytování je tedy ideální pro všechny, kteří se chtějí vyhnout cestování po Praze a svůj pobyt si chtějí užít v klidu a pohodě.

Hotel Holešovice

Hotel Holešovice

Hotel Holešovice
Foto: Absolutum Hotel Praha

Po náročném dni si i uprostřed města můžete užít wellness v hotelu v Praze. Je libo sauna, privátní koupel, masáž nebo solárium s kolagenem? Wellness centrum je otevřeno denně od 9 do 23 hodin, nemusíte se tedy bát, že byste v nabitém programu nenašli chvilku na relaxaci. Pokud si pohyb zarezervujete přímo na stránkách hotelu, můžete využít některý ze speciálních balíčků a slev – sleva za přímou rezervaci přes stránky hotelu, sleva za včasnou rezervaci, sleva na 3 a více denní pohyb a další.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 3 329 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA