Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Zámek Zábřeh – ideální místo pro svatby i pivní wellness

Historie hotelu Zámek Zábřeh sahá až do 16. století, kdy na místě pozdějšího renesančního zámku stála tvrz. Poté zámek přešel z rukou šlechty do rukou církve, a následně státu. Rozsáhlé rekonstrukce se objekt dočkal v letech 2005 - 2007 a od té doby nabízí stylové ubytování, kulinářské speciality, pivo z vlastního pivovaru, pivní lázně i atraktivní prostředí pro svatby a oslavy.

Dnes luxusní hotel nabízející svým zákazníkům velmi netradiční ubytování poblíž nejzajímavějších míst města Ostravy, byl ještě počátkem devadesátých let 20. století opuštěným a polorozpadlým bývalým šlechtickým sídlem. V roce 2005 koupili zámek noví majitelé a pustili se do rekonstrukce, při které se podařilo obnovit co nejvíce z původní podoby zámku dle dobových fotografií a archivních záznamů z dvacátých let 20. století. Na podnět současných majitelů byl zámek vrácen na seznam kulturních památek.

zámek Zábřeh

Dnes je zámecký hotel v Ostravě - Zábřehu nejen vyhledávaným místem k ubytování, ale také pivovarem, pivními lázněmi a místem pro rodinné oslavy a svatby.

Ubytování ve stylových pokojích

Přenocovat na hradě nebo na zámku je snem většiny romantiků. Hrady a zámky mají svou neopakovatelnou atmosféru, genius loci, a možná i trochu tajemna, co všechno se v místnostech odehrávalo a kdo je obýval o několik staletí dříve. V hotelu Zámek Zábřeh se můžete ubytovat v historických pokojích a strávit noc v posteli s nebesy pod původním renesančním stropem, v barokním pokoji s intarzovaným dubovým nábytkem, v loveckém pokoji s trofejemi a loveckými motivy na intarziích nebo v dámském pokoji s originálním barokním nábytkem s květinovými motivy.

zámek Zábřeh

zámek Zábřeh
Africké apartmá

Milovníky dálek a exotiky nadchne africké apartmá s unikátní sbírkou trofejí z exotických loveckých výprav – buvola, antilopy, kůže krajty nebo zebry. V cestovatelském pokoji najdete starožitný cestovní kufr, originály map a cestovatelské motivy na nábytku.

zámek Zábřeh
Pokoj Renesance

Po původním trámovém schodišti se dostanete až do nejodlehlejší části zámku – věžního pokoje. Nad hlavou budete mít staletou střechu a v pokoji dokonalý klid pro odpočinek.

Všechny nábytkové kusy jsou originály pocházející z aukcí starožitností v České republice a Rakousku. Postele s nebesy jsou pro maximální pohodlí hostů vyrobeny současnými truhláři. Ve všech pokojích najdete původní renesanční nebo barokní trámové stropy.


Lovecký pokoj

Svatba na zámku

Každá malá holčička si někdy přeje být princeznou, mít krásné šaty, prince na bílém koni a bydlet na zámku. Splnit si svůj dětský sen alespoň na jeden den a jednu noc? Proč ne. Zámek je přece tím pravým místem pro svatební obřad i hostinu. Zámek Zábřeh je oficiálním oddacím místem městského obvodu Ostrava-Jih a je tedy možné uspořádat kompletní svatbu na zámku včetně ubytování pro svatebčany. Pro svatební hosty je k dispozici erbovní sál, restaurace nebo nádvoří.

zámek Zábřeh

Pivní a vinné koupele a wellness

K relaxaci a odpočinku patří také wellness. Na zámku mají tyto procedury specifickou atmosféru. Za pivní lázní zamíříte do středověkého sklepení, kde na vás v dřevěné kádí čeká pivní koupel ze surovin používaných při vaření zámeckého piva Pikard®. V kombinaci s přírodní pivní kosmetikou má tato koupel hluboké regenerační a relaxační účinky. Po koupeli vás čeká masáž a odpočinek v bavlněném zábalu. Vše je doplněno kyslíkovou terapií, tedy zvýšenou koncentrací kyslíku ve vzduchu.

Kdo má raději víno, může zvolit vinnou koupel s mandlovým olejem.

Pivovar na zámku

Vaření piva má na Zámku Zábřeh mnohasetletou tradici. Tradice vaření piva byla novými majiteli opět obnovena, a tak si v zámecké pivnici můžete pochutnat na lahodném zámeckém ležáku Pikard®.

Zámecká restaurace

Zámek je inspirativní místo a zámecká kuchyně o to více. V prostředí nejstarší části zámku si můžete pochutnat na pokrmech spojujících moderní trendy s tradičními postupy vaření a recepturami. Při vaření a přípravě jídel jsou používány domácí suroviny, lokální biopotraviny a čerstvé bylinky. Jídelní lístek se mění dle období a tak se s jiným menu setkáte na jaře a s jiným na podzim.

zámek Zábřeh

Pokud tedy hledáte uprostřed rušného města oázu klidu a historický hotel a restauraci s neopakovatelnou atmosférou, navštivte hotel Zámek Zábřeh, a to v jakoukoliv roční dobu. Těšíme se na Vás!

- PR článek -

Článek byl zobrazen 22 120 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA