Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Tipy na výlet a zajímavosti Karlovarského kraje

Tipy na výlet a zajímavosti Karlovarského kraje, zobrazené k dnešnímu dni na našem webu.

Andělská Hora
Zřícenina hradu leží ve stejnojmenném městečku na výrazné znělcové skále. Hrad je prvně zmiňován roku 1402. Byl založen na sklonku 14. století pány z Oseka.

Anglikánský kostel sv. Lukáše v Karlových Varech
Kostel byl postaven na Zámeckém vrchu v pseudogotickém stylu. Stavba probíhala za finanční podpory anglických lázeňských hostů.

Areál farního děkanského kostela Narození Panny Marie v Toužimi
Areál vznikl asi po r. 1488 patrně z popudu tehdejší nové toužimské vrchnosti, pánů z Plavna a byl tvořen stavbou vlastního chrámu, farou, školou a pohřebištěm zrušeno v 17. stol. Původní pozdně gotická stavba chrámu, upravovaná po požárech města ...

Areál zámku v Toužimi
Z kdysi rozsáhlého panského sídla se dochovalo zejména jeho jádro, které tvoří Horní a Dolní zámek obklopující nepravidelné nádvoří, a dále objekt panského pivovaru a část západního křídla poplužního dvora. Rezidenční objekt Horního zámku je tvořen románsko-gotickým jádrem ...

Dub u Vorlů v Jenišově
Dub letní – Quercus robur se nachází v areálu firmy Vorel u č. 65, na pozemku p. č.25 v Jenišově. Obvod kmene je 383 cm ve výši 130 cm nad zemí. Památným stromem byl vyhlášen Odborem životního prostředí Magistrátu města Karlovy Vary dne 15. 9. 2005.

Evangelický kostel sv. Petra a Pavla v Karlových Varech
Evangelický kostel byl postaven na sklonku 19. století v novorománském slohu. Najdete ho u Císařských lázní.

Farní kostel Jména Panny Marie v Chyších
Kostel pochází z období výstavby karmelitánského kláštera, upraven byl pozdně barokně. Vzhled kostela je podle stavebních předpisů žebravých řádových církví velmi jednoduchý. Obraz na hlavním oltáři, vytvořil Petr Brandl pravděpodobně roku 1708.

Farní kostel sv. Vavřince v Krásném Údolí
Jednolodní orientovaný bezvěžový kostel, v jádru pozdně gotický z doby před rokem 1464, upravovaný v roce 1532 a v roce 1774.

Františkánský klášter v Chebu
Klášter v Chebu založený už ve 13. století patří k nejstarším památkám, které zde připomínají život františkánských mnichů. Duchovním centrem klášterního areálu byl kostel, jehož vysvěcení byl přítomen sám král Rudolf Habsburský. Z klášterního areálu se dodnes zachovala desítka budov a k tomu šest dvorů a jedno náměstí.

Galerie umění v Karlových Varech
V galerii si během prohlídky stálé expozice můžete prohlédnout nejvýznamnější a nejcennější umělecká díla, která zde byla od roku 1953 nashromážděna. K vidění jsou obrazy a sochy českých autorů. Kromě stálé expozice pořádá galerie krátkodobé výstavy, koncerty a divadelní představení.

Goethova vyhlídka v Karlových Varech
Stavba, pod kterou je podepsané stavitelské duo Fellner a Helmer (1889). Do okolí se můžete rozhlédnout po tom, co zvládnete 165 schodů a vystoupáte do výšky 34 m.

Historický most v Kyselce
Most byl používán až do roku 1986, vyhořel 18. 7. 1986, byl dlouhý 66 m, 10 m široký a spočíval na třech mohutných pilířích, které se dochovaly dodnes. Most je zapsán v rejstříku kulturních památek pod č. 1020. Obec Kyselka v roce 2001 zahájila obnovu tohoto historického mostu.

Hrad Bečov
Jeho nejstarší gotickou část postavili Rýzmburkové v první půli 14. století. Klenotem gotické části je hradní kaple Navštívení Panny Marie z roku 1400. Byla vysvěcena dne 14. května 1400. Má žebrovou klenbu se dvěma svorníky, na jednom je reliéfní znak pánů z Rýzmburka, na druhém heraldický čtyřlist.

Hrad Bečov nad Teplou
Majestátní hrad Bečov nad Teplou se vypíná na vysoké skále uprostřed hlubokého údolí nad řekou Teplou, jižně od Karlových Var. Hrad se skládá ze dvou stavebních celků, horního hradu a nového dolního zámku. Pod hradem stojí zámek z 18. století, který má renesanční jádro. Ze zahradních teras je malebný výhled do údolí a na městskou památkovou zónu.

Hrad Loket
V malebném zalesněném údolí vytvořila řeka Ohře meandr, na jehož vrcholu se tyčí masiv hradu Lokte. Tato v minulosti nedobytná pevnost vzbuzovala vždy zasloužený obdiv mnoha návštěvníků a nejinak je tomu i dnes.

Hrad Seeberg neboli Ostroh
Hrad Seeberg (Ostroh) je jeden ze zajímavých výletních cílů, v turisty často neprávem opomíjeném regionu Chebska. Prastarý románský hrad je jeden z nejpamátnějších na území ČR, který se do současnosti dochoval, sice pod nánosem řady pozdějších přestaveb, v dobrém stavu.

Hřbitovní kostel sv. Ondřeje v Karlových Varech
Byl postaven v gotickém slohu a v roce 1841 přestaven. Na bývalém hřbitově (dnes Mozartův park) je pochováno několik významných osobností jako dr. David Becher, dr. Jean de Carro, architekt F. Gilly a další.

Jáchymovská radnice
Původní radnice stávala v prostoru nad dnešní barokní kaplí sv. Anny, ve středu města. Stavba s použitím hrázděného zdiva v patře byla po roce 1945 zbourána. Dnešní radnice, původní dům Jeronýma Šlika z let 1540 - 1544, je rozsáhlou budovou s typickou věží v průčelí. Radnice prošla celou řadou přestaveb a v letech 1901 - 1902 byla zvýšena o jedno podlaží.

Jan Becher muzeum v Karlových Varech
Nachází se (stejně jako výrobna) v historické budově provoněné oním jedinečným likérem. Becherovka patří mezi nejznámější karlovarské produkty. Během prohlídky se dozvíte něco o její historii, výrobě či skladování.

Jelení skok v Karlových Varech
Z jiné perspektivy se můžete na město podívat právě odtud. Socha kamzíka stojícího na skále a hledícího na město patří ke Karlovým Varům stejně jako minerální voda, lázeňské oplatky a Becherovka.

Jenišovský dub
Dub letní – Quercus robur se nachází na bývalém školním hřišti za budovou č. p.68, na pozemku p. č. 5/1 v Jenišově. Obvod kmene je 352 cm ve výšce 130 cm nad zemí. Památným stromem byl vyhlášen OŽP MM Karlovy Vary dne 19. 9. 2005. Strom byl poškozen vichřicí, která se v noci na 30. 7. 2005 přehnala obcí.

Kaplička sv. Anny v Jenišově
Přesné datum vzniku neznáme, předpokládá se, že byla postavena na konci 19. století. Nejedná se o historicky cennou stavbu, nebyla postavena v žádném stylu. Kaplička se dočkala větší opravy v roce 1947, kdy do obce zavítal arcibiskup pražský a nově opravenou kapličku vysvětil.

Klášter obutých karmelitánů v Chyších
Klášter obutých karmelitánů založil Jiří Vilém Michna z Vacínova, jehož rod získal chyšské panství po bitvě na Bílé Hoře. K výstavbě však přistoupil až syn zakladatele Vilém Bedřich.

Kolovská kaplička
Tuto stavbičku postavil na svém pozemku zbožný občan Kolové pan Neuerer v roce 1873. V roce 1930 byla kaplička přestavěna, opravena a rozšířena a byl rovněž obnoven oltář s obrazem svaté Anny, patronky obce. Od tohoto roku zde byla na sv. Annu sloužena mše a konaly se poutě.

Kostel sv. Jiří v Bečově nad Teplou
Původní středověký kostel byl v 15. století postaven na místě prvního bečovského hradu (tvrze). V roce 1621 kostel vyhořel a byl obnoven. Tento v pořadí druhý kostel pak shořel při požáru roku 1760. Na jeho místě byl v letech 1763 - 1767 postaven dnešní kostel svatého Jiří podle plánů místního stavitele Franze Pöpperleho.

Kostel sv. Máří Magdaleny v Karlových Varech
Barokní chrám byl postaven na místě bývalého gotického kostela. Při prohlídce si všimněte cenného oltářního obrazu. Bohoslužby se tu konají denně.

Kostel sv. Michaela v Nové Roli
Původní kaple byla postavena v letech 1240 až 1255. Tehdejším pražským biskupem Tomášem byla nazvána "Kaple při Nové Roli" a náležela kostelu v Sedleci.

Kostel sv. Mikuláše v Merklíně
Kostel sv. Mikuláše byl vystavěn již v období 14. století. Radikálně byl přestavěn na konci 17. století, kdy byl také prodloužen. Během zhoubného požáru města v únoru 1817 byl kostel značně poškozen. Rok poté však již byl opraven.

Kostel sv. Petra a Pavla ve Žluticích
Nejstarší architektonická památka, která patří na Karlovarsku k nejcennějším. Tato trojlodní bazilika, budovaná od poloviny 14. století, je zaklenuta gotickými křížovými žebrovými klenbami. V interiéru se dochovaly fragmenty gotických maleb z r. 1435, renesanční figurální náhrobníky, hrobka KokořovcŮ ...

Kostel sv. Urbana v Karlových Varech
Nejstarší dochovaný objekt města leží v městské části Rybáře. Vznikl patrně ve 2. pol. 13. stol. v rámci kolonizace.

Kostel svatého Jáchyma v Jáchymově
Kostel sv. Jáchyma, dnešní děkanský, je postaven jako protestantský v 1. polovině 16. století. Jde o původně pozdně gotickou jednolodní stavbu s řadou významných renesančních detailů. Stavbu financovali bohatí těžaři, ale především hrabata Šlikové.

Kostel svatého Michaela v Otročíně
Dominantu vesnice tvoří kostel svatého Michaela z roku 1838. Je to jednolodní klasicistní stavba. Loď má tři široká klenební pole. Kruchtu podpírají korintské sloupy. Většina zařízení byla převezena z původního starého kostela, který v průběhu let zanikl.

Kostel svatého Petra a Pavla v Krásném Lese
Dominantní budovou obce je kostel sv. Petra a Pavla, k němuž patřila bohatá farnost s obcemi Osvinov, Plavno, Léno, Vrch (dříve Hutmesgruen) a Damice.

Kostel Zvěstování Panny Marie v Chyších
Raně barokní monumentální basilikální stavba z konce 17. století. Kostel spolu s rodinnou kryptou nechala vystavět tehdejší majitelka chyšského panství Anna Ludmila Michnová, rozená hraběnka Krakovská z Kolovrat, která na stavbu dohlížela až do konce svého života (1718).

Královská mincovna v Jáchymově
První tolary byly vybíjeny ve sklepních prostorách hradu Freudenstein nad Jáchymovem. Zde také začala historie hodnotné mince označované podle místa původu Thal, Joachimsthalergulden, Thaler, Tolar.

Kynžvart
Na samém úpatí rozlehlého Slavkovského lesa, v těsné blízkosti proslavených Mariánských Lázní, leží zámek Kynžvart. Někdy mezi lety 1585 až 1597 byl v údolí pod kynžvartským hradem postaven renesanční zámek, jehož přesná podoba dnes už není známa. V pozdějším klasicistním metternichovském zámku se však dochovaly poměrně významné části původního renesančního objektu.

Majvalův dub v Jenišově
Dub zimní – Quercus petraea nacházející se na zahradě u domu č. p.38, na pozemku p. č. 93/2, který má obvod kmene 395 cm ve výši 130 cm nad zemí. Památným stromem byl vyhlášen Odborem životního prostředí Magistrátu města Karlovy Vary dne 15. 3. 2004.

Městská kašna v Toužimi
Kamenná kašna z pol. 18. stol. byla upravená kolem r. 1930 (původní sloup se dvěma mísami kulovitého tvaru nahrazen historizujícím pylonem, dílo místního sochaře K. Fuchse). Původní dřevěná kašna stála v horní části náměstí. Přívod vody zajišťovalo dřevěné potrubí tzv. „městského vodovodu“ ...

Městská radnice č. p. 35 v Toužimi
V jádru pozdně gotická stavba prošla řadou přestaveb po požárech v l. 1620, 1652, 1752 a 1872 a úpravami ve 20. stol., v r. 2004 částečně obnovena původní klasicistně-empírová podoba. Nad vstupem do mázhausu kamenná znaková deska z doby po roce 1500. V severní části přízemí dochována starší klenutá černá kuchyně a komora ...

Městské divadlo v Karlových Varech
Dvojice Fellner a Helmer oblékla divadlo do novobarokní róby. Pokud se Vám zdá krásné z venku, budete doslova ohromeni jeho interiéry. Krásu vnitřních prostor korunuje malovaná opona s alegorií umění od F. Matschema.

Mlýnská kolonáda
Karlovy Vary jsou známé jako město kolonád. Hlavním účelem těchto staveb je poskytnout lázeňským pacientů pohodlí při užívání naordinovaných léčivých pramenů.

Muzeum Karlovy Vary
Expozice krajského muzea je rozmístěna do několika obcí v kraji. V Karlových Varech sídlí ve třech budovách.

Muzeum ve Žluticích
Je umístěno v historické budově Na Velkém náměstí, kdysi panském domě Zumrů z Herstošic, zvaném Velký dům. Nejstarší historie je zde dokumentována archeologickými nálezy a četnými listinami zajišťujícími městská privilegia.

Někdejší merklínský zámecký areál
Někdejší merklínský zámecký areál, sestávající dnes z budovy zámku, rozlehlého zámeckého hospodářského dvora, parku, zámeckých sklepů a mohutné kamenné sýpky, patří k charakteristickým příkladům venkovských feudálních sídel. Patrová čtyřkřídlá budova zámku s uzavřeným nádvořím je situována v parku, jehož hlavní část leží západně a severně od zámeckého objektu.

Poštovní Dvůr v Karlových Varech
Budova je postavena v duchu klasicismu. Hlavně v interiérech se však setkáte i s romantismem. Poštovní Dvůr patřil během své existence mnoha více či méně známým lidem, z nichž každý se jej snažil ještě více zvelebit. Původně sloužil k ustájení poštovních koní.

Pravoslavný kostel sv. Petra a Pavla v Karlových Varech
Vzorem pro stavbu tohoto pravoslavného chrámu byl kostel poblíž Moskvy. Tuto výraznou stavbu ani omylem nepřehlédnete. Je zasazena mezi převážně secesní vily v ulici Krále Jiřího. Bohatá výzdoba kostela byla částečně sponzorována zámožnými karlovarskými pacienty ruského původu.

Radnice v Bečově nad Teplou
Barokní stavba z doby krátce po požáru roku 1760 se nachází na místě starší radnice. Výstavný městský dům s četnými klasicistními prvky. Postaven byl podle plánů Josefa Moika a Norberta Heydla. V roce 1898 byla radnice renovována do dnešní podoby.

Radnice ve Žluticích
Až do získání vlastní budovy se žlutičtí konšelé scházeli při svých zasedáních v soukromých domech jednotlivých purkmistrů a radních. Pro zřízení radnice zakoupilo město v r. 1537 budovu vedle tzv. Velkého domu tj. nynějšího muzea na Velkém náměstí. V r. 1779 zničil město požár, jehož zůstalo ušetřeno pouze 5 domů, fara a kostel.

Románský kostelík sv. Linharta v Karlových Varech
Ruiny této románské stavby leží poblíž lesní kavárny Linhart. První zmínka o kostelíku pochází již z roku 1246.

Rozhledna Diana v Karlových Varech
Věž z roku 1914 najdete na Výšině přátelství nad Grand hotelem Pupp. Dostanete se k ní pěšky po lesních stezkách nebo lanovkou. Jízda lanovkou trvá přibližně 3 minuty.

Skalky skřítků
Zhruba 3 km jihozápadně od Kyselky se nachází velmi vzácná geologická lokalita. Ve srázné vrcholové stěně kóty Schwedelberg, tvořené třetihorními sopečnými vyvřelinami bazaltu, je zhruba šedesát válcovitých dutin o průměru od několika centimetrů do 1, 5 metru.

Skanzen Doubrava
Skanzen Doubrava představuje typickou ukázku chebské lidové architektury, tzv. Chebských statků.

Sklářské muzeum v Karlových Varech
Expozice pojednávající o historii světoznámé sklářské firmy je umístěna v prostorách karlovarské výrobny. Návštěvníkům přiblíží vývoj sklárny a jejích produktů od založení do současnosti. Muzeum je propojeno se vzorkovou prodejnou. Expozice je rozdělena do 6 tematických částí.

Sousoší mariánského (morového) sloupu v Toužimi
Barokní sloup se sochou Panny Marie s Ježíškem pochází z r. 1705 (datace nad a pod výklenkem podstavce sloupu), čtveřice soch světců, sv. Josef (jihozápad), sv. Florián (jihovýchod), sv. Jan Nepomucký (severovýchod), sv. Jan Křtitel (severozápad) je zřejmě o něco mladšího původu.

Starý obecní pivovar č. p. 72 v Toužimi
Vznikl na počátku 16. stol. přestavbou dvou měšťanských domů. V podzemí dochovány původní rozsáhlé pozdně gotické sklepy zaniklého domu a novostavby pivovaru, přístupné mimo jiné i z vnější strany městských hradeb, otvorem s lomeným obloukem, dnes zazděným.

Steinbachův dům č. p. 51 v Toužimi
V jádru pozdně gotická stavba přestavěná a rozšířená v 17. stol. o sousední dům č. p. 50 byla městskou rezidencí A. Steinbacha z Kranichštejna. Kamenný portál z r. 1657 přenesen v r. 1927 na hrad Loket.

Svatý Linhart + Doubská hora
Rozhledna byla postavena v roce 1905. Nějakou dobu chátrala (jak je tomu v Čechách zvykem) a v roce 1995 byla prodána. Nový majitel budovu zrekonstruoval a zřídil v ní hotel Aberg. Vyhlídka ve věži slouží jako hotelové apartmá, kochat krajinou (poplatek 40 Kč) se tedy můžete jen v tom případě, že není obsazené.

Synagoga v Chyších
Synagoga byla vybudována roku 1848 z jedné bašty chyšského městského opevnění z konce 15. století. V současné době jsou patrny pouze základy této budovy, neboť byla pro špatný stavební stav v roce 1975 stržena.

Špitální kostel v Jáchymově
Špitální kostel, dnes hřbitovní, je nejstarší dochovanou stavbou města. Ve stráni nad městem zaujme vysokou sedlovou střechou, krytou šindelem. V interiéru kostela se dochovala celá řada kamenných náhrobků významných osobností města z 16. století.

Tři kříže v Karlových Varech
Kříže tu byly vztyčeny jako symbol úspěšné rekatolizace města a jeho okolí (po roce 1620). Pověst však praví, že symbolizují smrt tří bratrů, kteří zemřeli násilnou smrtí.

Tvrz ve Velichově
Poprvé se tvrz připomíná r. 1528 a není známo, jestli zde stála již ve 14. či 15. století. Její původní podoba z této doby není známa. Po r. 1578, kdy se stal Velichov samostatným statkem, byla pravděpodobně renesančně přestavěna. Roku 1621 ji sice císařská vojska vypálila, avšak do r. 1651 byla znovu obnovena.

Vřídlo v Kalových Varech
Přibližně na půli cesty mezi hotelem Thermal a Grandhotelem Pupp, v srdci lázeňské zóny, najdete největší a nejteplejší karlovarskou termu. Vyvěrá na povrch v obdivuhodné síle. Vřídlo je schopné vytrysknout do výšky 12 m. Za minutu tak z podzemí dostane 2000 l horké vody a 5000 l oxidu uhličitého.

Vyhlídka Karla IV. v Karlových Varech
Krásná pseudogotická věž pochází z roku 1877. Jediné co musíte udělat, než se rozhlédnete do krajiny, je pokořit 79 schodů. Na rozhlednu je neomezený přístup.

Zámecká věž v Karlových Varech
Nalézá se nad Zámeckou kolonádou. Původní gotická stavba pocházela z období kolem roku 1358 a byla postavena na příkaz Karla IV. Při zničujícím požáru v roce 1604 budova shořela. Rekonstrukce v barokním stylu se dočkala už jen věž, ze které byli vítáni významní lázeňští hosté.

Zámecký pivovar v Chyších
Součástí zámeckého areálu je taktéž panský pivovar, který byl vystavěn v letech 1839 – 1841. Pivovarnictví v Chyši má však tradici již od roku 1580. V letošním roce byla po 74 letech obnovena výroba kvalitního zámeckého piva.

Zámek Bečov
Organickou součástí bečovského panského sídla je barokní zámek. Byl vystavěn v letech 1750 - 1753 v těsné blízkosti zpustlého hradu. Budování tzv. Nového neboli Dolního zámku financoval tehdejší majitel bečovského panství Dominik Ondřej Kounic.

Zámek Děpoltovice
Zámek vznikl až v r. 1846, kdy jej dala vystavět tehdejší majitelka děpotovického zboží Anna Veithová, rozená z Kleistu. V pozdějších letech se vystřídala řada soukromých majitelů.

Zámek Horní Hrad
Původně středověký hrad Hauenstein, se nachází tři kilometry severozápadně od Stráže nad Ohří v katastru obce Krásný Les, nedaleko města Ostrov na Karlovarsku. Hrad vyrostl na skalnaté ostrožně nad soutokem dvou potoků v údolí, které se výrazně svažuje z masivu Klínovce k řece Ohři.

Zámek Chyše
Nejstarší historické zprávy o Chyších pocházejí z druhé poloviny 12. století, kde na místě dnešního zámku stála tvrz, sídlo starobylého vladyckého rodu Odolenoviců. Ti na Chyších sídlili plných dvě stě let.

Zámek Stružná
Historie zámku ve Stružné je spjatá s Andělskou Horou, kdy jeden z jejich vlastníků Linhart Colona z Felsu nechal kolem roku 1598 vystavět nový zámek v Kysiblu. V roce 1622 zámek i s Andělskou Horou přechází do majetku Heřmana Černína z Chudenic.

Zámek Valeč
První písemné zmínky o Valči jsou z roku 1358, kdy je statek uváděn jako rozdělené zboží, držené bratry Ctiborem a Benešem z Valče. Dalšími majiteli rozděleného panství byli ve středověku zemané držící statky v blízkém okolí.

Zámek ve Velichově
Zámek byl vystavěn po r. 1747, kdy zdejší statek koupil Jan František Hessler. Tento císařský rada a vlastník bohatých stříbrných a cínových dolů v Krušnohoří držel Velichov až do své smrti v r. 1770.

Zámek Verušičky
Tvrz byla založena před rokem 1557. První přímá zpráva o ní sahá do roku 1589. Její nejstarší popis pochází z roku 1682, kdy se dělili o majetek bratři Antonín Jan Friedrich a Leopold Antonín Edmund Libštejnští z Kolovrat, ale podrobnější popis byl vypracován až v roce 1709.

Ubytování a stravování v Karlovarském kraji

Města a obce Karlovarského kraje

Tipy na výlet v Moravskoslezském kraji
Tipy na výlet v Olomuckém kraji

Tipy na výlet ve Zlínském kraji

Tipy na výlet v Jihomoravském kraji

Tipy na výlet v kraji Vysočina

Tipy na výlet v Jihočeském kraji
Tipy na výlet v Plzeňském kraji

Článek byl zobrazen 5 554 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA