Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Okres Přerov

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Okres Přerov“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Okres Přerov.

Pravoslavný chrám sv. Cyrila a Metoděje

Sakrální stavba – kostel sv. Cyrila a Metoděje je výsledkem přestavby původní synagogy podle projektu přerovského rodáka židovského architekta – Jakoba Gartnera. Současný vzhled objektu pochází z roku 1898, kdy byla budova přestavěna v novorománském slohu.

celý článek

 

Lhotka u Přerova

Přírodní památka Lhotka u Přerova se rozkládá na ploše asi 5,6 ha. Na prudkých svazích na jižním okraji obce se uchoval ostrůvek teplomilné vegetace, který reprezentuje výskyt stepní flóry na Moravě. Stráň příkře spadající k říčce Olešnici se rozkládá v nadmořské výšce od 240 do 270 m n. m. asi 8 km od Přerova.

celý článek

 

Muzeum Komenského v Přerově

Většina stálých expozic Muzea Komenského v Přerově je umístěna v budově přerovského zámku. Současné muzeum Komenského vzniklo postupným sloučením několika přerovských muzeí. Nejstarší z nich – Museum Komenského, které bylo založeno v roce 1988, patří k prvním svého druhu na světě.

celý článek

 

Cyklostezka Bečva

Trasa cyklostezky Bečva je určená speciálně pro cyklisty a pěší a tam, kde to povrch stezky dovoluje, i pro bruslaře na in-line bruslích. Po svém dokončení by měla trasa této cyklostezky propojovat 28 obcí v přerovském okrese, které leží v údolí řeky stejného jména, a vcelku by měla být dlouhá asi 73 km.

celý článek

 

Loutkové divadlo Sokol – Přerovský kašpárek

Divadlo loutek Přerov vzniklo v roce 1915 jako jedno z prvních loutkových divadel na Moravě. V prvopočátcích se pro veřejnost hrávalo jako loutkové domácí divadlo bratra Horneka s marionetami vysokými 25 centimetrů. Teprve později byly loutky vysoké už 50 cm. Hlediště v Palackého škole tehdy pojalo 240 diváků.

celý článek

 

Hlinsko – hradiště

Ostrožní hradiště Hlinsko leží severně od vesnice stejného jména v okrese Přerov. V letech 1967 – 1991 bylo toto území systematicky zkoumáno archeologem Jiřím Pavelčíkem. Prokazatelně zde bylo zjištěno osídlení kultury s nálevkovitými poháry a kultury s kanelovanou keramikou.

celý článek

 

Hrad Helfštýn

Hrad Helfštýn se nachází nad městečkem Týn nad Bečvou v jihovýchodní části okresu Přerov. Jeho umístění na kopci v zalesněné krajině připomíná středověké sídlo ukryté před civilizací. Unikátní hrad Helfštýn s nejdelšími hradebními zdmi na území České republiky je od městečka vzdálen jen 4 km. Nese prý jméno loupeživého Helfrieda z Linavy, který jej založil.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA