Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Okres Cheb

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Okres Cheb“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Okres Cheb.

Jaká je historie Mariánských Lázní?

Jaká je historie Mariánských Lázní?

Mariánské Lázně patří mezi jedny z nejvýznamnějších a nejnavštěvovanějších lázní v Čechách. Nemohou se pyšnit nijak dlouhou historií, přesto sem jezdí davy turistů z Čech i zahraničí. Jaká je historie tohoto města?

celý článek

 

Františkánský klášter v Chebu

Klášter v Chebu založený už ve 13. století patří k nejstarším památkám, které zde připomínají život františkánských mnichů. Duchovním centrem klášterního areálu byl kostel, jehož vysvěcení byl přítomen sám král Rudolf Habsburský. Z klášterního areálu se dodnes zachovala desítka budov a k tomu šest dvorů a jedno náměstí.

celý článek

 

Hrad Seeberg neboli Ostroh

Hrad Seeberg (Ostroh) je jeden ze zajímavých výletních cílů, v turisty často neprávem opomíjeném regionu Chebska. Prastarý románský hrad je jeden z nejpamátnějších na území ČR, který se do současnosti dochoval, sice pod nánosem řady pozdějších přestaveb, v dobrém stavu.

celý článek

 

Zámek Kynžvart

Na samém úpatí rozlehlého Slavkovského lesa, v těsné blízkosti proslavených Mariánských Lázní, leží zámek Kynžvart. Někdy mezi lety 1585 až 1597 byl v údolí pod kynžvartským hradem postaven renesanční zámek, jehož přesná podoba dnes už není známa. V pozdějším klasicistním metternichovském zámku se však dochovaly poměrně významné části původního renesančního objektu.

celý článek

 

Skanzen Doubrava

Skanzen Doubrava představuje typickou ukázku chebské lidové architektury, tzv. Chebských statků.

celý článek

 

Surf club

Surf club se nachází u Jesenické přehrady s možností ubytování v chatkách nebo vlastní cararavan, stany, stravování, soc. zázemí, sprchy, parkování, surfování, jachting vše v areálu.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA