Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Chalupa Pod Sviní horou - ubytování pod Králickým Sněžníkem

Bohatá historie, stylové ubytování, symbióza přírody a umění a bezedná studnice neotřelých nápadů. To vše a mnohem více zaručuje Chalupě Pod Sviní horou výjimečné postavení mezi tuzemskými chalupami. Najdete ji v obci Malá Morava (místní část Vlaské) na úpatí národní přírodní rezervace Králický Sněžník uprostřed přírodních krás Jeseníků.

Ubytování pod Králickým Sněžníkem potěší díky výborným sněhovým podmínkám a krásnému počasí po celou sezónu především lyžaře. Na jaře se zase z tajícího sněhu postupně vyloupne téměř nedotčená příroda, která přímo vybízí k turistice. A že je v okolí Kralického Sněžníku atraktivních míst stojících za zhlédnutí opravdu požehnaně.
Mapa

Chalupa Pod Sviní horou, postavená v roce 1836, otevřela svoje dveře návštěvníkům teprve v roce 2010 po celkové rekonstrukci, jejímž záměrem bylo zachovat původní podobu venkovského stavení. Spokojení hosté však již od zahájení provozu mluví o chalupě v samých superlativech, a tak si své místo na výsluní hledá velmi rychle.

Ale co se vlastně skrývá uvnitř stavení jako vystřiženého z lidové pohádky? Po překročení prahu vchodových dveří se ocitnete v prostorné chodbě, která je jakýmsi kmenem všech dalších větvících se místností. Již tato místnost Vás utvrdí v tom, že majitel neponechal náhodě ani ten nejmenší detail a snažil se potěšit smyslové buňky návštěvníku hned od prvního okamžiku.  Výsledkem je příjemně působící místnost s osobitým kouzlem, jejíž pohodovou atmosféru ještě více dokreslují nápadité dřevěné doplňky, které danému interiéru opravdu nadmíru sluší.

Z chodby vedou několikery dveře. Troje z nich patří světnicím pod příznačnými názvy, které napovídají, že se nebude jednat o jen tak ledajaké apartmány. Můžete se podle vlastního výběru a vkusu ubytovat v Pomněnkové, Slunečnicové či Levandulové světnici.

Každá z nich má svoje vlastní kouzlo, každá z nich je zcela jiná. Majitel si vyhrál především s barvami a originálními doplňky. Dávná atmosféra lidového stavení ožívá i díky krásnému nábytku z masivu v neobvyklém barevném provedení, který mnohdy skrývá nemalé překvapení. Třeba při podrobnějším prozkoumání kuchyňského koutku můžete objevit lednici či mikrovlnnou troubu šikovně zamaskované nenápadnými dvířky s ozdobnými detaily v podobě porcelánových a kovových úchytů. Tím zůstává kouzlo babiččiny kuchyně nedotčeno.

S podobným maskováním se setkáte ještě u jedné skříňky, která skrývá pro změnu LCD televizor s DVD přehrávačem. Mile Vás může překvapit také dlažba, která působí teple nejen na pohled, ale i na dotek, což zajišťuje podlahové vytápění. Cílem majitele tedy nebylo vyhnout se za každou cenu moderním vymoženostem, které již k dnešní době neodmyslitelně patří. Naopak jeho záměrem bylo nenásilně zakomponovat moderní prvky do dobového interiéru tak, aby vznikl harmonický a především plně funkční celek.

V duchu nestárnoucího přísloví „Bez práce nejsou koláče“ nechal však majitel přece jen jeden úkol i na hostech. A proto, pokud si budou chtít po návratu z výletu dopřát opravdové teploučko, bude je čekat prozaická povinnost zatopit v kachlových kamnech. Ale to už k chalupaření zkrátka patří a řekněte, kdo z vás by se nechtěl alespoň malinko podílet na dotváření té krásné pohodové venkovské atmosféry? Odměnou Vám může být třeba popíjení šálku kávy, která za doprovodu praskajícího ohně chutná zase úplně jinak.

Součástí každé světnice je také luxusní koupelna se sprchovým koutem, umyvadlem a toaletou. Ke zútulnění těchto prostor byly použity především teplé odstíny obkladů a dřevěné či proutěné doplňky.

K nadstandardnímu vybavení chalupy patří wellness s finskou saunou, vinný sklípek, terasa s krbem a grilem či nevšední otevřené ohniště v keltském stylu.

Chalupa Pod Sviní horou myslí i na milovníky sportu a jejich výbavu, kterou je možné bezpečně uložit v kolárně nebo v lyžárně.

K venkovnímu vyžití je návštěvníkům k dispozici rozlehlá louka obklopující chalupu, přilehlý les či přírodní koupelna v podobě řeky Moravy, která protéká jen pár kroků od chalupy. Jedinečný obrázek zdejší fauny se Vám může naskytnout díky krmelci, který byl postaven pro lesní zvěř.

Ubytování v Chalupě pod Sviní horou se hodí bez výjimky pro každého. Na své si přijde pár, rodina s dětmi i skupina přátel.

Velký prostor je věnován právě malým ratolestem, pro které je k dispozici pravěké pískoviště s ručně vyřezávanými dřevěnými průlezkami, poklidná louka s houpacími sítěmi, dřevěné hračky a spousta deskových i sportovních her.

Služby, které chalupa návštěvníkům nabízí, lze využít po celý rok. Tak budou potěšeni milovníci zimních sportů, ale i vyznavači turistiky, cykloturistiky a dalších aktivit.

Díky speciálním balíčkům, které jsou pro hosty připraveny, lze zažít opravdu neobyčejnou dovolenou. Můžete zvolit romantický pobyt ve dvou, pohádkové Vánoce nebo si připomenout, jak chutnalo dětství u milované babičky na venkově. Pro zaměstnance firem je v nabídce třídenní teambuildingová akce plná outdoorových aktivit a nezapomenutelných zážitků.

Chalupa Pod Sviní horou není však pouze místem k ubytování pod Králickým Sněžníkem. V letních měsících se její interiér i exteriér proměňuje v přírodní galerii umění. Touto dobou se zde totiž každoročně koná Umělecký festival Zlaté ruce, jehož cílem je spojit krásy přírody s jedinečným uměním lidí, pod jejichž „zlatýma rukama“ vznikají den co den originální umělecká díla z přírodních materiálů. Můžete tak na vlastní oči sledovat rodící se umělecká díla řezbářů, uměleckých kovářů, keramiků, malířů a dalších výtvarníků, kteří svými pracemi vtiskují jedinečný styl nejen festivalu, ale i celé chalupě. Některá z jejich děl totiž zůstávají součástí interiéru i exteriéru chalupy a dotvářejí tak její nezaměnitelnou atmosféru.

Chalupa Pod Sviní horou je místem, kam se budete chtít znovu vrátit.

- PR článek -

Chalupa Pod Sviní horou
Vlaské 74
788 33 Hanušovice

Telefon: 603 932 444
info@podsvinihorou.cz
www.podsvinihorou.cz
www.umfest.cz

Článek byl zobrazen 11 260 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA