Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Malostranské mostecké věže – strážkyně Prahy

Malostranské mostecké věže – strážkyně Prahy

Pokud se při procházce starou Prahou vydáme stejnou cestou, kterou v minulosti jezdily královské korunovační průvody, budeme míjet dvě krásné Malostranské mostecké věže, které stráží vstup z Karlova mostu na Malou Stranu. Každá z nich je jinak vysoká a nemají ani jednotný architektonický styl, obě jsou však ozdobou naší stověžaté metropole.

celý článek

 

Židovská Praha - Josefov

Židovská Praha - Josefov

Nejmenším katastrálním územím Prahy je městská čtvrť Josefov, která byla až do roku 1850 nazývána Židovským městem, německy Judenstadt. Tato oblast, kterou obklopuje Staré Město, dnes ukrývá sice jen zlomek původních židovských památek, ale i těch pár, které byly uchráněny před zničením, patří mezi architektonické skvosty naší metropole.

celý článek

 

Tipy na adrenalinové zážitky v Praze, které vás budou bavit

Tipy na adrenalinové zážitky v Praze, které vás budou bavit

Do Prahy se jezdí za kulturou, gastronomií i architekturou. Proč se ale do hlavního města České republiky nepodívat také za adrenalinem? Jaké konkrétně adrenalinové zážitky si můžete v Praze vychutnat? Máme pro vás hned několik zajímavých tipů. Který z nich vás láká nejvíc?

celý článek

 

Karlův most – kamenný svědek času

Karlův most – kamenný svědek času

Genius loci Karlova mostu je opředen mnohými mýty, záhadami, ale také jasnými fakty. Jeho kamenná konstrukce v sobě po staletí nese tajemství starých časů a je předmětem mnoha bádání a také různých sporů.

celý článek

 

Lednicko-valtický areál - za romantikou na jih Moravy

Lednicko-valtický areál - za romantikou na jih Moravy

Lednicko-valtický areál byl na Seznam světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO připsán v roce 1996. Toto území na jižní Moravě je jedinečným spojením kultury, architektury, historie a přírody. Ačkoliv jde vlastně o umělou krajinu vzniklou v průběhu několika staletí, tvoří neuvěřitelně harmonický celek.

celý článek

 

Dovolená ve srubu je nezapomenutelným zážitkem

Dovolená ve srubu je nezapomenutelným zážitkem

Plánujete svou zimní či letní dovolenou? Jestliže jste ještě nevyzkoušeli ubytování ve srubu, nastala ideální doba k nápravě. Jaké zážitky vám ubytování ve srubu přinese a proč se do tohoto stylu ubytování zamilujete? Přinášíme vám hned několik důvodů, proč musíte dát dovolené ve srubu šanci.

celý článek

 

Štramberk - zastávka v Moravském Betlému

Štramberk - zastávka v Moravském Betlému

Horské městečko Štramberk obklopené kopečky Moravskoslezských Beskyd se pro svou malebnost a řadu zajímavých památek stalo oblíbeným turistickým výletním cílem. Možná také proto bylo v roce 1951 vyhlášeno chráněnou lokalitou a roku 1969 se stal městskou památkovou rezervací.

celý článek

 

Telč okouzlí svou krásou

Telč okouzlí svou krásou

Telč je úžasnou směsí stavebních stylů a na mnoha domech je vidět postupný vývoj od gotiky přes renesanci až po baroko, v některých případech i po styly pozdější. Nejlepším příkladem jsou původně gotické domy na náměstí, některé s dochovanými typickými lomenými oblouky.

celý článek

 

Klatovy – město karafiátů

Klatovy – město karafiátů

Bránou Šumavy jsou nazývány Klatovy ležící na západě Čech. Toto dnes moderní město bylo v minulosti městem královským a tak se může pochlubit bohatou historií i řadou památek. Klatovy jsou však výjimečné také svými pěstitelskými úspěchy. V tomto roce oslavily dvousetleté výroční tradice pěstování karafiátů.

celý článek

 

Praděd – Moravský ledovec

Praděd – Moravský ledovec

Do výšky 1492 metrů se v hornaté krajině Jeseníků zvedá Praděd, pátá nejvyšší hora České republiky. Díky 146 metrů vysokému vysílači, který byl vybudován na jeho vrcholu, je však úplně nejvyšším bodem na našem území. Praděd je výraznou dominantou Jeseníků a celoročně vyhledávaným výletním cílem.

celý článek

 

Hrad Hukvaldy – nedobytná pevnost pod ochranou víl

Hrad Hukvaldy – nedobytná pevnost pod ochranou víl

V nádherné krajině předhůří Beskyd se na valašsko-lašském rozhraní nachází jeden z nejmohutnějších hradů na Moravě. Hrad Hukvaldy založený v polovině 13. století je neodmyslitelně spjat s osobností hudebního skladatele Leoše Janáčka. Zřícenina tak láká návštěvníky nejen na samotnou prohlídku, ale také na řadu kulturních událostí.

celý článek

 

Houbaření v Beskydech

Houbaření v Beskydech

Rostou? To je v těchto dnech snad nejčastěji pokládaná otázka. Právě totiž vrcholí houbařská sezóna a tak nadšení houbaři pořádají do lesů doslova nájezdy. Jednou z vyhlášených houbařských oblastí jsou také Beskydy. Víte kam na houby do Beskyd vyrazit, abyste si přinesli plné koše? Máme pro vás pár tipů!

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA