Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Děkanský chrám sv. Prokopa v Letovicích

Je druhou významnou dominantou města. Jde o původní gotickou stavbu, která byla během staletí upravována, až změnila svůj původní vzhled.

celý článek

 

Klášterní kostel sv. Václava v Letovicích

Klášterní kostel sv. Václava dokončen roku 1773. Zakladatelem kláštera byl někdejší majitel letovického panství, nejvyšší dvorský kancléř Jindřich Kajetán Blümegen. Stavitelem byl řeholní bratr Longinus Traub.

celý článek

 

Kostel sv. Petra a Pavla v Lysicích

Patří mezi nejstarší v okolí. První zmínka o něm je z roku 1390. Stavebně o jeho vysokém stáří svědčí i pozůstatky z období slohu románsko-gotického. Kostel za staletí prošel řadou přestaveb. Největší z nich probíhala po dobu 4 roků od roku 1782 ve slohu vlašském.

celý článek

 

Pozůstatky hradu Rychvaldu

Pozůstatky hradu se nachází 1,5 km západně od Lysic a přivede Vás k nim značená turistická stezka procházející obcí. Dnes již jen skromné pozůstatky hradu, který je připomínán v roce 1371, se sestávají z trosek zdí a zasypaných sklepení.

celý článek

 

Kostel sv. Barbory v Adamově

V roce 1854 byl zbudován knížetem Aloisem Lichtensteinem. Jedná se o novogotický kostel s pozoruhodným tzv. Světelským oltářem, který je uměleckým unikátem.

celý článek

 

Přírodní rezervace Josefovské údolí

Národní přírodní rezervace Josefovské údolí (113,58 ha) zaujímá hluboké skalnaté údolí Křtinského potoka na styku granodioritů brněnské vyvřeliny a devonských vápenců Moravského krasu.

celý článek

 

Přírodní rezervace Jelení skok

Zaujímá těžko přístupné strmé svahy v pravobřeží údolního zářezu Svitavy těsně nad Adamovem. Svahy na brněnské vyvřelině jsou rozčleněny skalnatými žleby (Čertův žleb, Kamenný žleb).

celý článek

 

Přírodní rezervace Dřínová

Je lokalizována na hřbet a horní části strmých svahů pod rozhlednou Alexandrovkou nad Adamovem. Předmětem ochrany jsou zde přirozené porosty dřínových doubrav, bukových doubrav s javory, lipových javořin aj. ve 2. až 3. vegetačním stupni, na styku devonských vápenců s brněnskou vyvřelinou.

celý článek

 

Kostel Povýšení Sv. Kříže v Benešově

Kostel se začal stavět v místě bývalého dvora r. 1786 společně se školou a farou. Vlastnímu počátku stavby předcházelo splnění podmínky - složení hotovosti 300 zlatých na arcibiskupství v Olomouci, kteroužto uhradila obec.

celý článek

 

Pavlovská kaple v Benešově

O znovuobnovení Pavlovské kaple (na původní kapličku v podobě zvonice se v r. 1947 převrátil strom zasažený bleskem) se nejvíce zasloužil p. Veselý Oldřich z Pavlova č.p. 233, který se ujal výzvy faráře Kozára (nyní farnost Sloup) na znovuobnovení Pavlovské kaple.

celý článek

 

Moravský Kras

Moravský kras patří mezi nejvýznamnější krasové oblasti ve Střední Evropě. Je tvořen silně zkrasovělými devonskými vápenci.

celý článek

 

Aquapark Blansko

Bázen aquaparku obsahuje čtyři 25metrové plavecké dráhy, tři skokanské můstky 1 a 3 metry, divokou řeku s houpacím bazénkem uprostřed, 55 metrů dlouhý tobogán...

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA