Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Divadelní společnost Petra Bezruče

Po 2. světové válce zůstalo v Ostravě jen jedno české divadlo a doba nazrála tomu, aby byla vybudována nová divadelní scéna, která by měla odlišný repertoár než klasické kamenné divadlo. Proto už v roce 1945 vznikla nová scéna, která se orientovala převážně na mladého diváka.

celý článek

 

Divadelní spolek Frída - (Divadlo Bolka Polívky)

Zakladatelem divadelního spolku Frída, který vznikl z iniciativy Bolka Polívky, je herec Martin Trnavský. Spolek vznikl koncem roku 1999 a jeho domovskou scénou je Divadlo Bolka Polívky. Bolek Polívka se podílel nejen na vzniku divadelního spolku organizačně, ale také autorsky.

celý článek

 

Divadlo Čtyřlístek – divadlo na Slezské

Divadelní těleso Čtyřlístek poskytuje zázemí pro několik divadelních souborů, které se zabývají tvorbou divadelních her jako pro děti, tak i pro mládež a dospělé. Čtyřlístek je sdružen se soubory DUO – Divadlo Ostravice, ING Kolektiv, mládežnickým souborem 21 Gramů a amatérským divadelním spolkem SERUM.

celý článek

 

Divadlo Husa na provázku

V moravské metropoli Brně je Divadlo Husa na provázku jednou z nejvýznamnějších kulturních institucí v ČR, která pracuje od roku 1967. Základ dnešního divadla Husa na provázku v Brně je v Domě pánů z Fanalu z 18. století, který stojí na místě staršího měšťanského domu na Zelném trhu.

celý článek

 

Loutkové divadlo Sokol – Přerovský kašpárek

Divadlo loutek Přerov vzniklo v roce 1915 jako jedno z prvních loutkových divadel na Moravě. V prvopočátcích se pro veřejnost hrávalo jako loutkové domácí divadlo bratra Horneka s marionetami vysokými 25 centimetrů. Teprve později byly loutky vysoké už 50 cm. Hlediště v Palackého škole tehdy pojalo 240 diváků.

celý článek

 

Divadlo Point

Studentské divadlo Point v Prostějově je souborem, který tvoří zejména studenti Gymnázia Jiřího Wolkera a další nadšenci ve věku 12 až 25 let. Divadlo má v repertoáru inscenace jak kolektivně-autorské, tak režisérské.

celý článek

 

Divadlo Šumperk

Mohutná budova divadla Šumperk patří mezi výrazné dominanty hlavní pěší zóny města. Divadlo bylo postaveno podle návrhu vídeňského architekta Georga Bergera už v roce 1902. Budova sloužila kulturnímu, společenskému a spolkovému životu. České profesionální divadlo zahájilo svou činnost 1. srpna 1951.

celý článek

 

Divadlo v Lidovém domě Vsetín

Divadlo ve Vsetíně se věnuje nejen divadelní a osvětové činnosti, ale také provozu a údržbě objektu divadla, realizaci dílen, řady zájmových kroužků, přehlídek a zajímavých kulturních akcí.

celý článek

 

Přírodní rezervace Drahy

Území Drahy se nachází jihovýchodně nedaleko obce Horní Němčí a je součástí CHKO Bílé Karpaty. Přírodní rezervace se rozkládá na ploše 15 hektarů v nadmořské výšce 430 až 510 metrů. V této lokalitě najdou milovníci přírody vzácné druhy rostlin i živočichů.

celý článek

 

Důl Hugo Karel – Hřebečské důlní stezky

Opuštěná štola bývalého dolu Hugo Karel a výhybná úzkorozchodná železnice se nachází nad obcí Nová Ves v okrese Svitavy. Technická památka je součástí nově otevřené Hřebečské důlní stezky. Stačí jen vyrazit směr Hřebeč a nechat se vtáhnout do děje. Průvodcem turistům bude důlní skřítek Hugo, který je bude na stezkách provázet.

celý článek

 

Vodní elektrárna Dlouhé Stráně

Podzemní elektrárna Dlouhé Stráně je jedním z největších divů České republiky. Přečerpávací elektrárna se nachází v chráněné oblasti Jeseníky. Z horní nádrže se nabízí jedinečný výhled na jesenické hory.

celý článek

 

Farma koní – Horní Němčí

Farmu koní najdou nadšenci jezdeckého sportu na úpatí Bílých Karpat. V této oblasti jsou vynikající podmínky pro trénink a chov anglického plnokrevníka. Farma poskytuje zájemcům řadu možností pro turistické ježdění v překrásné přírodě a nabízí kvalitní pastviny pro chov koní. Pro trénink koní je možné využít jízdárnu.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA