Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Muzeum v Bruntále

Sídlem Muzea v Bruntále je zámek Bruntál, národní kulturní památka netradiční dispozice tvaru kruhové výseče, ojediněle spojující renesanci a baroko v jeden architektonický celek. Specializací muzea je dokumentace lesnictví s důrazem na lesnickou pěstební a těžební techniku.

celý článek

 

Muzeum Beskyd

Muzeum Beskyd Frýdek-Místek sídlí v historické budově zámku ležícího na ostrohu nad řekou Ostravicí. Návštěvníkům nabízí několik stálých expozic.

celý článek

 

Národní muzeum – pokladnice moudrosti

Národní muzeum – pokladnice moudrosti

Národní muzeum je největším a nejstarším muzeem v České republice, kde si můžete prohlédnout cenné sbírky nejrůznějších vědních oborů. Novorenesanční hlavní budova Národního muzea dnes jakožto přední česká muzejní instituce dominuje Václavskému náměstí v Praze.

celý článek

 

Nebílovský zámek

Pár kilometrů jižně od Plzně, leží vesnice Nebílovy. Ročně ji však navštíví tisíce turistů, a to hlavně díky nově opravenému zámečku, který je v Čechách zcela ojedinělým barokním komplexem.

celý článek

 

Zbraslav

Zbraslavský zámek, původně cisterciácký klášter (založen r. 1292) se nachází v jižné části Prahy - Zbraslav. Cesta na Zbraslav autobusem MHD není dlouhá, i když si tu budete připadat jako ve venkovském městečku, Zbraslav je ve skutečnosti ještě součástí Prahy.

celý článek

 

Klášter ve Žďáru nad Sázavou

Historie Žďáru nad Sázavou je spojena se založením kláštera. Písemnou zmínku o tom lze nalézt kolem roku 1300 v latinské veršované kronice sepsané mnichem Jindřichem Řezbářem.

celý článek

 

Schwarzenberský palác

Schwarzenberský palác byl postaven v letech 1545 - 1567 Agostinem de Galli pro Jana ml. z Lobkowic. Na západ od rampy Pražského hradu stojí tak jeden z nejlépe zachovaných renesančních paláců, který je vedle Královského letohrádku i nejimpozantnější pražskou renesanční stavbou. Palác je příkladem tzv. české renesance, spojením vlašských vzorů a české tradice.

celý článek

 

Prokopské údolí - oáza klidu v centru metropole

Prokopské údolí - oáza klidu v centru metropole

Na jihozápadním okraji Prahy se v údolí Prokopského a Dalejského potoka rozkládá unikátní přírodní lokalita známá jako Prokopské údolí. Prokopáč, jak mu pražané familiérně říkají, se stal oblíbeným a hojně navštěvovaným cílem rodinných výletů a víkendových procházek.

celý článek

 

Klášter Sázava

Máte-li rádi mystická místa, tak určitě navštivte Sázavský klášter. Jeho existenci dokládají písemné zprávy z 11. století a podle legendy založil klášter kníže Oldřich 1012 – 1034 na popud kněze Prokopa. V rozsáhlém areálu najdete místo pro relaxaci, poučení i mystické rozjímání. Bývalý klášter s bezmála tisíciletou tradicí je doslova prodchnut duchovní atmosférou a dávnými příběhy.

celý článek

 

Mnichovo Hradiště

Každý z turistů, vydávajících se po stopách Albrechta z Valdštejna, skončí své putování na zámku v Mnichově Hradišti na Mladoboleslavsku. Barokní zámek Mnichovo Hradiště stojí na okraji stejnojmenného města založeného na protějším břehu řeky Jizery ve 13. stol. mnichy z cisterciáckého kláštera.

celý článek

 

Hořovice

Barokně-klasicistní zámek Hořovice se nachází ve stejnojmenném městě v okrese Beroun ve Středočeský kraji. Zámek nechali vystavět na počátku 18. století pánové z Vrbna a Bruntálu v barokním stylu. Zajímavostí zámku je tzv. Sluneční brána, tvořící umělecky kovaný vstup do rozlehlého parku.

celý článek

 

Mníšek pod Brdy

Klasicistní zámek se leží v centru města, přitom je obklopen parkem s rozlehlým rybníkem. Zámek byl sídlem nižší šlechty, která tu setrvala až do období první republiky. Zámek stojí na skále nad zámeckým rybníkem. Je čtyřkřídlý, ale má netradičně jen tři věže.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA