Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Žleby

Zámek Žleby tvoří dominantu městečka Žleby, které se nachází na rozhraní Středočeského a Pardubického kraje, 25 kilometrů od Kutné Hory. Romantický, téměř pohádkový vzhled zámku podtrhují 3 vstupní brány, vysoká válcová věž a napodobenina středověkého opevnění.

celý článek

 

Krakovec

Hrad se nalézá ve stejnojmenné vesnici nedaleko od Rakovníka. V roce 1381 byl poblíž královského hradu Křivoklátu založen hrad Krakovec, který představuje jeden z vrcholů vývoje hradní architektury 14. století.

celý článek

 

Pozvánka na Veleslavín

Pozvánka na Veleslavín

Pražská městská část Veleslavín vznikla pravděpodobně mezi 10. a 11. stoletím. Místo se proslavilo především jako rodiště Daniela Adama z Veleslavína, ale najdete zde také krásný malý zámeček. V blízkosti se navíc nachází významný benediktinský Břevnovský klášter.

celý článek

 

Vyrazte s dětmi na kolo

Vyrazte s dětmi na kolo

Pro každého rodiče by bezpečnost jeho dítěte měla být na prvním místě. A pokud rádi jezdíte na kole a nechcete si tuto radost odpírat i když máte malé dítě, řešení je jednoduché. Jednou z věcí, která vám umožní užívat si jízdy na kole i s vaší ratolestí je dětská cyklosedačka.

celý článek

 

Slunná Pálava jako na dlani

Slunná Pálava jako na dlani

Pálava je výrazná dominanta jižní Moravy, pod kterou se rozprostírají rozsáhlé vinohrady a areály vinných sklípků. Kromě vinařské turistiky láká do tohoto regionu především nepřeberné množství unikátních historických památek a také vodní dílo Nové mlýny. Zdejší pohoří nabízí krásnou přírodu, daleké výhledy a zříceniny středověkých hradů.

celý článek

 

Pernštejn

Na jižní Moravě v okrese Žďár nad Sázavou se na vysoké skále, nad soutokem řeky Svratky a Nedvědičky, tyčí mohutný hrad Pernštejn. Svou neobvyklostí a čistou krásou se řadí mezi historické skvosty naší vlasti. Ačkoliv jeho základy sahají až do 13. století patří mezi nejzachovalejší hradní stavby u nás zejména proto, že nebyl nikdy dobyt, ani jinak válečně poškozen.

celý článek

 

Ratibořice

Ve východních Čechách, na západ od Náchodu a kousek od České Skalice, stojí na vyvýšenině nad širokým údolím poblíž řeky Úpy bělostný a empírově upravený barokní zámeček Ratibořice, kolem kterého se rozprostírá krásný přírodní park, Babiččino údolí.

celý článek

 

Náchod

Vysoko nad městem Náchod se vypíná majestátní komplex budov náchodského zámku. Původně hrad z 2. poloviny 13. stol. byl v polovině 16. století přestavěn na renesanční zámek. V polovině 17. století Ottavio Piccolomini zahájil rozsáhlé úpravy a spojil styl nedobytné pevnosti s luxusem barokního paláce. Dnešní podobu získal zámek počátkem 18. století.

celý článek

 

Zámek Telč

Telčský zámek se řadí mezi skvosty moravské renesanční zámecké architektury. Za jeho největší přednost se ale považují dokonale zachovalé interiéry. Zámek se nachází na jihu Moravy ve městě Telč. Spolu s náměstím a s renesančními domy je telčský zámek zařazen do Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

celý článek

 

Opočno

Zámek Opočno najdeme v údolí Zlatého potoka na prahu Orlických hor. Areál opočenského zámku je jedinečným souborem památek, dokládajících způsob života, vkus i myšlení části české společnosti v průběhu pěti století. Pro svoji historickou i uměleckou hodnotu byl zámek prohlášen národní kulturní památkou.

celý článek

 

Bělá pod Bezdězem

Renesanční zámek se tyčí nad údolím řeky Bělé v obci Bělá pod Bezdězem. Byl postaven na místě původní tvrze v letech 1582 až 1615. Koncem 17. století byl barokně upraven B. Canevallem pro Arnošta z Valdštejna. V další době byl upraven pozdně klasicistně.

celý článek

 

Březnice

Renesanční zámek Březnice leží ve stejnojmenné obci, západně od vodní nádrže Orlík. Březnický zámek s renesanční zahradou, obklopenou baštami na straně jedné a anglickým parkem na druhé straně, vytváří přirozenou dominantu města.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA