Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

10 nejnavštěvovanějších míst na Vysočině

10 nejnavštěvovanějších míst na Vysočině

V srdci České republiky, na pomezí Čech a Moravy se rozprostírá Vysočina. Tento region patří mezi nejčistší oblasti země a zdejší malebnou krajinu není těžké si zamilovat. Kromě přírodních zajímavostí nabídne Vysočina návštěvníkům také spoustu historických památek i krásných měst, z nichž některá se pyšní zařazením na seznam UNESCO.

celý článek

 

Dolní oblast Vítkovice

Dolní oblast Vítkovice

Město Julese Vernea, Ostravské Hradčany nebo Ocelové srdce Ostravy. To jsou jména, kterými je přezdíváno území Dolní oblasti Vítkovic. Monumentální ukázka lidské šikovnosti, dřiny a svědek usilovné práce i utrpení. Místo, které se nesmazatelně vrylo pod kůži každého Ostraváka, a jež nepřestává fascinovat návštěvníky z celého světa.

celý článek

 

Kostel Panny Marie Vítězné ukrývá sošku Pražského Jezulátka

Kostel Panny Marie Vítězné ukrývá sošku Pražského Jezulátka

Pod Petřínskou rozhlednou se na pražské Malé Straně nachází Kostel Panny Marie Vítězné, který je významnou stavební památkou pocházející z období raného baroka. Tento kostel je však ceněný zejména pro to, co ukrývá uvnitř – za jeho zdmi je uložena soška Pražského Jezulátka, za kterou se sem sjíždějí věřící snad z celého světa.

celý článek

 

Staronová synagoga – sedm století bohoslužeb

Staronová synagoga – sedm století bohoslužeb

Až se budete procházet pražským Josefovem, nezapomeňte se zastavit u Staronové synagogy. Ta nejenže vás zaujme svou velikostí, ale také obdivuhodnými cihlovými štíty a dalšími krásnými architektonickými prvky. Je jednou z nejstarších a nejcennějších židovských památek nejen v Praze, ale na celém světě.

celý článek

 

Pohádkově krásná Zlatá ulička

Pohádkově krásná Zlatá ulička

Ač by se mohlo zdát, že by ulička, která se jmenuje Zlatá, měla mít alespoň zlaté dláždění či fasády domů, není tomu tak. Zlatá ulička nacházející se nedaleko Pražského hradu se tak jmenuje proto, že zdejší domky v dávných dobách obývali především zlatníci. Dnes je místem, kam po prohlídce hradu míří davy, převážně zahraničních turistů.

celý článek

 

Petřínská rozhledna - malá Eiffelovka v centru Prahy

Petřínská rozhledna - malá Eiffelovka v centru Prahy

Nejen zamilované, ale také všechny, kdo se chtějí pokochat výhledem na matičku Prahu, to v hezkém počasí táhne na Petřínskou rozhlednu. Ta se tyčí do výšky 65 metrů nad starým centrem naší metropole a patří mezi její nejvýznamnější dominanty. Zajímavá je nejen stavba samotná, jíž byla inspirací slavná Eiffelova věž, ale také její nejbližší okolí.

celý článek

 

Klausová synagoga – největší židovský svatostánek

Klausová synagoga – největší židovský svatostánek

Největší synagogou nacházející se na pražském Josefově je Klausová synagoga, která je jednou z mála staveb, jež přečkaly rozsáhlou asanaci tehdejšího Židovského města. Leží na pozemcích, které náleží ke Starému židovskému hřbitovu a dnes přibližuje návštěvníkům židovské tradice a zvyky.

celý článek

 

Jaká je historie Mariánských Lázní?

Jaká je historie Mariánských Lázní?

Mariánské Lázně patří mezi jedny z nejvýznamnějších a nejnavštěvovanějších lázní v Čechách. Nemohou se pyšnit nijak dlouhou historií, přesto sem jezdí davy turistů z Čech i zahraničí. Jaká je historie tohoto města?

celý článek

 

Palác Kinských - rokoková chlouba Prahy

Palác Kinských - rokoková chlouba Prahy

Jednou z ozdob Staroměstského náměstí je i nádherný rokokový Palác Kinských, v němž jsou dnes k vidění sbírky tří významných institucí - Národní galerie, Národního muzea a Karlovy univerzity. Růžovo-bílá štuková fasáda paláce dodává šmrnc již tak okouzlujícímu náměstí, které patří mezi nejnavštěvovanější místa Prahy.

celý článek

 

Sv. Mikuláš na Malé Straně a varhany, na které hrával Mozart

Sv. Mikuláš na Malé Straně a varhany, na které hrával Mozart

Dominantou pražského Malostranského náměstí je barokní kostel sv. Mikuláše, který ohromuje kolemjdoucí nejen svou monumentalitou, ale také unikátním architektonickým i uměleckým zpracováním. Není se čemu divit, když na něm pracovali ti nejlepší stavitelé své doby. Kostel sv. Mikuláše tak dnes patří nejcennějším stavbám vrcholného baroka na sever od Alp.

celý článek

 

Starý a Nový židovský hřbitov v Praze

Starý a Nový židovský hřbitov v Praze

Starý židovský hřbitov nacházející se na pražském Josefově fungoval od roku 1439 do roku 1787 a je na něm pohřbena řada významných osobností židovské komunity. Poté, co byl uzavřen, využívala židovská komunita k pohřbívání až do roku 1890 původně morový hřbitov na Žižkově. Ten však později nahradil Nový židovský hřbitov, jenž je součástí Olšanských hřbitovů.

celý článek

 

Španělská synagoga stojí na místě nejstarší pražské židovské modlitebny

Španělská synagoga stojí na místě nejstarší pražské židovské modlitebny

V místě, kde kdysi stávala nejstarší pražská židovská modlitebna, byla roku 1868 vystavěna nádherná Španělská synagoga, která dodnes okouzluje kolemjdoucí unikátním maurským slohem. Jedná se o nejmladší synagogu tzv. Židovského města na pražském Josefově a bezpochyby je jednou z nejkrásnějších židovských staveb u nás.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA