Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Bezděz

Královský hrad Bezděz, založený roku 1264 Přemyslem Otakarem II., je jednou z našich nejvýznamnějších gotických památek. V 19. století hrad několikrát navštívil i slavný romantický básník a spisovatel Karel Hynek Mácha.

celý článek

 

Třebíč středověká i židovská

Třebíč středověká i židovská

Prozatím posledními českými památkami, které byly přidány na seznam UNESCO, jsou židovské město a bazilika svatého Prokopa v Třebíči. Stalo se tak v roce 2003.

celý článek

 

Žerotínský zámek

Žerotínský zámek, jehož dvě věžičky upoutají každého návštěvníka města, je původně dřevěná tvrz z konce 14. století, která byla mnohokrát přestavována. Žerotínský zámek je nyní sídlem Muzea Novojičínska.

celý článek

 

Vodní hrad Lipý

Vodní hrad Lipý je jedna z dominant severočeského města Česká Lípa. Zříceniny hradu Lipý jsou dobře viditelné ze silniční estakády procházející městem Česká Lípa - silnice Nový Bor - Doksy. Vodní hrad vznikl jako sídlo Ronovců ve 2. polovině 13. století. Založil jej roku 1277 Chval z rodu Rohovců.

celý článek

 

Hrad Kokořín

Hrad Kokořín najdete na pískovcovém ostrohu nad Kokořínským dolem, zhruba 14 kilometrů severovýchodně od Mělníka. Základy hradu Kokořín byly vytesány do pískovcové skály v místě, kde se kdysi rozlévalo mělké druhohorní moře. Stopy, které v krajině zanechalo zvýšení mořské hladiny v období svrchní křídy, můžete najít v podhradí i v celém širokém okolí.

celý článek

 

Zámek Vlašim

Ve městě Vlašimi na nevýrazné ostrožně nad říčkou Blanicí se nacházel gotický hrad, který byl přebudován ve výstavný zámek. Původní hrad nechal postavit ve 14. století Hynek z Vlašimi.

celý článek

 

Zámek Vizovice

Zámek Vizovice stojí uprostřed valašského města Vizovice, proslulého především dlouholetou tradicí pálírenství, slivovicí, Vizovickým trnkobraním, tradičním vizovickým pečivem a také jako rodiště herce Bolka Polívky. Zámek Vizovice je jasným důkazem, že nejen slivovicí se tento region může pochlubit. Však také v zámku před pár lety muzeum slivovice bylo.

celý článek

 

Hrad Velhartice

Krásnou ukázkou originálního českého gotického hradu je státní hrad Velhartice. Můžeme jej nalézt na půl cesty mezi městy Klatovy a Sušicí, na skalním ostrohu obtékaném říčkou Pstružnou. Hrad byl založen mezi roky 1290 - 1310, jako rodové sídlo pánů z Velhartic. Stavbu započal Bohumil z Budětic, pokračoval Bušek starší a jeho syn Bušek mladší z Velhartic, oba oblíbení a věrní komorníci krále a císaře Karla IV.

celý článek

 

Zámek Kozel

Východně od Šťáhlav na jižním svahu vrchu Boru se rozkládá bývalý lovecký zámek Kozel, který šlechta kdysi nazývala německy Waldschloss. Klasicistní zámek Kozel je nejnavštěvovanějším památkovým objektem v západních Čechách.

celý článek

 

Rabí

Rabí je nejrozsáhlejší česká hradní zřícenina, jež se může pyšnit jedním z nejvyspělejších obranných systémů své doby v Evropě. Největší hradní zřícenina v Čechách leží na vápencovém kopci nad stejnojmennou obcí. Bylo to sídlo jednoho z nejmocnějších rodů pozdně gotických Čech, pánů z Rýzmberka.

celý článek

 

Lány

Barokní zámek v obci Lány uprostřed křivoklátských lesů nedaleko Prahy je oficiálním letním sídlem prezidentů České republiky. Nejstarší písemná zmínka o Lánech je z r. 1392. Už tehdy zde stávala dřevěná tvrz.

celý článek

 

Jaroměřice nad Rokytnou

Zámek patří mezi největší a nejmonumentálnější zámky v Evropě. Řadí se mezi nejnavštěvovanější památky Vysočiny. Je postaven ve stejnojmenném městě a lemují ho nádherné a veliké zahrady. Zámku předcházela středověká tvrz a po té zámek renesanční, který byl na počátku 18. století přestavěn na zámek barokní.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA