Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Zákupy

Liberecký kraj je bohatý na kulturní a historické památky. Zjistíme to třeba při návštěvě renesančního zámku Zákupy, který najdete ve stejnojmenném městečku, asi 10 km od města Česká Lípa. Na místě dnešního zámku původně stávala gotická tvrz, poprvé připomínaná roku 1383.

celý článek

 

Zámek Milotice

Krásný barokní zámek Milotice najdou návštěvníci v jihovýchodní části Moravy v regionu bohatých folklorních tradic a dobrého vína, v obci Milotice asi 8 km od Kyjova a přibližně 60 km od Brna.

celý článek

 

Buchlovice

Zámek Buchlovice se svým parkem, ležící na jihovýchodním okraji krásné krajiny Chřibů na Uherskohradišťsku, náleží k předním barokním objektům v České republice. Stavba zámku byla zahájena těsně před rokem 1700 bohatým a urozeným hrabětem Janem Dětřichem Petřvaldským, který zámek zamýšlel jako galantní dar své manželce Anežce Eleonoře z italského rodu Collona.

celý článek

 

Cimburk

Hrad Cimburk je tajemnou zříceninou ukrytou v hlubokých chřibských lesích. Rozsáhlá zřícenina gotického hradu Cimburka se nachází na jižní Moravě mezi obcemi Koryčany a Buchlovicemi. Hrad stojí na návrší nad vodní nádrží Koryčany, kterou napájí říčka Stupava asi 5 km od obce Koryčany v okrese Kroměříž.

celý článek

 

Hrad Švihov

Hrad Švihov leží v Plzeňském kraji severně od Klatov při silnici do Plzně. Z hlavní silnice musíte odbočit do městečka Švihov. Již z dálky je hrad dobře vidět. Západočeši mají ve svém švihovském „revíru“ nejzachovalejší a zároveň největší vodní hrad v Čechách.

celý článek

 

Zámek Chudenice

Nedaleko Švihova, na dohled z rozhledny Bolfánek je možné nalézt zámek Chudenice sloužící jako muzeum. Starý Czerninský zámek Chudenice leží na okraji stejnojmenného městečka nedaleko náměstí a kostela, v tichém koutu Pošumaví. Městečko patří mezi nejstarší české osady a v roce 1996 bylo vyhlášeno jako chráněná památková zóna.

celý článek

 

Zámek Kynžvart

Na samém úpatí rozlehlého Slavkovského lesa, v těsné blízkosti proslavených Mariánských Lázní, leží zámek Kynžvart. Někdy mezi lety 1585 až 1597 byl v údolí pod kynžvartským hradem postaven renesanční zámek, jehož přesná podoba dnes už není známa. V pozdějším klasicistním metternichovském zámku se však dochovaly poměrně významné části původního renesančního objektu.

celý článek

 

Kladruby u Stříbra

Klášter Kladruby u Stříbra je největší barokně-gotickou stavbou v Čechách. Bývalý benediktinský klášter se nachází v oblasti okolo řeky Úhlavky. Klášter je vzdálen necelých 10 km od Stříbra.

celý článek

 

Hodonín – perla Moravského Slovácka

Hodonín – perla Moravského Slovácka

Hodonín najdete v jihovýchodní části Moravy, které se rozkládá uprostřed Moravského Slovácka u hranic se Slovenskem. Hodonínsko je velmi oblíbeno pro svou úrodnou oblast vína a vinnou turistiku spojenou se zdejším folklorem lidových tanců a písní. Město Hodonín je také neodmyslitelně spjato s dětstvím slavného rodáka - našeho prvního československého prezidenta T. G. Masaryka.

celý článek

 

Zámek Hrubá Skála

Zámek Hrubá Skála stojí nedaleko města Turnov a je dominantní stavbou v oblasti Český ráj. Romantický zámek stojí na dvou pískovcových skaliscích, která se zvedají do výše téměř 60 m nad údolí říčky Libuňky mezi Troskami a Valdštejnem.

celý článek

 

Hrad Točník

Hrad Točník si dal král Václav IV. postavit dvorskou hutí jako reprezentační sídlo a také jako bezpečné útočiště. Točník, jehož vývoj byl násilně přerušen husitskou revolucí, dodnes představuje jeden z vrcholů vývoje českých hradů na konci 14. století.

celý článek

 

Hrad Žebrák - zřícenina

Zřícenina hradu Žebrák se nachází v okrese Beroun u obce Točník na jižním okraji Křivoklátských lesů. Hrad Žebrák, ač jeho název evokuje představu chudoby a nuzoty, opak je pravdou. V době svého největšího rozkvětu patřil tento hrad k nejvýznamnějším a nejvýstavnějším objektům v zemi.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA