Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Milotice - krojované hody s věncem

Milotice - krojované hody s věncem

Milotice jsou malebnou obcí na Slovácku. Každoročně po Památce zesnulých se v ní konají krojované hody s věncem. Spojují v sobě dlouholetou tradici, rej barev a tónů, i velkou společenskou událost.

celý článek

 

Hotel Prestige - příjemný pobyt ve Znojmě

Hotel Prestige - příjemný pobyt ve Znojmě

Hotel Prestige**** se nachází na okraji historického královského města Znojma, které nabízí návštěvníkům široké spektrum památek a kulturního vyžití. Ve městě se nachází románská rotunda Svaté Kateřiny, gotický kostel Sv. Mikuláše, mnoho dalších starobylých kostelů a klášterů.

celý článek

 

Statek Bernard - Centrum tradičních řemesel a Zábavné centrum řeky Ohře

Statek Bernard - Centrum tradičních řemesel a Zábavné centrum řeky Ohře

Statek Bernard v Královském Poříčí leží uprostřed světoznámého lázeňského trojúhelníku, pouhých 10 minut autem od Karlových Varů. Pro veřejnost je otevřený od roku 2006 jako Centrum tradičních řemesel. Návštěvníci mohou v jednotlivých dílnách nahlédnout pod ruce zkušeným řemeslníkům, anebo ještě lépe - sami si tradiční řemeslné postupy vyzkoušet.

celý článek

 

Pracovní seminář na téma Turistické značení se konal v Zielenci

Pracovní seminář na téma Turistické značení se konal v Zielenci

Ve dnech 11.8.–12.8. se konal pracovní seminář na téma Turistické značení pro odborníky v cestovním ruchu ve VITAL & SPA resortu Szarotka, který je pokračováním z cyklu seminářů, které bude destinační společnost Orlické hory a Podorlicko pořádat společně s polským partnerem Zemí Kladskou, v rámci projektu přeshraniční spolupráce „Společná propagace Kladské země, Orlických hor a Podorlicka.

celý článek

 

Šumava - Lipno a okolí

Šumava - Lipno a okolí

Přehrada Lipno a její okolí je oblastí unikátního spojení krásné, divoké a nedotčené přírody s množstvím historických a technických památek. K dispozici je tady navíc široká nabídka sportovních a kulturních aktivit v létě i v zimě a velký výběr ubytovacích kapacit, restaurací a navazujících služeb.

celý článek

 

Šumava - Železná Ruda a okolí

Šumava - Železná Ruda a okolí

Oblast patří k největším střediskům turistiky a rekreace v západní části Šumavy. S CK Rotera pojeďte a pojďte v létě poznávat, obdivovat a objevovat krásy tohoto koutu nejen u nás, ale i v sousedním Bavorském národním parku.

celý článek

 

Milotice - přírodní zajímavosti v okolí

Milotice - přírodní zajímavosti v okolí

Milotice na Hodonínsku jsou známé především svým renesančním zámkem. I za obcí je ale k vidění řada zajímavostí, které ocení hlavně milovníci přírody.

celý článek

 

Zámek Vranov nad Dyjí je nazýván perlou Podyjí

Zámek Vranov nad Dyjí je nazýván perlou Podyjí

Státní zámek Vranov nad Dyjí je národní kulturní památkou, která si určitě zaslouží pozornost nejen příznivců historie. Patří totiž k velkolepým světským stavbám středoevropského baroka u nás. Památka je situovaná v západní části Národního parku Podyjí na jižní hranici českého státu přibližně 110 km od Vídně.

celý článek

 

Chalupa Pod Sviní horou - ubytování pod Králickým Sněžníkem

Chalupa Pod Sviní horou - ubytování pod Králickým Sněžníkem

Bohatá historie, stylové ubytování, symbióza přírody a umění a bezedná studnice neotřelých nápadů. To vše a mnohem více zaručuje Chalupě Pod Sviní horou výjimečné postavení mezi tuzemskými chalupami. Najdete ji v obci Malá Morava (místní část Vlaské) na úpatí národní přírodní rezervace Králický Sněžník uprostřed přírodních krás Jeseníků.

celý článek

 

Bečov nad Teplou ukrývá výjimečnou zlatnickou památku

Bečov nad Teplou ukrývá výjimečnou zlatnickou památku

Rozsáhlý komplex hradu a zámku je nejcennější historickou a uměleckou památkou Bečova nad Teplou. Před 25 lety byla na hradě Bečov nalezena jedna z nejvýznamnějších českých památek románského umění – relikviář sv. Maura a Národní památkový ústav vyhlásil rok 2010 rokem sv. Maura.

celý článek

 

Zámek Veltrusy je barokním skvostem české architektury

Zámek Veltrusy je barokním skvostem české architektury

Veltruský barokní zámek najdou návštěvníci jen pár kilometrů od Nelahozevsi a Kralup nad Vltavou. Nádherné kulisy zámku dotváří přírodně – krajinářský park, který patří mezi nejstarší v Evropě. Přestože se na Veltrusech silně podepsala ničivá povodeň z roku 2002 a od té doby je zámek v rekonstrukci, má toto letní sídlo svým návštěvníkům stále co nabídnout.

celý článek

 

Žleby jsou zámkem rytířských zbraní a brnění

Žleby jsou zámkem rytířských zbraní a brnění

O zámku ve Žlebech na Kutnohorsku by se s trochou nadsázky dalo říct, že je to zámek pohádkový. V minulosti už se totiž stal kulisou řady příběhů vyprávějících o boji dobra se zlem. Romantické komnaty a park žlebského sídla učarovaly filmovým tvůrcům natolik, že se tu už budila Šípková Růženka, hledala se Nejkrásnější hádanka a plnil se zde Královský slib.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA