Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Kočičí kámen u Bavor

Přírodní památku Kočičí kámen tvoří skalka obklopená poli ležící asi 2,5 km severně od Mikulova a 1 km jihovýchodně od Bavor. Stepní lokalita je výskytem hlaváčka jarního a koniklece velkokvětého.

celý článek

 

Vinařská naučná stezka Mikulov

Tematická naučná stezka seznamuje návštěvníky s historií kraje pod Pálavou, kraje bohatých tisíciletých vinařských tradic. Dvacetikilometrovou trasu mikulovské naučné vinařské stezky lze absolvovat pěšky, na kole a dokonce i autem.

celý článek

 

Farní kostel sv. Anny v Bořeticích

Mezi dominanty obce patří farní kostel sv. Anny, stojící na nejvyšším místě v obci. Je to barokní stavba z konce 17. stol., jednoduchých, ale ušlechtilých forem, s okolním hřbitovem obklopeným zdí s barokní branou tvořící výrazný architektonický celek.

celý článek

 

Pamětní kámen v Bořeticích

Z roku 1777. Dříve byl v zahradě u domu č. 171, 1991 kámen přemístěn k ohradní zdi u kostela (30 metrů od původního místa). Kámen má rozměry asi 100 cm x 70 cm x 6 cm, obdélníkového tvaru. Přední strana popsána maiuskulním textem, dnes již v souvislosti nečitelným. V posledním řádku datování 1777.

celý článek

 

Břeclavský zámek

Břeclavský hrad byl založen knížetem Břetislavem I. mezi lety 1041 až 1050 na ochranu důležitého přechodu obchodní stezky přes hraniční řeku Dyji. Původně dřevěný hrad stával patrně v místě dnešního zámku.

celý článek

 

Židovské památky v Břeclavi

Oblast Břeclavska se vyznačuje bohatstvím kulturních památek, zasazených do překrásné krajiny Lednicko-valtického areálu, jež byla v roce 1996 zapsána do seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

celý článek

 

Kostel sv. Jana Nepomuckého v Hlohovci

Byl vystavěn až v letech 1832 - 1835. Po přestavbě roku 1912 bylo změněno také jeho patrocinium a dnes je zasvěcen sv. Bartoloměji. Do roku 1959 byla farnost filiální do Valtic, od té doby přísluší pod faru lednickou.

celý článek

 

TC Gejzírpark Karlovy Vary

Klub působí v areálu karlovarského Gejzírparku, kde poskytuje svým členům maximální sportovní i společenské vyžití. Svojí polohou patří k nejkrásnějším tenisovým stánkům v České republice. Kromě nádherné přírodní scenérie zde každý návštěvník nalezne dostatečné množství dvorců, bohaté klubové zázemí ...

celý článek

 

Golf Resort Karlovy Vary

Golf Club Karlovy Vary byl založen roku 1904 „Pánským šermířským klubem“, jehož cílem bylo zvýšit nabídku sportovního využití pro lázeňské hosty. Původní 9 jamkové hřiště o rozloze 2,3 ha se nacházelo u dnešního Gejzírparku v jižní části Karlových Varů.

celý článek

 

Astoria Golf Resort - Cihelny

V květnu 2001 bylo v Cihelnách u Karlových Varů po náročné výstavbě slavnostně otevřeno nové 18-ti jamkové golfové hřiště. Projektové plány pro mistrovské hřiště vypracovala světoznámá společnost Gary Player Design Company. Tento významný subjekt světového golfu a golfového designu zde vytvořil tzv. "skotský" typ hřiště ...

celý článek

 

Golf Club Háje

V roce 2005 přibylo v regionu západočeských lázní další golfové hřiště. V bezprostřední blízkosti Karlových Varů, na poloviční cestě mezi Golf Resortem K. Vary a Astoria Golf Clubem v Cihelnách, vznikl devítijamkový areál, který si rychle získal řadu příznivců kvalitou a citlivým umístěním v malebné krajině.

celý článek

 

Státní zámek Lysice

Státní zámek Lysice

Barokní stavba na místě renezanční vodní tvrze, upravovaná ještě počátkem 19.století, vyniká skvostnými a bohatě zařízenými interiéry. Ty představují návštěvníkům životní prostředí a styl přední moravské hraběcí rodiny Dubských z Třebomyslic.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA