Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Masarykovo muzeum v Hodoníně

Počátky založení Masarykova muzea v Hodoníně spadají do doby růstu českého národního uvědomování. Důsledkem tohoto sílícího proudu se v Hodoníně konala v roce 1892 Jubilejní národopisná, umělecká a hospodářská výstava. Podstatným podnětem se záhy potom stala v roce 1895 Národopisná výstava českoslovanská v Praze.

celý článek

 

Divadelní soubor Magnet Bruntál

Staronový název Magnet přijal divadelní soubor z Bruntálu v roce 1997, který s novým názvem přešel pod Městské divadlo Bruntál. V současné době má 15 členů a také při něm působí i dětský soubor, který sdružuje malé herce od 10 do 14 let.

celý článek

 

Městské divadlo Zlín

Ve Zlíně byla profesionální divadelní scéna založena v roce 1946. Zpočátku měla sídlo v budově Malé scény na Štefánikově ulici. Jako první po válce bylo postaveno v tehdejším Československu městské divadlo s původním názvem „Divadlo pracujících“. Podle návrhu architektů M. Řepy a F. Rozhona bylo dokončeno v roce 1967.

celý článek

 

Městské divadlo Znojmo

Historie divadla ve Znojmě se začíná už na přelomu 13. a 14. století pašijovými hrami. Stálá scéna byla otevřena v prosinci roku 1784. Divadlo vzniklo adaptací bývalé kaple sv. Bernarda kláštera klarisek a denně se tu hrály činohry, opery a operety. Potřeba nových prostor vyústila v rozhodnutí městského zastupitelstva o stavbě nového divadla.

celý článek

 

Vodní mlýn v Písečné

Nevelký zděný přízemní mlýn s patrovou mlýnicí stojí v západní části vsi Písečná u Žamberka. První písemná zmínka o této unikátní technické památce z tohoto místa se vztahuje k roku 1596. Naposledy se v mlýně č. p. 35 mlelo do roku 1951. Mlýny tu kontinuálně fungovaly minimálně 355 let a celkem tu stojí už více než 406 let.

celý článek

 

Mlýnská dolina – Valašské muzeum v přírodě

Mlýnská dolina nabízí návštěvníkům prohlídku unikátního souboru několika technických staveb, které využívají převážně energie proudící vody. Nejmladší areál Valašského muzea v přírodě prezentuje takové objekty jako je valcha, mlýn, pila nebo lisovna oleje, což je původní stavba ze 17. století.

celý článek

 

Moravská stezka Jeseník - Mikulov

Moravská stezka směřuje z Jesníků až na jižní Moravu. Měří celkem 300 km a spojuje Mikulovice u Jeseníku s Břeclaví. Cyklotrasa se táhne Chráněnou krajinnou oblastí Litovelské Pomoraví, kolem tovačovských rybníků, vinnou oblastí kolem Hodonína a v závěru vede nádhernými lužními lesy v okolí Lanžhota.

celý článek

 

Moravské divadlo

Olomoucké divadlo je stálou českou divadelní scénou již od roku 1920. Moravské divadlo je v současné době domovskou scénou tří uměleckých těles. Díky třem uměleckým souborům a vlastnímu orchestru se denně na jevišti střídají balety, opery, operety, muzikály, činohry i pohádky.

celý článek

 

Moravské zemské muzeum

Moravské zemské muzeum je druhá nejstarší muzejní instituce v ČR, která byla založena roku 1817 císařským dekretem Františka I. Sbírky muzea uchovávají více než 6 milionů cenných předmětů v oboru přírodních i společenských věd.

celý článek

 

Divadlo Karla Pippicha

Činoherní divadlo Karla Pippicha se nachází v Chrudimi na Nábřeží Karla Čapka 6. Chrudimské divadlo hraje desítky a stovky let zpátky a určitě dlouho hrát bude. V roce 2010 na počest a s díky divadelníkům, loutkářům, hercům, filmařům, muzikantům, koštýřům a všem těm, kteří se o bohatou kulturní tradici města Chrudim zasloužili a rovněž všem těm, kteří se prostě chtějí bavit.

celý článek

 

Farma Slunečný Dvůr

Farma založená v roce 1993 je evropským centrem pro jezdecký sport a ekoagroturistiku, které slouží jako tréninkové středisko trenéra dostihových koní MVDr. Jiřího Jandy. Sportovní zařízení se nachází v obci Morašice jen 10 km západně od Chrudimi ve Východních Čechách nedaleko od steeplechase cross-country – Velké pardubické.

celý článek

 

Františkánský klášter v Chebu

Klášter v Chebu založený už ve 13. století patří k nejstarším památkám, které zde připomínají život františkánských mnichů. Duchovním centrem klášterního areálu byl kostel, jehož vysvěcení byl přítomen sám král Rudolf Habsburský. Z klášterního areálu se dodnes zachovala desítka budov a k tomu šest dvorů a jedno náměstí.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA