Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Pravčická brána

Pravčická brána je největší přirozená skalní brána na našem kontinentu.

celý článek

 

Hřenské soutěsky řeky Kamenice

Hřenské soutěsky řeky Kamenice jsou jedním z nejkrásnějších a turisticky zároveň nejatraktivnějších míst Českého Švýcarska.

celý článek

 

Zoologická zahrada Liberec

Liberecká ZOO je svou rozlohou středně velká zahrada s nejdelší historii v republice. Jednou z hlavních atrakcí je chov bílých tygrů

celý článek

 

Botanická zahrada Liberec

Botanická zahrada Liberec je nejstarší v České republice, překročila 110 let věku. Dlouhá historie je dobrým základem pro spolehlivost kvality.

celý článek

 

Zoologická zahrada hl. m. Prahy

Zoologická zahrada hl. m. Prahy

Zoo Praha se nachází v krásném, členitém terénu Trojské kotliny. Otevřeno má denně (včetně víkendů a svátků) od 9 hodin.

celý článek

 

Nový prales

Na pozemku Nového pralesa jde hlavně o lesní práce, tzn., že jde hlavně o výsadby sazenic stromů, jejich ochrana (nátěr), úklid klestí po prořezávce některých míst v lese, stavba a oprava oplocenky – a všechny práce s tím spojené

celý článek

 

Trosky

Zdaleka viditelná zřícenina hradu Trosky na dvou izolovaných skalních blocích je nejznámější dominantou Českého ráje. Archeologické nálezy keramiky 1. poloviny 14. století prokazují středověké osídlení ještě před historickými údaji o hradu Trosky. Hrad byl založen Čeňkem z Vartenberka, píšícím se po Troskách roku 1396, někdy v poslední třetině 14. století

celý článek

 

Prachovské skály

Necelých 10 km severozápadně od Jičína, na území CHKO Český ráj, leží jedno z nejnavštěvovanějších skalních měst u nás o výměře 262,2 ha.

celý článek

 

Hruboskalsko

Hruboskalské pískovce mají mocnost až 120 metrů a vytváří plošinu s nejvyšší nadmořskou výškou 380 metrů, která se směrem do údolí Libuňky rozpadá a vytváří tak typické skalní město. Desítky skalních věží dosahují z údolní strany až 90 metrů a mají oblé vrcholky. Rokle a soutěsky na okraji vytváří romantická zákoutí.

celý článek

 

Hrad Valdštejn

V srdci Českého ráje, v kraji divukrásných skal stojí hrad Valdštejn.

celý článek

 

Zámeček Humprecht

Na okraji městečka Sobotka u Jičína je zajímavý zámek Humprecht.

celý článek

 

Malá Skála

Na samém severním okraji Českého ráje mezi městy Turnovem a Železným Brodem se nachází vyhledávané rekreační středisko Malá Skála.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA