Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Zámek Vsetín

Vsetínský zámek je dominantou a nejstarší historickou budovou jednoho z center Valašska. Renesanční zámek s vyhlídkovou věží byl postaven na začátku 17. století tehdejšími majiteli panství Lukrécií Nekšovnou z Landeka a jejím druhým manželem Albrechtem z Valdštejna.

celý článek

 

Muzeum českého granátu v Třebenicích

Specializované Muzeum českého granátu bylo umístěno do prostor bývalého luteránského kostela. Jeho expozice se pokouší o podání uceleného obrazu přírody i historie granátového kraje. Základem sbírek se stala soukromá sbírka MUDr. Václava Paříka.

celý článek

 

Zámek Horšovský Týn

Renesanční zámek v Horšovském Týně je významnou architektonickou dominantou města a řadí se mezi nejnavštěvovanější památky západních Čech.Horšovský Týn byl původně biskupský hrad založený před polovinou 13. století. V roce 1547 vyhořel a byl přestaven v monumentální renesanční sídlo.

celý článek

 

Zámek Hrádek u Nechanic

Zámek ve stylu romantické windsdorské gotiky byl postaven jako reprezentační a letní sídlo hraběcího rodu Harrachů v letech 1839 – 1857 Františkem Arnoštem hrabětem z Harrachu (1799 – 1884), významným představitelem jilemnické rodové linie. Zámek je nejmladší novogotickou stavbou tohoto typu na území České republiky a svojí architekturou je ojedinělou a výjimečnou památkou ve střední Evropě.

celý článek

 

Zámek Hradiště

Rozsáhlý zámek Hradiště stojí uprostřed anglického parku na jižním okraji Bílovic ve směru na Ždírec na Plzeňsku. Patrový čtyřkřídlý objekt se čtvercovým nádvořím vznikl na konstrukcích středověké tvrze Ebrzvínů z Hradiště.

celý článek

 

Zámek Libochovice

Zámek Libochovice se nachází v malebné krajině dolního Poohří lemované romantickými kopci Českého středohoří. Zámek leží uprostřed města Libochovice a patří ke skvostům raně barokní architektury severozápadních Čech.

celý článek

 

Zámek Kratochvíle

Zámek Kratochvíle se nachází asi 3 km od Netolic, 28 kilometrů severozápadně od Českých Budějovic a 25 kilometrů od zámku Hluboká. Vystavěli jej Rožmberkové jako své nové sídlo nedaleko hradu Helfenburk, který po dokončení Kratochvíle již nadobro opustili. Zámek Kratochvíle je stavba, která nemá v Čechách druhé poloviny 16. století obdoby. Je výrazem okázalé velkorysosti předního velmože království Viléma z Rožmberka.

celý článek

 

Hrad Budyně nad Ohří

Hrad Budyně nad Ohří je situován v malebném prostředí litoměřického kraje poblíž města Budyně nad Ohří. Částečně zachovalý královský hrad patřil ke skvělým pozdně gotickým rezidencím v Čechách. Původně šlo o pozdně gotický hrad. Při výbuchu prachárny v severovýchodní věži v r. 1551 byl hrad značně poškozen. Poté se jeho podoba měnila v renesanční zámek.

celý článek

 

Zámek Lovosice

Lovosický zámek ze 2. poloviny 16. století stojí uprostřed města Lovosice na místě, kde stávala tvrz. Zámek byl s největší pravděpodobností postaven na místě bývalé tvrze. Zámek se jen ve velmi málo upravené podobě dochoval dodnes.

celý článek

 

Zámek Bezdružice

Barokní zámek Bezdružice je viditelný ze širokého okolí. Nachází na návrší na západní straně náměstí ve stejnojmenné obci. Dnešní zámek stojí na místě menšího středověkého hradu, který na místě nejvyššího nároží vznikl již koncem 13. století a jehož část byla v 16. století přestavěna.

celý článek

 

Zámek Frýdek-Místek

Na severní Moravě v předhůří Moravskoslezských Beskyd leží město Frýdek-Místek, které dělí na dvě poloviny řeka Ostravice. Pravý břeh Ostravice patří Frýdku a nad ním stojí na strmém kopci frýdecký zámek. Frýdecký zámek (hrad) je původní slezská pohraniční pevnost, která byla vystavěna na místech starší tvrze v polovině 14. století na popud těšínských knížat Piastovců.

celý článek

 

Hrad Hasištejn

Na úzkém ostrohu, vymezeném na západě hlubokým údolím Prunéřovského potoka a na východě proláklinou jeho horského přítoku, byl na počátku 14. století založen hrad Hasištejn z německého Hassenstein - tj. skála nenávisti. Místo je vzdáleno asi 10 km západně od Chomutova.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA