Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Synagoga v Chyších

Synagoga byla vybudována roku 1848 z jedné bašty chyšského městského opevnění z konce 15. století. V současné době jsou patrny pouze základy této budovy, neboť byla pro špatný stavební stav v roce 1975 stržena.

celý článek

 

Zámecký pivovar v Chyších

Součástí zámeckého areálu je taktéž panský pivovar, který byl vystavěn v letech 1839 – 1841. Pivovarnictví v Chyši má však tradici již od roku 1580. V letošním roce byla po 74 letech obnovena výroba kvalitního zámeckého piva.

celý článek

 

Kostel svatého Jáchyma v Jáchymově

Kostel sv. Jáchyma, dnešní děkanský, je postaven jako protestantský v 1. polovině 16. století. Jde o původně pozdně gotickou jednolodní stavbu s řadou významných renesančních detailů. Stavbu financovali bohatí těžaři, ale především hrabata Šlikové.

celý článek

 

Špitální kostel v Jáchymově

Špitální kostel, dnes hřbitovní, je nejstarší dochovanou stavbou města. Ve stráni nad městem zaujme vysokou sedlovou střechou, krytou šindelem. V interiéru kostela se dochovala celá řada kamenných náhrobků významných osobností města z 16. století.

celý článek

 

Královská mincovna v Jáchymově

První tolary byly vybíjeny ve sklepních prostorách hradu Freudenstein nad Jáchymovem. Zde také začala historie hodnotné mince označované podle místa původu Thal, Joachimsthalergulden, Thaler, Tolar.

celý článek

 

Kaplička sv. Anny v Jenišově

Přesné datum vzniku neznáme, předpokládá se, že byla postavena na konci 19. století. Nejedná se o historicky cennou stavbu, nebyla postavena v žádném stylu. Kaplička se dočkala větší opravy v roce 1947, kdy do obce zavítal arcibiskup pražský a nově opravenou kapličku vysvětil.

celý článek

 

Majvalův dub v Jenišově

Dub zimní – Quercus petraea nacházející se na zahradě u domu č. p.38, na pozemku p. č. 93/2, který má obvod kmene 395 cm ve výši 130 cm nad zemí. Památným stromem byl vyhlášen Odborem životního prostředí Magistrátu města Karlovy Vary dne 15. 3. 2004.

celý článek

 

Dub u Vorlů v Jenišově

Dub letní – Quercus robur se nachází v areálu firmy Vorel u č. 65, na pozemku p. č.25 v Jenišově. Obvod kmene je 383 cm ve výši 130 cm nad zemí. Památným stromem byl vyhlášen Odborem životního prostředí Magistrátu města Karlovy Vary dne 15. 9. 2005.

celý článek

 

Jenišovský dub

Dub letní – Quercus robur se nachází na bývalém školním hřišti za budovou č. p.68, na pozemku p. č. 5/1 v Jenišově. Obvod kmene je 352 cm ve výšce 130 cm nad zemí. Památným stromem byl vyhlášen OŽP MM Karlovy Vary dne 19. 9. 2005. Strom byl poškozen vichřicí, která se v noci na 30. 7. 2005 přehnala obcí.

celý článek

 

Kostel sv. Máří Magdaleny v Karlových Varech

Barokní chrám byl postaven na místě bývalého gotického kostela. Při prohlídce si všimněte cenného oltářního obrazu. Bohoslužby se tu konají denně.

celý článek

 

Pravoslavný kostel sv. Petra a Pavla v Karlových Varech

Vzorem pro stavbu tohoto pravoslavného chrámu byl kostel poblíž Moskvy. Tuto výraznou stavbu ani omylem nepřehlédnete. Je zasazena mezi převážně secesní vily v ulici Krále Jiřího. Bohatá výzdoba kostela byla částečně sponzorována zámožnými karlovarskými pacienty ruského původu.

celý článek

 

Hřbitovní kostel sv. Ondřeje v Karlových Varech

Byl postaven v gotickém slohu a v roce 1841 přestaven. Na bývalém hřbitově (dnes Mozartův park) je pochováno několik významných osobností jako dr. David Becher, dr. Jean de Carro, architekt F. Gilly a další.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA