Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Hrad Zvíkov

Zvíkov je nejvýznamnější raně gotický královský hrad v českých zemích. Nachází se na vysokém skalnatém ostrohu nad soutokem Otavy a Vltavy. Ostroh lákal svou polohou k osídlení již v prehistorické době.

celý článek

 

NKP Kuks

Kuks je jedinečný lázeňský komplex vrcholného baroka, z něhož se zachoval především monumentální Hospital pro vojenské vysloužilce s unikátní sochařskou výzdobou. Hospital je dnes nejvýraznější dominantou památkové rezervace Kuks.

celý článek

 

Tábor – bašta radikálního husitství

Tábor – bašta radikálního husitství

Tábor je jihočeské město, které leží na řece Lužnici. Na místě zpustlého královského města Hradiště se v roce 1420 shromáždili vzbouření přívrženci kazatele Jana Husa a založili zde město Tábor. Pojmenovali ho po biblické hoře Tábor. Není náhoda, že Husovo učení mělo největší ohlas právě v této části země, protože ho zde kázal samotný Mistr Jan v době azylu na nedalekém Kozím Hrádku.

celý článek

 

Zámek Velké Losiny

Zámek Velké Losiny patří k nejvýznamnějším renesančním památkám na severní Moravě. Renesanční zámek Velké Losiny leží na jižním okraji stejnojmenné obce mezi zalesněným kopcem Strážníkem na straně jižní a říčkou Losinkou na straně východní a severní. Úrovní architektonického řešení náleží zámek mezi stavební perly moravské renesance.

celý článek

 

Zámek Náměšť na Hané

Zámek Náměšť na Hané leží v okrese Olomouc asi 15 km západně od Olomouce, 16 km severně od Prostějova a 14 km jižně od Litovle. V roce 1726 koupili náměšťské panství Harrachové, kteří patřili k významným rodům v Habsburské říši.

celý článek

 

Zámek Úsov

Zámek Úsov patří mezi nejstarší hrady na severní Moravě. Vznikl před pol. 13. století na okraji tehdy osídlené oblasti v podhůří Jeseníků. Původní gotický hrad, postavený ve stylu francouzského kastelu, náleží mezi nejstarší na Moravě. Stavba neznámého stavitele je proslulá svým neobvyklými mohutnými věžemi předsunutými před hradby.

celý článek

 

Sychrov

Zámek Sychrov je národní kulturní památka, kterou najdou milovníci historie v okrese Liberec. Původně patrový dům pánů z Kyjova byl v 17. století přestavěn na patrový barokní zámek s věží. Počátkem 19. století se stal majetkem rodu Rohanů a byl novogoticky a později romanticky přestavěn.

celý článek

 

Frýdlant

Frýdlant patří k nejrozsáhlejším a nejvýznamnějším památkovým celkům v severních Čechách. Spojuje v sobě dva architektonické útvary – středověký hrad a renesanční zámek. Frýdlant ležící v okrese Liberec býval středověký hrad vybudovaný v polovině 13. století.

celý článek

 

Grabštejn

Hrad Grabštejn stojí v samém srdci Trojzemí – místa, kde se stýkají hranice tří států – České republiky, Německa a Polska. Hrad se tyčí na strmém ostrohu, který je obtékán Václavickým potokem, který se kousek dál vlévá do Lužické Nisy. Hrad Grabštejn se nachází severozápadně od Liberce nedaleko Hrádku nad Nisou.

celý článek

 

Slezskoostravský hrad

Tam, kde se vlévá říčka Lučina do divoké Ostravice, stával kdysi významný hrad. Slezskoostravský hrad leží na soutoku Ostravice s Lučinou a je jednou z nejstarších památek ve městě Ostrava. Poprvé se připomíná v dochovaných pramenech slezskoostravský knížecí hrad v roce 1297.

celý článek

 

Zámek Hradec nad Moravicí

Nedaleko slezské Opavy na severní Moravě stojí bílý a červený zámek Hradec nad Moravicí. Okolo se rozprostírá velký romantický park z jedné strany ohraničený prudkým svahem, na jehož úpatí se žene prudká řeka Moravice.

celý článek

 

Fryštát

Zámek Fryštát najdou návštěvníci v jihozápadní části Masarykova náměstí, které tvoří historické jádro města Karviné. Masarykovo náměstí patří do městské části Karviná-Fryštát, která spolu s částí Karviná-Lázně Darkov, kde se nacházejí vynikající stejnojmenné lázně, tvoří městskou památkovou zónu.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA