Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Outdoor v Česku - aktivní víkendy

Outdoor v Česku - aktivní víkendy

Mnozí z vás už procestovali desítky cizích zemí, kde prožili úchvatné chvíle. Ale za pořádnými zážitky a aktivním odpočinkem se nemusíte vydávat tisíce kilometrů daleko, ani za ně vydávat horentní sumy. Stačí se vydat na víkend či pár dnů do kteréhokoli koutu naší republiky a objevíte mnohdy nečekanou krásu a půvab, které si běžně jen málo uvědomujete.

celý článek

 

Přeměna třebíčského kláštera v šlechtický zámek

Přeměna třebíčského kláštera v šlechtický zámek

Původně benediktinský klášter byl ve 13. století vybudován jako nedobytný hrad a později v 16. století byl přestavěn na šlechtické sídlo a začala jeho zámecká historie. Třebíčský zámek představuje spojení bývalého benediktinského kláštera s renesančním zámkem. Nebýt však kláštera, nebylo by ani město Třebíč, jelikož prvními zdejšími osadníky byli právě mniši.

celý článek

 

Frýdlant - nejstarší hradní muzeum ve střední Evropě

Frýdlant - nejstarší hradní muzeum ve střední Evropě

Frýdlant se právem řadí nejen k nejvýznamnějším památkovým celkům v severních Čechách, ale také k nejrozsáhlejším. Jsou v něm totiž spojeny dva architektonické útvary – středověký hrad a renesanční zámek. Gotický hrad byl postaven na vysoké čedičové skále přímo nad řekou Smědá, která protéká Frýdlantem v Čechách.

celý článek

 

Velkolepý zámek Nelahozeves je malý Louvre

Velkolepý zámek Nelahozeves je malý Louvre

Nelahozeveský zámek je jedním ze skvostů české renesanční architektury druhé poloviny 16. století, protože byl ušetřen větších přestaveb a tak zůstal slohově ryzí. Do Nelahozevsi jezdí návštěvníci také za poslechem klasické hudby, neboť obec je také známá jako rodiště geniálního českého hudebního skladatele Antonína Dvořáka.

celý článek

 

Hrádek u Nechanic - zámek ve stylu tudorské gotiky

Hrádek u Nechanic - zámek ve stylu tudorské gotiky

Zámek Hrádek u Nechanic leží v mírně zvlněném kraji na západ od Hradce Králové. Národní kulturní památka patří mezi nejvýznamnější pamětihodnosti romantického období. Zámek byl postaven v letech 1839 až 1857 a v zámecké budově už tehdy bylo dokonce moderní ústřední vytápění a boiler nad vanou.

celý článek

 

Rožmberský letohrádek Kratochvíle je renesanční klenot

Rožmberský letohrádek Kratochvíle je renesanční klenot

Kratochvíle je unikátní zámecká stavba, která nemá v Čechách druhé poloviny 16. století konkurenci. Představuje jeden ze skvostů stavitelského a dekoračního umění doby renesance, který návštěvníci najdou v bažinaté krajině mezi rybníky Netolické pánve.

celý článek

 

Hotel Renospond, východní Čechy - příjemné ubytování pro milovníky přírody

Hotel Renospond, východní Čechy - příjemné ubytování pro milovníky přírody

Hotelový komplex Renospond se nachází na severním úpatí Českomoravské vrchoviny, která je jednou z ekologicky nejčistších oblastí u nás. Tato lokalita na Chrudimsku je bohatá na kulturní památky a přírodní krásy.

celý článek

 

Orlické hory a Podorlicko

Orlické hory a Podorlicko

Orlické hory a Podorlicko se rozprostírají na pomezí východních Čech, severní Moravy a polského Kladska. Centrální pásmo tvoří více než 50 kilometrů dlouhý hřeben, nejvyšší horou “Kačenčiny pohádkové říše“ je Velká Deštná (1 115 m). Nejcennější části oblasti jsou od roku 1969 státem chráněny - CHKO Orlické hory.

celý článek

 

Hradec nad Moravicí je skvostně vybavená rezidence

Hradec nad Moravicí je skvostně vybavená rezidence

Zámek Hradec nad Moravicí je oblíbeným turistickým cílem Opavska. Architektonicky mimořádně atraktivní komplex zámku včetně přístavby novogotického Červeného zámku s hradební zdí a Bílou věží je inspirován režnými hrady německého středověku. Celý areál je citlivě zasazen do přírodně krajinářského parku.

celý článek

 

Renesanční zámek Krásný Dvůr bývá kulisou filmových pohádek

Renesanční zámek Krásný Dvůr bývá kulisou filmových pohádek

Pečlivě udržovaný zámek Krásný Dvůr obklopený francouzskou zahradou a rozsáhlým anglickým parkem s řadou romantických staveb výletníci najdou na okraji obce Krásný Dvůr nedaleko Podbořan v okrese Louny. Návštěvníky čeká v zámku neobvyklá sbírka 42 barokních psích portrétů a v zahradě jedna z našich nejstarších rozhleden ve stylu novogotického altánu.

celý článek

 

Beltine forest hotel resort, relaxace v Beskydech

Beltine forest hotel resort, relaxace v Beskydech

Jedno známé přísloví říká „Řekněte mi to a já to zapomenu, ukažte mi to a já si možná vzpomenu, nechte mě to prožít a já si to budu pamatovat celý život!“ Stejně nezapomenutelným se může stát pobyt, relaxace a wellness uprostřed nádherné přírody moravskoslezských Beskyd.

celý článek

 

Lednicko-valtický areál a Pálava

Lednicko-valtický areál a Pálava

Lednicko-valtický areál je považován za nejrozsáhlejší člověkem vymodelované území v Evropě a často se označuje jako „zahrada Evropy“. Místní krajinu tvoří rozlehlé zámecké zahrady s květinovými koberci, krásné lesy, rybníky a vinice.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA