Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Hotel Renospond, východní Čechy - příjemné ubytování pro milovníky přírody

Hotelový komplex Renospond se nachází na severním úpatí Českomoravské vrchoviny, která je jednou z ekologicky nejčistších oblastí u nás. Tato lokalita na Chrudimsku je bohatá na kulturní památky a přírodní krásy.

Mezi nejatraktivnější místa určitě patří nádherná pískovcová rezervace Toulovcovy maštale. Příroda je tu opravdu okouzlující, vzájemně se zde doplňují temné čisté lesy se skalními útvary. Oblíbené jsou např. Budislavské skály, což je soustava skalnatých údolí, která vyhloubily pramenné toky místní říčky Novohradky. Díky svému mírně zvlněnému charakteru, v němž rozdíl mezi nejnižším a nejvyšším bodem je 200 m, jsou Toulovcovy maštale vynikajícím místem k turistickým výletům, dokonce i pro rodiče s malými dětmi.

Hotel Renospond má v okolí i další zajímavosti:

Zámek Nové Hrady

Rokoková stavba vybudovaná v letech 1774-1777 ve stylu francouzských letních sídel. Pro svoji charakteristickou jedinečnost a umístění v uměle vybudovaném přírodním areálu býval celý zámecký komplex nazýván “Malý Schönbrunn“ nebo “České Versailles“.

Nové Hrady - Muzeum cyklistiky

První české muzeum cyklistiky, jsou v něm vystaveny exponáty (od poloviny 19. stol. až po současnost) ze soukromé sbírky českého sběratele - velocipedisty, který se tomuto oboru věnuje již od svých patnácti let.

Proseč - Muzeum dýmek

Muzeum dýmek sídlí v historickém roubeném domku č.p. 61 na náměstí. Návštěvníci zde shlédnou množství exponátů, dozví se zajímavosti o výrobě dýmek a historii tohoto řemesla, které je pro Prosečsko typické a jež se zde zachovalo doposud.

Záchranná stanice Pasíčka

Hlavním posláním zařízení je léčba poraněných a oslabených živočichů s následným navrácením zpět do přírody.

Zámek Litomyšl

Renesanční zámek je zapsán na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Zámek nabízí dvě prohlídkové trasy historických interiérů. První zahrnuje prohlídku barokního zámeckého divadélka a reprezentativních sálů. Druhá prohlídková trasa je komornější a ukazuje obytné pokoje ze začátku 19. stol. Součástí trasy je výstup po 135 schodech do zámecké věže vysoké 55 metrů.

Zřícenina hradu Košumberk

Hrad byl vybudován na krásném místě obklopen pískovcovými a čedičovými útvary. Zřícenina vás okouzlí svojí romantickou atmosférou, která je cítit všude, kam se jen podíváte. Proto je Košumberk oblíbeným místem konání svatebních obřadů.

Hotel Renospond

Dva hotelové objekty nabízejí ubytování ve 22 pokojích vybavených vlastním sociálním zařízením a TV, některé pokoje mají balkón. Pro méně náročnou klientelu má hotel 16 pokojů se sociálním zařízením společným na patře za velmi přijatelné ceny. Kapacita hotelového komplexu je 140 osob. K dispozici je i bezbariérový pokoj s vlastním sociálním zařízením.

Návštěvníci hotelu mají možnost relaxu v nově otevřeném wellness centru (sauna, whirpool, solárium, perličková koupel). Hosté si mohou vybírat ze široké palety nejrůznějších masáží a procedur, např. aroma masáže (medová, vinná), anti-celulit zábaly, parafínové terapie za použití kosmetiky Afrodita. Novinkou je používání přípravků z vinné révy. Využijte možnost odpočinku ve vinné lázni se sklenkou skvělého vína.

Další silnou stránkou je příjemná restaurace s klasickou českou kuchyní, která je vyhlášena v našem okolí díky domácí a kvalitní přípravě. Kromě široké nabídky á la carte je možno objednat různá menu podle přání a rauty. Rádi pro své hosty připravujeme pro obohacení pobytu večeře ve stylu např. grilování, vepřové hody, španělský večer, pirátský večer, halloween, kde nechybí bohatá výzdoba a slušivé kostýmy. Naši kuchaři rádi připraví hostům i jakoukoli dietu.

Součástí hotelu je i letní bar s terasou, kde lze realizovat rauty a rodinné oslavy. Kapacita baru je 30 osob. Areál dále nabízí spoustu využití volného času, např. přírodní koupaliště, dětské hřiště, hřiště na volejbal, nohejbal, stolní fotbálek, kulečník, ruské kuželky, nafukovací bazén, letní kino a mnoho společenských her.

V hotelové ubytovně (dependance hotelu) je bezdrátové připojení WiFi zdarma.

Hotel Renospond je vhodný jak pro rodinnou rekreaci, tak pro pořádání firemních akcí, prezentací, oslav, svatebních hostin i obřadů, které vám bez jakéhokoli stresu zajistíme podle vašich přání a představ.

- PR článek -

RENOSPOND s.r.o.
Zderaz 119
539 44  Proseč u Skutče

Tel.: 469 321 282, 777 848 384
renospond@renospond.cz
www.renospond.cz

Článek byl zobrazen 8 366 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA