Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Cyklostezka Ostrava – Hlučín – Chalupki (PL) – Bohumín – Ostrava

Délka lehké trasy s převýšením 103 metrů, na níž převažuje asfaltový terén, je 77,38 km. Místem startu je Ostrava-Mariánské hory. Průjezdními místy jsou Hošťálkovice, Děhylov, Hlučín, Darkovice, Hať, Krzyzanowice (PL), Roszków (PL), Chalupki (PL) a Bohumín.

celý článek

 

Cyklotrasa č. 6132: Vítkov – Podhradí – Lhotka – Vítkov

Okružní cyklotrasa s délkou 9 km a se střední obtížností vede po místních a účelových komunikacích se zpevněným i nezpevněným povrchem. Cyklotrasa je vhodná pro MTB a trekkingové bicykly. Cyklotrasa vede z Vítkova do místní části Podhradí, odtud do Lhotky a zpět do Vítkova.

celý článek

 

Cyklotrasy v Karviné

V okrese Karviná je v současnosti k dispozici 14 km cyklotras podle evropských norem a dalších 14,5 km cyklostezek. Turistické trasy vhodné pro cyklisty najdou turisté v turistické mapě s názvem „Cyklotrasy fajnym městem, která byla vydána v roce 2007.

celý článek

 

Čarodějnická cyklotrasa

Tato tematická naučná cyklotrasa vás provede po místech spjatých s čarodějnickými procesy, které se na Jesenicku a Šumpersku v 17. století odehrávaly.

celý článek

 

Čehovický kostel sv. Prokopa

Krásný barokní kostel, který stojí za prohlídku, se nachází v obci s názvem Čehovice nedaleko města Prostějov. Kostel byl postaven v josefínském slohu v letech 1788-89 a jeho interiér je nádherně vyzdoben. Kostel s obdélníkovým půdorysem stojí uprostřed typické hanácké návsi – okrouhlice na zelené ploše.

celý článek

 

Čechy pod Kosířem – zámek

Klasicistní zámek v Čechách pod Kosířem stojí na okraji obce v romanticky laděném parku asi 10 km od Prostějova. Zámek je proslulý četnými pobyty malíře Josefa Mánesa. Celý zámecký areál včetně parku je kulturní památkou.

celý článek

 

Čenkovička

Přírodní památka se jménem Čenkovička se rozkládá v lokalitě Bystřec v Čenkovicích v okrese Ústí nad Orlicí. Chráněné území s výměrou 7,53 hektarů v nadmořské výšce 550 – 630 metrů zahrnuje pěkné louky s bohatým výskytem bledule jarní v údolí meandrujícího toku Čenkovičky.

celý článek

 

Čertovy díry

Přírodní památka Čertovy díry je situována v údolí Bělského potoka mezi obcemi Brněnec a Bělá nad Svitavou. Jsou to opukové jeskyně v celkové délce 105 metrů. V těchto místech byly nalezeny zajímavé archeologické vykopávky pravěkých nástrojů a v současné době zde našlo útočiště několik druhů netopýrů.

celý článek

 

Čertovy Skály u Lidečka

Přírodní památka Čertovy Skály u obce Lidečko se rozkládá jižně od Vsetína. Tvoří ji asi 150 metrů dlouhé, z okolního terénu vypreparovaná pískovcovo-slepencová lavice se stěnami až 25 metrů vysokými. Z hřebene útvaru vystupují jednotlivé vrcholky s názvy Hladká, Čertova stěna, Plochá a Kolébka.

celý článek

 

Čertův kámen

Přírodní památka Čertův kámen se nachází ve Vizovické vrchovině v lokalitě Provodov v okrese Zlín. Čertův kámen je tvořen skalním útvarem v lesním porostu na severovýchodním úbočí kopce Rýsov v nadmořské výšce 435 – 485 metrů. Jde o výraznou ukázku selektivního zvětrávání pískovcových skal.

celý článek

 

Kostel sv. Petra z Alkantary - česká Pisa v Karviné

Kostel sv. Petra z Alkantary je známý jako česká Pisa v Karviné. Zřetelně viditelné sešikmení kostela je způsobeno těžbou uhlí pod tímto kostelem během minulého století. To mělo za následek pokles půdy o 36 metrů. Ojedinělá regionální rarita byla zařazena do České knihy rekordů a kuriozit jako nejšikmější kostel v Česku.

celý článek

 

Dělostřelecká tvrz Bouda – muzeum čs. opevnění

Betonová hranice na Suchém vrchu je oblíbeným výletním místem s rozhlednou, která byla postavena v roce 1932 zároveň jako vodárenská věž. Nachází se na zalesněném hřbetu, který tvoří bývalou zemskou hranici mezi Čechami a Moravou v nejvýchodnějším cípu Orlických hor.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA