Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Za medvědem na Smrk

Za medvědem na Smrk

Jedním z dominantních masívů hlavního hřebene Moravskoslezských Beskyd je Smrk, někdy nazývaný též Velký Smrk, dosahující nadmořské výšky 1276 metrů. Po Lysé hoře je druhým nejvyšším vrcholem tohoto pohoří a je dobře přístupný po značených stezkách. Smrk se svým rozložitým tvarem je v každém ročním období skutečnou výzvou pro všechny nadšené turisty.

celý článek

 

Stromové slavnosti – zábava a ekologie v jednom

Stromové slavnosti – zábava a ekologie v jednom

Milovníci přírody, ale nejenom oni si o víkendu přišli ve Zlíně na své. Sázení stromků, stromolezení a mnoho atrakcí, to byly Stromové slavnosti v parku Svobody nedaleko zámku v centru Zlína.

celý článek

 

Milotice - den otevřených vinných sklepů v areálu Šidleny

Milotice - den otevřených vinných sklepů v areálu Šidleny

Jihomoravské Milotice ležící v oblasti kyjovského Dolňácka, v kraji vína, krojů a folklóru, jsou obcí, v níž se stále zachovává tradice hodů i proslulé košty vín. Letos se Den otevřených vinných sklepů koná v přírodním areálu Šidleny. Na tuto akci jsou všichni milovníci vína srdečně zváni! Máte jedinečnou možnost ochutnat první letošní víno.

celý článek

 

Kašperské Hory - památky, příroda a houbaření na Šumavě

Kašperské Hory - památky, příroda a houbaření na Šumavě

V blízkosti horního toku řeky Otavy se rozkládá městečko Kašperské Hory, které se stalo významným horským střediskem a centrem celoroční turistiky. Je považováno za bránu do Národního parku Šumava a samo o sobě nabízí návštěvníkům řadu zajímavých cílů, jako je například hrad Kašperk, kostel sv. Markéty či Muzeum historických motocyklů.

celý článek

 

Zbrašovské aragonitové jeskyně a Hranická propast

Zbrašovské aragonitové jeskyně a Hranická propast

V malebném údolí řeky Bečvy se v blízkosti lázeňského městečka Teplice nad Bečvou nachází Zbrašovské aragonitové jeskyně, které jsou součástí rozsáhlého Hranického krasu. Nejen jeskyně jsou tím, co sem láká návštěvníky z nejrůznějších koutů republiky, nedaleko jeskyní se totiž nachází také druhá nejhlubší propast na světě, tzv. Hranická propast.

celý článek

 

Mikulovský zámek

Mikulovský zámek

Již po několik století je nepřehlédnutelnou dominantou a chloubou jihomoravského města Mikulov jeho barokní zámek. Je situován na Zámeckém vrchu v malebné krajině pod Pavlovskými vrchy, v místech, kde kdysi vedla stará obchodní cesta.

celý článek

 

Lysá hora s novou tváří

Lysá hora s novou tváří

Mezi obcemi Krásná, Malenovice, Ostravice a Staré Hamry se do výšky 1324 metrů nad mořem zvedá Lysá hora. Je nejvyšším vrcholem Moravskoslezských Beskyd a mezi českými horami vyniká ještě jedním nej – při dobré viditelnosti se z jejího vrcholu nabízí neopakovatelné výhledy na nejvíce českých a slovenských pohoří.

celý článek

 

Indiánské léto na Šumavě si užijí děti i rodiče

Indiánské léto na Šumavě si užijí děti i rodiče

Léto už se pomalu chýlí ke konci, ale nemusíte být smutní, vždyť babí léto na Šumavě je nejhezčí období. Vezměte prťata, miminka a drobotinu všeho druhu a vyrazte do Kašperských Hor do Aparthotelu Šumava 2000. Rodinný hotel má příjemnou atmosféru a najdete tam vše, co pro pobyt s dětmi potřebujete. A navíc - až 2 děti do 10 let s Vámi budou bydlet zdarma!

celý článek

 

Pohádkový vodní zámek Červená Lhota

Pohádkový vodní zámek Červená Lhota

V krásné a romantické krajině Jihočeského kraje, uprostřed lesů a rybníků se nachází jeden z nejnavštěvovanějších českých zámků – Červená Lhota. Své jméno zámek dostal skutečně podle charakteristického červeného zdiva, jehož barva byla vybrána proto, aby se zámek zvýraznil. Po mnoho staletí se však o této barvě tradovala mnohem krvavější a strašidelnější legenda.

celý článek

 

Chalupa Katky Neumannové - v ráji šumavském

Chalupa Katky Neumannové - v ráji šumavském

Už jste zjistili, že les je nejkrásnější po ránu, že rozkvetlá letní louka je nejen barevnou inspirací a že barvy podzimu ani nejde spočítat? Už jste zjistili, že Šumava, ubytování, aktivní dovolená a relax jsou pojmy, které k sobě nerozlučně patří?

celý článek

 

Město Špindlerův Mlýn otevře vycházkové trasy Mlynářovy okruhy

Město Špindlerův Mlýn otevře vycházkové trasy Mlynářovy okruhy

Odbor cestovního ruchu, kultury a sportu při MěÚ ve Špindlerově Mlýně připravil pro širokou veřejnost tři nové pěší vycházkové okruhy. Podle sdělení vedoucí oboru Mgr. Sylvie Dlouhé jsou nenáročné, vhodné pro rodiny s malými dětmi, sjízdné s "terénním" kočárkem. Jsou určené i pro seniory.

celý článek

 

Rekreační středisko a sportovně relaxační centrum Rybník

Rekreační středisko a sportovně relaxační centrum Rybník

Chtěli byste trávit dovolenou uprostřed nedotčené panenské přírody a dýchat ten nejčistší vzduch ve střední Evropě? Navštivte tedy Rekreační středisko Rybník v samotném srdci CHKO Český les. Budete se moci nejen kochat poutavými přírodními scenériemi Českého lesa, ale také si užívat nejrůznějších zábavních aktivit, nebo si dopřávat relaxaci těla i ducha.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA