Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Milotice - den otevřených vinných sklepů v areálu Šidleny

Jihomoravské Milotice ležící v oblasti kyjovského Dolňácka, v kraji vína, krojů a folklóru, jsou obcí, v níž se stále zachovává tradice hodů i proslulé košty vín. Letos se Den otevřených vinných sklepů koná v přírodním areálu Šidleny. Na tuto akci jsou všichni milovníci vína srdečně zváni! Máte jedinečnou možnost ochutnat první letošní víno.

Vinné sklepy Šidleny se dne 17. 11. 2012 otevírají již v 10 hodin. Tato akce, která do Milotic láká jak zkušené vinaře, tak i širokou veřejnost, se zde koná již druhým rokem. Přestože nejde o jedinou událost tohoto charakteru v této oblasti, návštěvníky potěší jistě to, že nejde o masovou akci a mohou si vína vychutnat v poklidném prostředí. Vinaři, vinárníci i milovníci vína zde mohou vyzkoušet jedinečná vína od takzvaných “malovinařů“.

Na místě si v pokladně každý návštěvník zakoupí vstupenku, v jejíž ceně je již zahrnuta sklenička na ochutnávku vína, mapka s označením přihlášených vinařů a také láhev vína, kterou si sami můžete vybrat. Svatomartinská vína se začínají ochutnávat od 11. 11. 2012.

Tradice ochutnávek Svatomartinských vín se stále více dostává do povědomí lidí. Vlastně už za císaře Josefa II. chodívali majitelé vinic v tento den ke svým vinařům ochutnat výsledky jejich práce. Pokud jim vína chutnala, prodloužili jim smlouvu i na příští rok. Teprve poté byla zahájena ta pravá oslava, ke které samozřejmě nesměla chybět ani svatomartinská husa.

Během Dne otevřených vinných sklepů se v Šidlenách budou ochutnávat jak mladá vína, tak i starší ročníky. Všichni jsou srdečně zváni, tento den bude jistě plný pěkných a nevšedních zážitků.

Na závěr ještě pár doporučení k ochutnávkám vín: 
- prokládejte víno sklenkou vody
- nezapomínejte také na jídlo
- snažte se ocenit a pochválit vinaře

Vinařství je totiž nejenom koníček, ale skrývá se za ním také spousta práce a hodiny času stráveného nejen ve vinici, ale i ve vinném sklepě. Teprve poté se k Vám dostane víno, které je výsledkem celoroční práce daného vinaře.

Při pobytu v Miloticích je možné se ubytovat v Penzionu u zámku.

- PR článek -

Penzion u zámku Milotice 
Zámecká 120 
696 05  Milotice

Tel.: 728 037 845 
penzionmilotice@seznam.cz  
www.penzionmilotice.cz

 

Článek byl zobrazen 2 274 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA