Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Zámek v Boskovicích

Čtyřkřídlý, dvouposchoďový empírový komplex s výrazným průčelím, členěným třemi rizality se rozkládá uprostřed rozsáhlého parku. Jeho vnitřní dvůr je lemován arkádami...

celý článek

 

Kostel svatého Jakuba staršího v Boskovicích

První archivní záznam o existenci kostela je z roku 1346, základy kostela jsou kladeny do ranějšího období. Jde o pozdně gotickou původně třívěžovou stavbu poznamenanou několika požáry a následnými úpravami, vedenými zejména kolem r. 1500 Ladislavem z Boskovic.

celý článek

 

Evangelický kostel v Boskovicích

Kostel je zdaleka vidět díky své věži s kalichem. Tento kostel byl stavěn v roce 1941 nákladem Českobratrské obce. Evangelický kostel je nejmladší kulturní památkou Boskovic, od roku 1998 je zařazen v Rejstříku kulturních památek Ministerstva kultury ČR.

celý článek

 

Kostel všech svatých v Boskovicích

Kostelík všech svatých je jednou z nejstarších staveb ve městě. Pochází z 15. století a má vlastní ochranné pásmo. Jedná se o jednoduchou gotickou stavbu s plochostropní lodí. Stojí pravděpodobně na románských základech a byl mnohokrát přestavován.

celý článek

 

Kostel sv. Jiří v Bořitově

Kostel sv Jiří stojí na nevysokém návrší, kde ještě za dob před Kristem bývalo pohanské obětiště. O době vzniku tohoto kostela se názory odborníků rozcházejí s datem konce 12., či začátku 13. století ve starší době románské.

celý článek

 

Farní kostel sv. Filipa a Jakuba v Cetkovicích

Postavený v ranně barokním slohu v roce 1699, podélná jednolodní stavba, zaklenutá valenou klenbou s výsečemi a s čtyřbokým závěrem,s přistavěnou čtyřbokou věží, krytou stanovou střechou s makovičkou a křížem ve vrcholu.

celý článek

 

Cetkovický zámek (fara)

Postavený v roce 1762 jako letní sídlo posledního hradišťského opata Pavla Ferdinanda Václavíka, jehož erb je umístěn nad hlavním vchodem do fary je postaven rovněž v barokním slohu. Uvnitř fary se nachází několik umělecky cenných památek. Od roku 1784 dodnes slouží jako fara.

celý článek

 

Cetkovická kaplička

Zvaná "Ecce homo" postavená v roce 1886 na místě prastaré dřevěnné kaple v části Na Kaplici, z iniciativy Josefa Kubína, který vykonal pouť do Svaté země, odkud přivezl cenné relikvie a tyto zde uložil.

celý článek

 

Pomník padlým obětem z 1. světové války, Cetkovice

Slavnostně odhalen v roce 1929, symbolisuje vyhlížející ženu - návrat svého muže z války. V roce 1948 zde byla osazena další pamětní deska obětí 2. světové války.

celý článek

 

Drnovický kostel

Jako Slunce vycházející nad obzorem ční nad obcí kostel Nejsvětější Trojice, jedna z nejvýznamnějších dominant dalekého okolí. Málokdo však tuší, jak rozsáhlé bohatství se za zdmi téměř 700let starého svatostánku skrývá.

celý článek

 

Jeskyně Holštejnská – Nezaměstnaných

Jeskyně se nachází v severní části Moravského krasu s vchody na úpatí Holštejnského údolí v nadmořské výšce 476 m n.m.

celý článek

 

Jeskyně Hladomorna

Nachází se ve skále pod hradem Holštejnem, v době jeho existence sloužila jako vězení a vedla do něj přístupová chodba dlouhá 14 m sama jeskyně je vysoká 17 m a její rozměry jsou 25 x 35 m.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA