Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Sovinec

Hrad Sovinec je nejrozsáhlejším hradním komplexem v okrese Bruntál, který se rozkládá na skalnatém výběžku v horském údolí Nízkého Jeseníku. Hrad a stejnojmenné městečko se nacházejí 13 km jižně od Rýmařova na okraji masivu Nízkého Jeseníku v Andělskohorské vrchovině, která nese podle hradu název Sovinecká vrchovina.

celý článek

 

Hrad Helfštýn

Hrad Helfštýn se nachází nad městečkem Týn nad Bečvou v jihovýchodní části okresu Přerov. Jeho umístění na kopci v zalesněné krajině připomíná středověké sídlo ukryté před civilizací. Unikátní hrad Helfštýn s nejdelšími hradebními zdmi na území České republiky je od městečka vzdálen jen 4 km. Nese prý jméno loupeživého Helfrieda z Linavy, který jej založil.

celý článek

 

Hrad Bouzov

Hrad Bouzov je jedna z nejnavštěvovanějších památek v republice. Dnešní podobu hrad získal při přestavbě na přelomu 19. a 20. století. Hrad Bouzov se tyčí na ostrohu nad potokem Špránkem v mírně zvlněné lesnaté krajině západně od městečka stejného jména.

celý článek

 

Vranov nad Dyjí

Vranov byl vybudován jako jeden z nejvýznamnějších hradů podyjské obranné soustavy při jižní hranici země ve skalnaté zalesněné krajině. Hrad Vranov, poprvé zmiňovaný v Kosmově kronice v r. 1100, náležel původně znojemským knížatům a byl součástí systému opevnění chránícího Moravu proti Rakousům.

celý článek

 

Hrad Šternberk

Státní hrad Šternberk naleznete v moravském městě Šternberku, který leží v regionu střední Moravy na úpatí pohoří Nízkého Jeseníku. Hrad Šternberk, původně obranné středověké sídlo s dochovanou válcovitou věží a zbytky opevnění hlavního paláce, láká návštěvníky nevšední atmosférou. Půvabné kulisy hradu potom tvoří okolní lesopark a dnešní podhradí.

celý článek

 

Svojanov

Hrad Svojanov stojí na ostrohu nad Křetínským potokem při stejnojmenné obci. Obec Svojanov leží na pomezí Čech a Moravy v malebném údolí říčky Křetínky. První zmínka o obci Svojanov se objevila v roce 1287 ve Zbraslavské kronice. Základní vliv na vznik a rozvoj této obce měl vždy královský hrad Svojanov.

celý článek

 

Hrad Hukvaldy

Původně gotický hrad Hukvaldy je postavený na vysokém vrchu nad údolím řeky Ondřejnice a je jednou z největších zřícenin ve střední Evropě a druhou největší na Moravě. Polozřícenina jednoho z největších moravských hradů Hukvaldy jsou zároveň známé skutečností, že se zde narodil hudební skladatel Leoš Janáček (1854 – 1928).

celý článek

 

Štramberská trúba

Hrad Štramberk stojící na skalnatém vrcholu tzv. Zámeckého kopce, tvoří výraznou dominantu nejen malebného městečka Štramberk, ale celé Lašské brány Beskyd. Štramberk se rozkládá na svahu kopce, na němž trůní vysoká kamenná věž – pověstná štramberská Trúba.

celý článek

 

Wellness Komorní hůrka – lázně nejen na víkend

Wellness Komorní hůrka – lázně nejen na víkend

Lázeňský hotel Komorní hůrka se nachází v trojúhelníku známých, lázněmi proslulých měst, z nichž jedním z nich jsou i Františkovy Lázně. Hotel leží v bezprostřední blízkosti stejnojmenné sopky Komorní hůrka, nejmladším to vulkánem ve střední Evropě.

celý článek

 

Zámek Blatná – klenot uprostřed bažin

Zámek Blatná – klenot uprostřed bažin

Malebný jihočeský zámek Blatná byl vybudován v polovině 13. století na ostrůvku uprostřed říčky Lomnice. Kolem něj se v minulosti rozkládaly jen bažiny, odtud také pochází jeho původní název „blatný hrad“. Dnes patří společně s Červenou Lhotou mezi nejvýznamnější vodní zámky v Čechách.

celý článek

 

Zámek Blatná

Zámek Blatná

Malebný jihočeský zámek Blatná byl vybudován v polovině 13. století na ostrůvku uprostřed říčky Lomnice. Kolem něj se v minulosti rozkládaly jen bažiny, odtud také pochází jeho původní název „blatný hrad“. Dnes patří společně s Červenou Lhotou mezi nejvýznamnější vodní zámky v Čechách.

celý článek

 

ZOO Brno

ZOO Brno

Zoologická zahrada města Brna byla založena v roce 1950 a o tři roky později slavnostně otevřena pro návštěvníky. Několik let se hledalo vhodné místo, kam zahradu umístit až byl nakonec vybrán kopec Mniší hora v Bystrci. Dříve se nazýval Mnišská hora, ale v 18. století došlo k jeho přejmenování

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA