Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Evangelický kostel sv. Petra a Pavla v Karlových Varech

Evangelický kostel byl postaven na sklonku 19. století v novorománském slohu. Najdete ho u Císařských lázní.

celý článek

 

Anglikánský kostel sv. Lukáše v Karlových Varech

Kostel byl postaven na Zámeckém vrchu v pseudogotickém stylu. Stavba probíhala za finanční podpory anglických lázeňských hostů.

celý článek

 

Kostel sv. Urbana v Karlových Varech

Nejstarší dochovaný objekt města leží v městské části Rybáře. Vznikl patrně ve 2. pol. 13. stol. v rámci kolonizace.

celý článek

 

Románský kostelík sv. Linharta v Karlových Varech

Ruiny této románské stavby leží poblíž lesní kavárny Linhart. První zmínka o kostelíku pochází již z roku 1246.

celý článek

 

Jan Becher muzeum v Karlových Varech

Nachází se (stejně jako výrobna) v historické budově provoněné oním jedinečným likérem. Becherovka patří mezi nejznámější karlovarské produkty. Během prohlídky se dozvíte něco o její historii, výrobě či skladování.

celý článek

 

Galerie umění v Karlových Varech

V galerii si během prohlídky stálé expozice můžete prohlédnout nejvýznamnější a nejcennější umělecká díla, která zde byla od roku 1953 nashromážděna. K vidění jsou obrazy a sochy českých autorů. Kromě stálé expozice pořádá galerie krátkodobé výstavy, koncerty a divadelní představení.

celý článek

 

Muzeum Karlovy Vary

Expozice krajského muzea je rozmístěna do několika obcí v kraji. V Karlových Varech sídlí ve třech budovách.

celý článek

 

Sklářské muzeum v Karlových Varech

Expozice pojednávající o historii světoznámé sklářské firmy je umístěna v prostorách karlovarské výrobny. Návštěvníkům přiblíží vývoj sklárny a jejích produktů od založení do současnosti. Muzeum je propojeno se vzorkovou prodejnou. Expozice je rozdělena do 6 tematických částí.

celý článek

 

Zámecká věž v Karlových Varech

Nalézá se nad Zámeckou kolonádou. Původní gotická stavba pocházela z období kolem roku 1358 a byla postavena na příkaz Karla IV. Při zničujícím požáru v roce 1604 budova shořela. Rekonstrukce v barokním stylu se dočkala už jen věž, ze které byli vítáni významní lázeňští hosté.

celý článek

 

Poštovní Dvůr v Karlových Varech

Budova je postavena v duchu klasicismu. Hlavně v interiérech se však setkáte i s romantismem. Poštovní Dvůr patřil během své existence mnoha více či méně známým lidem, z nichž každý se jej snažil ještě více zvelebit. Původně sloužil k ustájení poštovních koní.

celý článek

 

Městské divadlo v Karlových Varech

Dvojice Fellner a Helmer oblékla divadlo do novobarokní róby. Pokud se Vám zdá krásné z venku, budete doslova ohromeni jeho interiéry. Krásu vnitřních prostor korunuje malovaná opona s alegorií umění od F. Matschema.

celý článek

 

Rozhledna Diana v Karlových Varech

Věž z roku 1914 najdete na Výšině přátelství nad Grand hotelem Pupp. Dostanete se k ní pěšky po lesních stezkách nebo lanovkou. Jízda lanovkou trvá přibližně 3 minuty.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA