Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Středověký gotický hrad Sovinec je mohutně opevněná pevnost

Středověký gotický hrad Sovinec je mohutně opevněná pevnost

Hrad Sovinec vypínající se na skalnatém výběžku v horském údolí Nízkého Jeseníku patří k nejrozsáhlejším hradním komplexům v okrese Bruntál. Původní hrad byl založen před rokem 1332 bratry Pavlem a Vokem z moravského rodu Hrutoviců, který nesl po roce 1348 název po hradu – páni ze Sovince.

celý článek

 

Český Krumlov - město Rožmberků

Český Krumlov - město Rožmberků

Asi jen málokdo u nás nikdy neslyšel o Českém Krumlově, jednom z významných historických měst České republiky. Když nyní pomineme pravěké a prehistorické osídlení, doložené mnoha archeologickými nálezy, první písemná zmínka o Krumlově (tehdy ovšem o „Chrumbenowe“) je v listině z roku 1253.

celý článek

 

Šaldoland - lyžování v Harrachově

Šaldoland - lyžování v Harrachově

Lyžujete? Běžkujete? Jezdíte na snowboardu? Patříte mezi milovníky českých hor? Pokud jste alespoň v jednom z případů odpověděli kladně, pak neváhejte a vyrazte do Skiareálu Šaldoland, který nabízí ideální podmínky pro všechny tyto zimní sporty.

celý článek

 

Kutná Hora - město stříbra

Kutná Hora - město stříbra

Vývoj naší technologické civilizace šel ruku v ruce s dostupností surovin a způsoby jejich získávání. Města, kde se těžily rudy pro výrobu kovů, proto vždy patřila k velmi významným a zpravidla i bohatým centrům. Jedním z takových měst je i Kutná hora, jejíž historie je pevně spjata s dolováním stříbrných rud.

celý článek

 

Hrad Loket

V malebném zalesněném údolí vytvořila řeka Ohře meandr, na jehož vrcholu se tyčí masiv hradu Lokte. Tato v minulosti nedobytná pevnost vzbuzovala vždy zasloužený obdiv mnoha návštěvníků a nejinak je tomu i dnes.

celý článek

 

Tipy na výlet a zajímavosti Karlovarského kraje

Tipy na výlet a zajímavosti Karlovarského kraje

Tipy na výlet a zajímavosti Karlovarského kraje, zobrazené k dnešnímu dni na našem webu.

celý článek

 

Tipy na výlet a zajímavosti Plzeňského kraje

Tipy na výlet a zajímavosti Plzeňského kraje

Zajímavosti a tipy na výlet z Plzeňského kraje zobrazené na našich stránkách do dnešního dne.

celý článek

 

Tipy na výlet a zajímavosti Jihočeského kraje

Tipy na výlet a zajímavosti Jihočeského kraje

Tipy na výlet a zajímavosti Jihočeského kraje zobrazené k dnešnímu na našem webu.

celý článek

 

Tipy na výlet a zajímavosti kraje Vysočina

Tipy na výlet a zajímavosti kraje Vysočina

Tipy na výlet a zajímavosti kraje Vysočina, které se k dnešnímu dni nacházají na našich stránkách.

celý článek

 

Hotel Nástup - horský hotel v centru lyžařského střediska

Hotel Nástup  - horský hotel v centru lyžařského střediska

Hotel Nástup se nachází v Krušných horách na úpatí hory Klínovec v nadmořské výšce 1000 m. Svou ideální polohou severní strany patří v zimním období k nejvyhledávanějším hotelům neboť v těsné blízkosti můžete využít sedačkové lanovky,která Vás vyveze na vrchol. Vzhledem k poloze hotelu tady zimní sezoná přetrvává do doby velikonoc.

celý článek

 

Tipy na ubytování v ČR

Tipy na ubytování v ČR

Přehled zajímavých hotelů a penzionů, ve kterých se můžete ubytovat při poznávání krás naší vlasti.

celý článek

 

Raně barokní zámek Libochovice

Raně barokní zámek Libochovice

Libochovický zámek, který je situován v nádherné krajině dolního Poohří, patří k nejkrásnějším zámkům na dolním toku řeky Ohře. Zaručeně padne do oka návštěvníkům, kteří si udělají procházku k řece Ohři. Zámek Libochovice je také rodištěm světově proslulého českého přírodovědce a fyziologa Jana Evangelisty Purkyně.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA