Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Do Uherského Hradiště za vínem i památkami

Do Uherského Hradiště za vínem i památkami

Pokud se rozhodnete pro poznávání krásných českých míst a měst, Uherské Hradiště byste určitě neměli vynechat. Jedná se totiž o mimořádně malebné město, které je centrem zajímavého regionu Slovácko. Ten je známý zejména pro svůj nezaměnitelný folklór.

celý článek

 

Do Rožnova pod Radhoštěm za skanzenem i lyžováním

Do Rožnova pod Radhoštěm za skanzenem i lyžováním

Rožnov pod Radhoštěm je okouzlujícím městem ležícím ve Zlínském kraji. Je dokonalým okénkem do minulosti, a to zejména kvůli proslulému Valašskému muzeu v přírodě, které zde sídlí. Rožnov však uspokojí nejen fanoušky historie, ale také milovníky zimních sportů. Okolní krajina tvořená malebnými Beskydami je totiž jako stvořená k lyžování. Hned vám povíme, kam byste se určitě měli vypravit.

celý článek

 

Poznávejte harrachovské zimní krásy

Poznávejte harrachovské zimní krásy

Zima nám pomalu klepe na dveře, a proto se pozornost většiny z nás ubírá k lyžařským střediskům. Je totiž načase začít plánovat zimní dovolenou. Pokud se na ni chystáte a chcete ji strávit v Čechách, krásné Krkonoše by pro vás mohly být tou správnou volbou. Jedná se totiž o nejvyšší české hory, jež jsou domovem těch nejlepších lyžařských středisek. Mezi ně můžeme směle zařadit třeba malebný Harrachov nabízející ideální lyžařské podmínky i nespočet zajímavých míst.

celý článek

 

Vypravte se na hory do Špindlu a nebudete litovat

Vypravte se na hory do Špindlu a nebudete litovat

Začínáte pomalu plánovat letošní zimní dovolenou? Správně děláte. Ty nejlepší destinace a jejich ubytovací zařízení se opravdu plní rychlostí blesku. Pokud chcete mít svůj týden na horách jistý i vy, je načase vybrat si svůj letošní zimní ráj. Může jím být třeba Špindlerův Mlýn, jedno z nejoblíbenějších krkonošských letovisek, které každoročně navštěvují tisíce lidí z celé republiky i jejího okolí. Ptáte se proč právě Špindlerův Mlýn? Tady je hned několik důvodů.

celý článek

 

Tipy na výlet – návštěva Prahy trochu netradičně

Tipy na výlet – návštěva Prahy trochu netradičně

Praha je oblíbeným cílem výletů i víkendových pobytů cestovatelů ze všech koutů České republiky. Zeptali jsme se proto několika známých žijících v Praze, kam by při návštěvě Prahy vzali své kamarády, kteří v Praze nejsou poprvé. A zaměřili jsme se také na výběr ubytování.

celý článek

 

Hrad Loket láká na expozici útrpného práva a středověké zbraně

Hrad Loket láká na expozici útrpného práva a středověké zbraně

Hrad Loket je více než osm set let staré sídlo vypínající se na žulovém masívu, který obtéká řeka Ohře. Kamenný hrad byl s nejvyšší pravděpodobností založen jako pohraniční pevnost, která sloužila králům, rodům Šliků a pánům z Plavna, loketským měšťanům a v období 19. a 20. století také jako vězení.

celý článek

 

Stavba jako z papíru. V Sazovicích mají nový kostel, je spojený s hrobem sv. Václava

Stavba jako z papíru. V Sazovicích mají nový kostel, je spojený s hrobem sv. Václava

Více než 80 let trvalo, než se Sazovicím podařilo splnit si sen o vlastním kostele. Nově dostavěný svatostánek v malé obci na Zlínsku minulý týden vysvětil olomoucký arcibiskup Jan Graubner. Autorem výjimečné stavby, která připomíná papírový svitek, je uznávaný architekt Marek Jan Štěpán.

celý článek

 

Najděte penzion či hotel na pár kliků

Najděte penzion či hotel na pár kliků

Cestování po Čechách a Moravě je stále v kurzu. Ať už na jednodenní výlet, prodloužený víkend, nebo delší čas. V létě je vždy příležitost se zchladit v řece či bazénu. V zimním období máte na výběr několik lyžařských středisek. A mezitím můžete objevovat krásy přírodních parků. Abyste nemuseli trávit nejdelší čas přípravy na výjezd hledáním ubytování, máme pro vás jednoduchý tip.

celý článek

 

3 poklady Rožnova pod Radhoštěm

3 poklady Rožnova pod Radhoštěm

Rožnov pod Radhoštěm, malé město v srdci Valašska je oblíbeným turistickým cílem. Důvodů, proč ho každoročně navštíví tolik tuzemských i zahraničních turistů, je mnoho. Rožnov je malebné město s atmosférou plné folklorních a kulturních památek. Vybrali jsme pro vás 3 nejzajímavější místa, kvůli kterým rozhodně stojí za to Rožnov navštívit – unikátní skanzen, oblíbené pivní lázně a známý areál Pustevny.

celý článek

 

Zvýhodněná nabídka dlouhodobého ubytování v A. V. Pensionu Praha

Zvýhodněná nabídka dlouhodobého ubytování v A. V. Pensionu Praha

Jezdíte pravidelně do Prahy za prací a hledáte ubytování, které kombinuje výhody hotelu a ubytování v soukromí nebo v pronajatém bytě? Využijte nabídky A.V. Pensionu Praha, který nyní nabízí svým klientům dlouhodobé ubytování za zvýhodněnou cenu.

celý článek

 

Liebesweg. Milostná cesta Bad Elster-Aš

Liebesweg. Milostná cesta Bad Elster-Aš

Následuj své srdce. Turistická stezka s ladným piktogramem červeného tančícího srdce se line přes českoněmecké hranice jako skladba hudebníka Schumanna.

celý článek

 

Jak najít levné ubytování v kvalitním hotelu?

Jak najít levné ubytování v kvalitním hotelu?

Cestování po České republice i po dalších státech Evropy je vždy provázeno hledáním kvalitního a dostupného ubytování. Objednat si luxusní pokoj v pětihvězdičkovém hotelu za hodně peněz jistě není problém, ale najít pěkný hotel za příznivou cenu už často problém je. Poradíme vám, jak si hledání ubytování zjednodušit.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA