Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Hrad Seeberg neboli Ostroh

Hrad Seeberg (Ostroh) je jeden ze zajímavých výletních cílů, v turisty často neprávem opomíjeném regionu Chebska. Prastarý románský hrad je jeden z nejpamátnějších na území ČR, který se do současnosti dochoval, sice pod nánosem řady pozdějších přestaveb, v dobrém stavu.

celý článek

 

Farní kostel Nanebevzetí Panny Marie

Původně gotický kostel byl v centru Vyškova založen v roce 1464 biskupem Tasou z Boskovic. Kostel stojící poblíž zbytků městských hradeb v roce 1753 vyhořel a v roce 1773 se zřítil. Obnova kostela byla provedena v roce 1781 v barokním slohu. Nyní je římskokatolický farní kostel vedle radnice a zámku dominantou města.

celý článek

 

Kostel sv. Bartoloměje v obci Kočí

Zajímavý svatostánek sv. Bartoloměje stojí uprostřed obce Kočí asi 4 km východně od Chrudimi. Původně gotický kostel byl už v roce 1397 založen královnou Žofií Bavorskou, druhou manželkou Václava IV. V současné době se kostel nachází v dobrém stavu a příznivcům sakrálních staveb je přístupný na požádání.

celý článek

 

Kostel sv. Bartoloměje v Pardubicích

Kostel sv. Bartoloměje v Pardubicích, který byl prvně připomínán už v roce 1295, je památkou mimořádné umělecko-historické a architektonické hodnoty. Původní románský kostel byl však za husitských válek v roce 1421 zničen stejně jako přilehlý klášter, a v letech 1507-15 byl obnoven v pozdně gotickém slohu.

celý článek

 

Muzeum Brněnska

Regionální Muzeum Brněnska vzniklo v 60. letech 20. století sloučením několika samostatných institucí, nyní poboček Muzea Brněnska.

celý článek

 

Muzeum hraček

Na rychnovském Starém náměstí se nachází v budově bývalé radnice zajímavé Muzeum hraček s bohatou sbírkou historických panenek. Záměrem muzea je přiblížit návštěvníkům život a hry dětí v období let 1880 až 1960.

celý článek

 

Muzeum Komenského v Přerově

Většina stálých expozic Muzea Komenského v Přerově je umístěna v budově přerovského zámku. Současné muzeum Komenského vzniklo postupným sloučením několika přerovských muzeí. Nejstarší z nich – Museum Komenského, které bylo založeno v roce 1988, patří k prvním svého druhu na světě.

celý článek

 

Olomoucký sloup Nejsvětější trojice

Olomoucký sloup Nejsvětější trojice

Historické jádro Olomouce je architektonickým klenotem s mnoha významnými stavebními památkami. Jedna z nich se nachází na Horním náměstí. Ano, uhodli jste, jde o proslulý sloup Nejsvětější trojice, který je dokonce zapsán pod ochranu UNESCO.

celý článek

 

Hrad Lichnice

V současné době už zřícenina hradu Lichnice stojí na vyvýšeném místě nad obcí Třemošnice v Železných horách na Chrudimsku. V minulosti patřil mocnému českému rodu pánů z Lichtenburka. Po třicetileté válce však císař nařídil zboření této pevnosti. V minulém století byly ruiny hradu nepříliš odborně konzervovány.

celý článek

 

Archeopark Chotěbuz

V části obce Chotěbuz-Podobora se nachází hradisko vybudované v hluboké minulosti lidem lužických popelnicových polí, které se datuje do období 800 až 750 let před n. l. Mnohem později přibližně v období od půlky 8. až do 11. století v těchto místech sídlili Slované. V současné době je areál hradiště chráněn jako archeopark.

celý článek

 

Chrám navštívení Panny Marie ve Frýdku

Původ Baziliky Navštívení Panny Marie se datuje do druhé poloviny 18. století. Velkolepá pozdně barokní jednolodní stavba kostela stojí na mírném návrší severozápadně od centra Frýdku na Mariánském náměstí. Podle úsudku znalců je tato církevní stavba v kraji nejen největší, ale také nejkrásnější.

celý článek

 

Římskokatolický chrám sv. Mikuláše v Ludgeřovicích

Nepřehlédnutou dominantou obce Ludgeřovice je římskokatolický chrám svatého Mikuláše postavený z červených ostře pálených cihel v německém novogotickém slohu. První písemná zmínka na pergamenovém papíře se jménem Ludgeřovice byla napsána na hradě Landeku v roce 1303.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA