Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Hrad Hazmburk

Hrad Hazmburk se již přes šest století týčí nad úrodnou rovinou kolem řeky Labe a dolní Ohře na pozadí zelených kuželů Českého středohoří. Hrad Hazmburk (dříve Klapý) se rozkládá na 418 metrů vysokém čedičovém návrší nedaleko Libochovic. Dominantou hradu jsou dvě věže - oválná (tzv. Černá) 25 metrů vysoká a hranolová (tzv. Bílá) o výšce 26 metrů.

celý článek

 

Hrad Helfenburk

V Čechách se nachází dva hrady stejného jména – Helfenburk. Dnešní zastavení se týká hradu Helfenburk u Bavorova v jižních Čechách. Na zalesněném vrchu Malošín (683 m) západně od Bavorova založil rod Rožmberků r. 1355 strážní hrad, který střežil obchodní cestu z Prachatic do Vodňan. Zdejší hrad patří k těm nejnavštěvovanějším v celém regionu.

celý článek

 

Zámek Hluboš

Zámek Hluboš se nachází na jižním úpatí Brd v obci Hluboš přibližně 10 km od Příbrami na hlavní silnici směrem na Zdice. Na místě původní středověké tvrze byl ve druhé polovině 18. století postaven barokní zámek, později znovu upravovaný pseudorenesančně.

celý článek

 

Chrám sv. Barbory

Chrám svaté Barbory je unikátní dílo vrcholně a pozdně gotické architektury, který je zapsán na seznamu UNESCO. Tento trojlodní gotický kostel najdete ve městě Kutná Hora. Na skalnatém ostrohu nad říčkou Vrchlicí stávala již kolem r. 1300 stará hornická kaplička zasvěcená sv. Panně Barboře.

celý článek

 

Dětenice

Pozdně barokní zámek Dětenice se nachází v jižní části okresu Jičín a jihovýchodní části Českého ráje. Krásný do červena zbarvený zámek Dětenice leží na samém okraji Českého ráje, nedaleko obce Libáň. Jedná se o dvoupatrovou čtvercovou budovu s třípatrovou věží a portikem. Součástí areálu jsou též budovy purkrabství a podzámčí.

celý článek

 

Doudleby nad Orlicí

Zámek v Doudlebách nad Orlicí stojí v místech, kde již ve 13. století existovala dřevěná středověká tvrz s hospodářským dvorem. Renesanční zámek Doudleby nad Orlicí je vystavěný na místě tak zvané Kamenné tvrze. Po vystřídání řady držitelů svobodné části Doudleb ve 13. až 16. století, roku 1562 koupil doudlebské zboží Mikuláš starší z Bubna.

celý článek

 

Duchcov

Dominantou Duchcova je barokní zámek, který dal v letech 1675 - 1685 vystavět Jan Bedřich z Valdštejna na místě staršího renesančního sídla Lobkoviců. Rozlehlý komplex barokního zámku Duchcov včetně kostela a parku se nachází přímo na duchcovském náměstí.

celý článek

 

Zámek Kroměříž

Místo, kde stojí kroměřížský zámek v nynější podobě, má velmi bohatou historii. Již v době Velkomoravské říše se zde nacházelo hradisko, na jehož místě byl ve 13. století vybudován gotický hrad. Na začátku 16. století byl hrad přestavěn v renesančním stylu a stal se rezidenčním sídlem olomouckých biskupů.

celý článek

 

Zámek Bor

V údolí Lužního potoka 14 km od Tachova se nachází zámek Bor. Původně raně gotický vodní hrad byl založený předky pánů ze Švamberka. Nyní je to nádherný pseudogotický zámek, jenž je stavebním unikátem svého druhu, neboť se u něj zachovala podstatná část středověkých prvků v poměrně nedotčeném stavu.Vlastnili jej také páni z Boru, von Götzen a Löwensteinové (do r. 1945).

celý článek

 

Hrad Brumov

Brumovský hrad patří mezi nejdůležitější lokality východní Moravy a zároveň je jedním z nejstarších hradů v našich zemích. Nachází severně od města Bylnice, východně od Luhačovic, nedaleko hranic se Slovenskem.

celý článek

 

Zámek Bruntál

Zámek Bruntál s renesančním arkádovým nádvořím a hodinovou věží je nejvýznamnější kulturní památkou celého regionu. Bruntálský zámek založili ve 2. polovině 15. století páni z Vrbna, kteří jej ve 2. polovině 16. a počátkem 17. století přestavěli v honosný renesanční zámek netradičního tvaru kruhové výseče. V roce 1621 připadl zámek jako konfiskát Řádu německých rytířů.

celý článek

 

Zámek Budišov

Přibližně 10 km severovýchodně od Třebíče se rozkládá zámek Budišov. Na místě dnešního zámku stávala od 13. století vodní tvrz, jejímiž majiteli byli páni z Lomnice. První zmínky o Budišově pochází z roku 1194.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA