Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Kuks je perlou českého vrcholného baroka

Kuks je perlou českého vrcholného baroka

NKP Kuks je proslulá barokními sochami M. B. Brauna a někdejším lázeňským areálem. Samotná obec Kuks leží v malebném Podkrkonoší na hlavním silničním tahu z Hradce Králové do Krkonoš. Okolí Kuksu je známé nádhernou přírodou, historickými a uměleckými památkami, které lákají turisty svými bohatými možnostmi pro výlety.

celý článek

 

Kulturní Hradec Králové

Kulturní Hradec Králové

Město Hradec Králové leží v nejvýznamnějším prostoru České kotliny, na soutoku řek Labe a Orlice. Statutární město Hradec Králové patří svou velikostí i významem mezi nejdůležitější centra osídlení v České republice a je sídlem Královéhradeckého kraje.

celý článek

 

Karlovy Vary - město lázní a festivalů

Karlovy Vary - město lázní a festivalů

Světoznámé lázeňské město Karlovy Vary se nachází asi 120 km západně od Prahy blízko hranic s Německem. Jedinečnost Karlových Varů tkví především v lázeňské léčbě a zdejších minerálních pramenech. Lázeňství není však jedinou devizou města v srdci Evropy.

celý článek

 

Uherské Hradiště hýří vínem a folklórem

Uherské Hradiště hýří vínem a folklórem

Uherské Hradiště je jedním z hlavních center regionu bohatého na památky a lidové tradice Slovácka. Město Uherské Hradiště je proslulé svébytným folklorem, cimbálovou muzikou, dobrým vínem, překrásnými kroji a řadou dochovaných lidových tradic. Město leží na řece Moravě v Dolnomoravském úvalu, obklopené od východu Bílými Karpatami a od západu vrcholky Chřibů.

celý článek

 

V Pardubicích to žije nejen perníkem

V Pardubicích to žije nejen perníkem

Pardubice leží ve středu východních Čech u soutoku řeky Labe a Chrudimky uprostřed Pardubické kotliny. Dominantu kraje tvoří Kunětická hora, odkud je rozhled po celé rovině, na Železné hory, Českomoravskou vysočinu, na Orlické hory i Krkonoše, někdy až na Kozákov a Ralsko.

celý článek

 

Sepetná – centrum jarních radovánek

Sepetná – centrum jarních radovánek

Zanedlouho vypukne období jarních prázdnin, což pro rodiče znamená vymyslet, jak zabavit své neposedné ratolesti. Pokud to právě také řešíte, máme pro vás skvělý tip! Vydejte se s nimi na Sepetnou, protože co může být lepšího, než prázdniny strávené na horách?

celý článek

 

Zlín je město spojené se jménem Baťa a filmovou tradicí

Zlín je město spojené se jménem Baťa a filmovou tradicí

Věděli jste, že Zlín je univerzitní město? Že odtud pochází řada slavných sportovců a že tady najdete mimo jiné i největší soukromou sbírku historických vozidel u nás? Zlín se rozprostírá na jihovýchodní Moravě a je krajským městem Zlínského kraje. Je známý především jako město obuvi a filmových festivalů.

celý článek

 

Plzeň – kulturní metropole západních Čech

Plzeň – kulturní metropole západních Čech

Královské město Plzeň založené na soutoku čtyř řek existuje již 700 let. Město je kulturním centrem pro celý západočeský region. Plzeň je proslulá jednak svými strojírenskými výrobky a svým pivem - Pilsner Urquell, ale také řadou historických památek, mezinárodních výstav, sympozií a festivalů.

celý článek

 

Dovolená za kormidlem v Čechách

Dovolená za kormidlem v Čechách

Aktivní způsob trávení dovolené na palubě vlastnoručně řízené obytné lodě si i u nás nachází každým rokem více a více příznivců. Kapitánem hausbótu bez průkazu je možné být hned za pražskými humny.

celý článek

 

Olomouc má poutní místo evropského významu

Olomouc má poutní místo evropského významu

Olomouc je stotisícové město ležící v srdci Hané. Náleží a v minulosti vždy patřilo k nejvýznamnějším moravským městům. Svým historickým vývojem a postavením je Olomouc v České republice srovnatelná pouze s hlavním městem Prahou. Je také po Praze druhou největší městskou památkovou rezervací.

celý článek

 

Brno není jen město výstav a veletrhů

Brno není jen město výstav a veletrhů

Město Brno najdeme v samém srdci Evropy, leží v příjemné kotlině na křižovatce evropských dálnic. Druhé největší město České republiky svým novým letištním terminálem významně přispělo k lepší dostupnosti a rozvoji podnikatelských aktivit v oblasti cestovního ruchu.

celý článek

 

České Budějovice – město s právem várečným

České Budějovice – město s právem várečným

České Budějovice jsou metropolí Jihočeského kraje ležící uprostřed kouzelné přírody na soutoku řek Vltavy a Malše. Město je velmi důležitou dopravní tepnou, která spojuje jižní, střední a severní Evropu. České Budějovice, kde žije přibližně sto tisíc obyvatel, jsou největším městem na jih od Prahy. Nachází se v nich řada historických památek a muzeí, a proto jsou častým cílem turistů.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA