Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Kostel sv. Jakuba s Černínskou hrobkou v Jindřichově Hradci

Připomíná se r.1518, kdy u něho byla zřízena křížová cesta o jedenácti zastaveních,které byly v minulém století rozšířeny o další tři. V r.1793 byl odsvěcen, ve 40.letech 19.století sloužil za prachárnu. Dnešní pseudogotická podoba kostela (postaveného Bedřichem Stachem) je z let 1859-60.

celý článek

 

Zbytky hradebního pásu v Jindřichově Hradci

Původní městské opevnění navazovalo na opevnění hradu a využívalo k obraně města i toku Nežárky a dvou rybníků malého i velkého Vajgaru. Nejúplněji je zachována část na severovýchodě města mezi náměstím T.G.Masaryka a velkým Vajgarem, kde dosud stojí parkánová hradba s baštami , příkop a částečně i zeď hlavní.

celý článek

 

Židovský hřbitov v Jindřichově Hradci

Na jihozápadním předměstí města na zalesněném svahu kopce Pejčoch na řekou Nežárkou se nachází židovský hřbitov, poprvé připomínám již v 15.století, ale doložen až v 16.století.Nejstarší čitelný náhrobek je z roku 1714.

celý článek

 

Dronte - Půjčovna Ohře

Zdraví vás největší půjčovna na této romantické řece. Máte možnost vyrazit na plavbu na rozličných plavidlech. Nabízíme kanoe Vydra, rodinné kanoe Samba a Tuka se třemi sedačkami, šestimístný raft Colorado a další...

celý článek

 

Surf club

Surf club se nachází u Jesenické přehrady s možností ubytování v chatkách nebo vlastní cararavan, stany, stravování, soc. zázemí, sprchy, parkování, surfování, jachting vše v areálu.

celý článek

 

Farní kostel sv. Petra a Pavla v Bernarticích

Patří k nejstarším na Javornicku; tento soud se vztahuje bohužel jen na původní jádro z období přechodu od románského k raně gotickému slohu, protože celkově byl kostel změněn v posledních stoletích dost podstatnými přístavbami, zejména věže v roce 1712 a boční lodě v roce 1896.

celý článek

 

Zámek Jánský Vrch

Zámek Jánský Vrch vznikl přestavbou gotického hradu r. 1507 za biskupa J. Thurza jako letní biskupské sídlo. Znovu přestavován za třicetileté války, v 18. a v 19. stol. Ve zdech zámku kamenné renesanční pamětní desky. R. 1776 zřízená francouzská zahrada a r. 1800 založena na jižním svahu anglický park.

celý článek

 

Památník obětem Frývaldovské stávky

V roce 1963 došlo k prohlášení památníku odhaleného 21. 5. 1961 za národní kulturní památku (dnes pouze kulturní památku). Nachází se u křižovatky silnic Jeseník – Hanušovice – Javorník v Dolní Lipové.

celý článek

 

Hospoda Na rychtě v Dolní Lipové

Tato kulturní památka byla vyhlášena v roce 1963, stojí na pozemku parc. č. 987 v katastrálním území Dolní Lipová. Jedná se o pozdně barokní budovu s klasicistní architekturou se štítem z doby kolem roku 1800. Stavba se nachází v urbanisticky exponované poloze u křižovatky silnic Jeseník – Hanušovice ...

celý článek

 

Hrob Rudolfa Haukeho s pomníkem v Lipové

V roce 1974 došlo k prohlášení hrobu Rudolfa Haukeho, jedné z obětí střelby do dělnictva při stávce v roce 1931, za kulturní památku. Hrob se nachází na hřbitově v Dolní Lipové. Jedná se o jednoduchý rámovaný hrob v záhlaví s náhrobkem.

celý článek

 

Kostel sv. Václava v Lipové

Jedná se o jednolodní budovu, která je typickou ukázkou stavební památky josefinské doby. Dnešnímu kostelu předcházela malá kaple, která je v pramenech zmiňována již roku 1625. Základní kámen nového kostela o rozměrech 36 x 12 m byl položen 10. 5. 1787 a ještě téhož roku byla dokončena hrubá stavba.

celý článek

 

Kamenný znak na budově č. p. 36 v Lipové

Jde o kamenný znak ve tvaru barokní kartuše s nápisem „Scholtisey 1696“, který se nachází v čelní zdi domu č. p. 36 v Horní Lipové (dnes Penzion Slatina). Znak je dokladem existence bývalého šoltéského statku (název šoltéství byl specifickým označením, kterého se používalo výhradně na území vratislavského biskupství ...

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA