Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Zámek Častolovice

Zámek Častolovice leží v půvabném kraji, uprostřed čisté přírody, obklopené lesy, rybníky a řekami a zcela právem se řadí mezi nejkrásnější zámky v celé zemi. Dějiny zámku Častolovice sahají až do 13. století, kdy zde pan Častolov z rodu Hronovců nechal vystavit vodní tvrz, v jejímž držení se postupně střídali různí majitelé.

celý článek

 

Zámek Červený Hrádek

Zámek Červený hrádek stojí necelé 2 kilometry severně od města Jirkova na úpatí Krušných hor. Původní hrad Borek byl založen krátce před rokem 1415 rodem Kraa. Protože byl další z pánů Václav z Moravěvsi a Kopist katolík a odpůrce revolty, byl hrad Borek roku 1421 dobyt husity a vypálen. Ve 20. letech 15. stol. byl opravován, nově pokryt a jeho fasáda byla červeně natřena. Tehdy získal i nové jméno - Červený Hrádek.

celý článek

 

Hrad Český Šternberk

Hrad Český Šternberk, tyčící se nad řekou Sázavou, zdobí tento kraj již od počátku 13. století. Již déle než 760 let dominuje krajině středního toku Sázavy na strmém skalnatém břehu nazvaný kdysi romantickým básníkem perlou Posázaví.

celý článek

 

Zámek Dačice

Na rozhraní Čech a Moravy leží město Dačice, kde stojí i starý a nový zámek, který je pro výletníky vděčnou turistickou zastávkou. Původní středisko panství bylo v nedalekém Bílkově, za pánů z Hradce však bylo přeneseno do Dačic. Dačice byly v 16. století centrem rozsáhlého panství Krajířů z Krajku, šlechtického rodu pocházejícího z Korutan.

celý článek

 

Hrad Houska

Původní gotický hrad byl vystavěn na královském území ve 13. století. Hrad se nalézá jižně od České Lípy v nádherné krajině mezi hrady Kokořínem a Bezdězem. Zakladatelem mohl být Přemysl Otakar II. nebo jeho otec – král Václav I.

celý článek

 

Hrad Bečov nad Teplou

Majestátní hrad Bečov nad Teplou se vypíná na vysoké skále uprostřed hlubokého údolí nad řekou Teplou, jižně od Karlových Var. Hrad se skládá ze dvou stavebních celků, horního hradu a nového dolního zámku. Pod hradem stojí zámek z 18. století, který má renesanční jádro. Ze zahradních teras je malebný výhled do údolí a na městskou památkovou zónu.

celý článek

 

Zámek Dobříš

Výstavní rokokový zámek s výraznou fasádou upoutá při příjezdu z Prahy do Dobříše každého návštěvníka. Není proto divu, že se zde natáčely zámecké scény v pohádce Princezna ze mlejna a Princezna ze mlejna 2.

celý článek

 

Zámek Bechyně

Renesanční zámek Bechyně je výraznou dominantou města Bechyně na Táborsku v Jihočeském kraji. Původně knížecí hradiště v Bechyni (zmiňované již v 9. století), nynější zámek Bechyně se vypíná na úzké ostrožně, chráněné ze tří stran hlubokými zářezy Lužnice a říčky Smutné.

celý článek

 

Hrad Bítov

Hrad Bítov patří k nejstarším hradům u nás. Tyčí se na ostrohu nad Vranovskou přehradou. V jedenáctém století byl v historických pramenech zmiňován jako královský hrad. Obydlen byl soustavně až do konce druhé světové války.

celý článek

 

Slavkov – po stopách bitvy tří císařů

Slavkov – po stopách bitvy tří císařů

Slavkov u Brna je pěkné město se zajímavou historií a řadou pamětihodností, především s architektonicky cenným zámkem. Na pahorcích mezi Brnem a Slavkovem u Brna (německy Austerlitz) se 2. prosince roku 1805 odehrála jedna z největších a nejslavnějších bitev v dějinách Evropy. Říká se jí „bitva tří císařů“.

celý článek

 

Památná hora Říp

Památná hora Říp je trvalým symbolem našich národních dějin. Dávná pověst tvrdí, že právě tady se zastavil se svou družinou praotec Čech, když hledal pro Slovany nový domov.Významnou roli sehrál Říp v období českého národního obrození.

celý článek

 

Dívčí Hrad

Zámek Dívčí Hrad byl původně hrad pocházející z 13.století. Opevněné sídlo (hrad Maidburg) vystavěli leníci olomouckého biskupa Bruna a připomíná se již roku 1267. Při dělení Opavska v roce 1377 na něm seděl Beneš z Kravař, v r. 1385 jej převzala do zástavy opolská knížata, poté páni z Vrbna a od roku 1460 ho drželi bratři biskupa Tasa z Boskovic.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA