Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Kostel svatého Petra a Pavla v Krásném Lese

Dominantní budovou obce je kostel sv .Petra a Pavla, k němuž patřila bohatá farnost s obcemi Osvinov, Plavno, Léno, Vrch (dříve Hutmesgruen) a Damice.

celý článek

 

Historický most v Kyselce

Most byl používán až do roku 1986, vyhořel 18. 7. 1986, byl dlouhý 66 m, 10 m široký a spočíval na třech mohutných pilířích, které se dochovaly dodnes. Most je zapsán v rejstříku kulturních památek pod č. 1020. Obec Kyselka v roce 2001 zahájila obnovu tohoto historického mostu.

celý článek

 

Kostel svatého Michaela v Otročíně

Dominantu vesnice tvoří kostel svatého Michaela z roku 1838. Je to jednolodní klasicistní stavba. Loď má tři široká klenební pole. Kruchtu podpírají korintské sloupy. Většina zařízení byla převezena z původního starého kostela, který v průběhu let zanikl.

celý článek

 

Zámek Stružná

Historie zámku ve Stružné je spjatá s Andělskou Horou, kdy jeden z jejich vlastníků Linhart Colona z Felsu nechal kolem roku 1598 vystavět nový zámek v Kysiblu. V roce 1622 zámek i s Andělskou Horou přechází do majetku Heřmana Černína z Chudenic.

celý článek

 

Kolovská kaplička

Tuto stavbičku postavil na svém pozemku zbožný občan Kolové pan Neuerer v roce 1873. V roce 1930 byla kaplička přestavěna, opravena a rozšířena a byl rovněž obnoven oltář s obrazem svaté Anny, patronky obce. Od tohoto roku zde byla na sv. Annu sloužena mše a konaly se poutě.

celý článek

 

Farní kostel sv. Vavřince v Krásném Údolí

Jednolodní orientovaný bezvěžový kostel, v jádru pozdně gotický z doby před rokem 1464, upravovaný v roce 1532 a v roce 1774.

celý článek

 

Zámek Horní Hrad

Původně středověký hrad Hauenstein, se nachází tři kilometry severozápadně od Stráže nad Ohří v katastru obce Krásný Les, nedaleko města Ostrov na Karlovarsku. Hrad vyrostl na skalnaté ostrožně nad soutokem dvou potoků v údolí, které se výrazně svažuje z masivu Klínovce k řece Ohři.

celý článek

 

Někdejší merklínský zámecký areál

Někdejší merklínský zámecký areál, sestávající dnes z budovy zámku, rozlehlého zámeckého hospodářského dvora, parku, zámeckých sklepů a mohutné kamenné sýpky, patří k charakteristickým příkladům venkovských feudálních sídel. Patrová čtyřkřídlá budova zámku s uzavřeným nádvořím je situována v parku, jehož hlavní část leží západně a severně od zámeckého objektu.

celý článek

 

Kostel sv. Mikuláše v Merklíně

Kostel sv. Mikuláše byl vystavěn již v období 14. století. Radikálně byl přestavěn na konci 17. století, kdy byl také prodloužen. Během zhoubného požáru města v únoru 1817 byl kostel značně poškozen. Rok poté však již byl opraven.

celý článek

 

Kostel sv. Michaela v Nové Roli

Původní kaple byla postavena v letech 1240 až 1255. Tehdejším pražským biskupem Tomášem byla nazvána "Kaple při Nové Roli" a náležela kostelu v Sedleci.

celý článek

 

Areál zámku v Toužimi

Z kdysi rozsáhlého panského sídla se dochovalo zejména jeho jádro, které tvoří Horní a Dolní zámek obklopující nepravidelné nádvoří, a dále objekt panského pivovaru a část západního křídla poplužního dvora. Rezidenční objekt Horního zámku je tvořen románsko-gotickým jádrem ...

celý článek

 

Steinbachův dům č. p. 51 v Toužimi

V jádru pozdně gotická stavba přestavěná a rozšířená v 17. stol. o sousední dům č. p. 50 byla městskou rezidencí A. Steinbacha z Kranichštejna. Kamenný portál z r. 1657 přenesen v r. 1927 na hrad Loket.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA