Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Muzeum regionu Valašsko

Muzeum regionu Valašsko spojuje vlastivědná muzea ve Vsetíně a ve Valašském Meziříčí. Současně spravuje několik památkově chráněných objektů, k nimž patří vsetínský zámek, zámek Kinských ve Valašském Meziříčí, Lapidáriu Trojice a zámecký areál v Lešné. Součástí muzea se v roce 2005 stala také vsetínská hvězdárna.

celý článek

 

Muzeum řemesel Letohrad

Muzeum řemesel Letohrad leží v podhůří Orlických hor ve východních Čechách. Muzeum má sídlo v památkově chráněném objektu barokní sýpky z roku 1750 v areálu Nového dvora. Prezentuje 50 ucelených expozic řemeslných dílen a živností z období 1840 – 1930. Je tak největším muzeem svého druhu v ČR a jeho význam dosahuje evropského formátu.

celý článek

 

Muzeum veteránů Slatinice

V lázeňské obci Slatinice v Olomouckém kraji najdou turisté v renovovaném statku z roku 1850 historii, sport, zábavu i poznání. Nejen malí i velcí kluci zde mohou obdivovat sbírku starých automobilů a motocyklů věhlasných značek Mecedes Benz, BMW aj. převážně z 30. let minulého století a řadu dobových artefaktů.

celý článek

 

Muzeum Vyškovska v arcibiskupském zámku

Sídlo Muzea Vyškovska se nachází v arcibiskupském zámku, který byl původně gotickým hradem založeným v 15. století. Na Arcibiskupský zámek byl za biskupa Karla z Lichtenštejna v letech 1665 – 1682 přebudován podle projektu Giovanniho Pietra Tencally.

celý článek

 

Na kole kolem Slezské Harty

Na kole kolem Slezské Harty

Bruntálsko se vyznačuje hustou sítí cyklistických tras s různou obtížností. Lákavou oblastí je okolí vodní nádrže Slezská Harta, která kromě aktivního oddechu na kole, přináší také možnosti koupání, rybolovu, případně projížďky na jachtách, loďkách a šlapadlech.

celý článek

 

Na kole na Tesák

Cyklotrasa středně těžké obtížnosti vede z Lázní-Bystřice pod Hostýnem, přes Chvalčov do Rajnochovic-Rosošné, přes Tesák a Smrdutou a zpátky do Bystřice pod Hostýnem-Lázní. Trasa je vhodná pro treková a horská kola. Celý okruh měří asi 33 kilometrů.

celý článek

 

Studánková stezka na Puntíku

Nový Jičín se může pochlubit vskutku ojedinělou šestikilometrovou stezkou, která spojuje šest studánek na svazích Puntíku. Studánky, které jsou rozmístěny na kopci mezi novým Jičínem a Štramberkem, sloužily ještě před sto lety turistům k občerstvení. Druhá polovina minulého století však na ně pozapomněla.

celý článek

 

Muzeum Kroměřížska

Sídlo Muzea Kroměřížska se nachází v původně renesanční budově s klenbami a portálem, kterou nechal postavit v roce 1609 kardinál František z Dietrichsteina. Dva domy vybudované v barokním slohu mají bohatou historii. V letech 1636 – 1643 zde byl jezuitský seminář, později to byl vrchnostenský kapitulní dům biskupské správy.

celý článek

 

Pravoslavný chrám sv. Cyrila a Metoděje

Sakrální stavba – kostel sv. Cyrila a Metoděje je výsledkem přestavby původní synagogy podle projektu přerovského rodáka židovského architekta – Jakoba Gartnera. Současný vzhled objektu pochází z roku 1898, kdy byla budova přestavěna v novorománském slohu.

celý článek

 

Kostel sv. Jakuba Většího v Tečovicích u Zlína

Vzácný svatostánek – kostel sv. Jakuba Většího stojí za pozornost už díky svému stáří. Kostelík stojí na kopečku v obci Tečovice, které jsou situovány mezi Zlínem a Otrokovicemi. Původně románský kostel byl založen někdy kolem roku 1260. Později byl tento církevní klenot přestavěn v barokním stylu.

celý článek

 

Kostel sv. Máří Magdaleny v Lanškrouně

Lanškrounský kostel sv. Máří Magdalény je vystavěn na místě, kde už dříve stával klášter lateránských kanovníků sv. Augustina s kostelem sv. Mikuláše a sv. Kateřiny. Město Lanškroun najdou výletníci na rozhraní východních Čech a Moravy, východním směrem od České Třebové.

celý článek

 

Barokní kostel sv. Michaela Archanděla

Kostel Michala Archanděla postavený v pozdně barokním slohu je dominantou obce Lešná. Kostel byl založen v roce 1635 na místě bývalého evangelického kostela, který byl roku 1621 vypálen.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA