Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Rekreační středisko a sportovně relaxační centrum Rybník

Chtěli byste trávit dovolenou uprostřed nedotčené panenské přírody a dýchat ten nejčistší vzduch ve střední Evropě? Navštivte tedy Rekreační středisko Rybník v samotném srdci CHKO Český les. Budete se moci nejen kochat poutavými přírodními scenériemi Českého lesa, ale také si užívat nejrůznějších zábavních aktivit, nebo si dopřávat relaxaci těla i ducha.

Okénko do minulosti

Rekreační středisko Rybník leží ve stejnojmenné obci, jejíž historie sahá až do 70. let 16. století. První česká písemná zmínka o obci pochází z roku 1621, a jak již název napovídá, byla obec pojmenována po velkém rybníku. Turistika se v tomto kraji začala rozvíjet v polovině 19. století. Lidé začali podnikat výlety za přírodou a vznikaly první turistické útulny a penziony. A právě obec Rybník se již v minulosti řadila mezi významná turistická letoviska Českého lesa. Osud obce výrazně změnila druhá světová válka, kdy se Rybník stal součástí Třetí říše. V tuto dobu obec přišla o podstatnou část obyvatel a také došlo ke zničení mnoha domů a památek. Katastrem obce vedla „železná opona“, proto byl jakýkoliv rozvoj znemožněn systémem obrany hranic. Opětovný rozvoj turistiky a rekreace nastal až po roce 1990.

Ubytování v lůně přírody

Středisko Rybník je dnes díky své poloze uprostřed civilizací nedotčené přírody, ideální pro pobyt rodin s dětmi, škol v přírodě, soustředění sportovců, konání svateb, oslav či firemních školení. Zajišťuje ubytování ve třiadvaceti 2 až 6 lůžkových pokojích s celkovou kapacitou 64 lůžek. Z toho 13 pokojů je vybaveno vlastním sociálním zařízením a TV. Všechny nabízené pokoje mají nové vybavení. Hostům je k dispozici také plně vybavená kuchyňka pro vlastní vaření, jinak se jim ovšem nabízí možnost stravování ve stylové restauraci s letní terasou, kde je možné si pochutnat na poctivé tradiční české kuchyni. Restaurace má kapacitu 130 míst. Součástí Rekreačního střediska Rybník je rovněž společenská a školící místnost vybavená dětským koutkem, TV a DVD, nechybí stolní tenis ani venkovní posezení s grilem.

Pro větší skupiny návštěvníků je ideální cca 200 metrů vzdálený penzion Na Zátiší se sedmi pokoji turistické kategorie, které mají společné sociální zařízení. Celková kapacita penzionu činí 26 lůžek. Součástí tohoto objektu je společenská místnost s menší kuchyňkou, TV a stolním tenisem. Hosté však mají možnost se stravovat v restauraci v hlavní budově RS Rybník.

Za odpočinkem i zábavou

Rekreační středisko Rybník bylo před nedávnem doplněno také o Sportovně relaxační centrum, které je situováno rovněž ve vzdálenosti cca 200 metrů od hlavní budovy. Tento areál je přístupný jak pro ubytované hosty RS, tak i pro širokou veřejnost. Poskytuje zázemí pro aktivní odpočinek rodin, ale je ideální také pro soustředění sportovců nebo konání firemních akcí. Sportovně relaxační centrum je vybaveno moderním osvětleným víceúčelovým hřištěm s umělým povrchem, které je vhodné pro tenis, nohejbal, volejbal, malou kopanou, basketbal, florbal nebo házenou. Nechybí ani 2 bowlingové dráhy s barem, moderně vybavené fitness centrum pro cca 10 lidí, finská sauna s odpočívárnou, solárium Ergoline, dámské a pánské kadeřnictví a letní posezení na kryté terase. 

Sportovně relaxační centrum Rybník rovněž poskytuje ubytování, vybudovány zde byly 4 komfortní rodinné apartmány s kuchyňkou a sociálním zařízením s celkovou kapacitou 15 lůžek. Pokud byste si chtěli dopřát dokonalou relaxaci, můžete využít služeb maséra. V celé budově je wifi připojení k internetu zdarma. Zajímavostí je, že tento nově vybudovaný areál vznikl z objektu, který před časem obývala pohraniční policie. Jako turistická atrakce zde byly ponechány v původní podobě dvě vězeňské cely. Kdo má zájem, může na vlastní kůži poznat atmosféru pobytu za mřížemi. Tento dočasný „azyl“ zde může rovněž čekat na neúspěšné účastníky různých sázek nebo hráče bowlingu.

Kam vyrazit na výlet?

Pobyt v Rybníku potěší milovníky pěší turistiky, sportovních zážitků a výletů. K návštěvě láká letní středisko Babylon, kde jsou ideální podmínky pro koupání, vodní sporty, vycházky a cykloturistiku. Zdatní jedinci mohou vystoupat na nejvyšší horu Českého lesa – 1042 metrů vysoký Čerchov. Na samotném vrcholu stojí rozhledna Kurzova věž, z níž se naskýtá nádherný výhled do okolí. Zdejší turistické a cyklistické trasy navazují ty v bavorské části Českého lesa, takže je možné si některý z pěších výletů prodloužit k našim německým sousedům. Pěší a cyklistický hraniční přechod Švarcava (Schwarzach) je od Rybníka vzdálen asi 3 km a leží na bavorsko-české cyklistické Stezce přátelství. Pouhé 3 kilometry daleko se nachází pramen řeky Radbuzy, který patří k nejkrásnějším u nás. Pěšky se z Rybníku dostanete také do německé vesničky Waldhäuser (5km), kde se nachází dřevěná rozhledna Ebene.

Chodský region je navíc je jednou z posledních oblastí Čech, kde jsou doposud živé lidové obyčeje, nářečí i kroj, proto si na své přijdou i milovníci tradic, kultury a historických památek. V okolí se nachází několik městských památkových rezervací, vesnických památkových zón, hradů, zámků a církevních památek. Vynechat byste rozhodně neměli prohlídku zámku v Horšovském Týně, který je národní kulturní památkou. Tento renesanční zámek nabízí šest prohlídkových okruhů a jeho součástí je i nádherný a velmi rozsáhlý anglický park. Další významnou památkou tohoto kraje je Chodský hrad v Domažlicích, jehož součástí je i Muzeum Chodska. Rozhodně si udělejte zastávku i v nedalekém Netřebu, kde se nachází zřícenina hradu nazývaného Nový Rýzmberk.

Chodsko je rázovitý kraj, který ovlivnil dokonce tvorbu několika významných českých spisovatelů, jako je Božena Němcová, Alois Jirásek, Jindřich Šimon Baar či Jan Vrba. Básník J. Š. Baar se narodil i zemřel v Klenčí pod Čerchovem, kde se dnes nachází muzeum věnované jeho životu a tvorbě. K Chodsku rovněž neodmyslitelně patří tvorba tradiční keramiky, výroba dud a pečení výtečných koláčů. 

- PR článek –

Rekreační středisko Rybník

Jindřich Rejšek – provozovatel
Rybník 43 
345 25 pošta Hostouň

tel./fax: 379 496 124, 777 636 545  
rejsek@rybnik-ceskyles.cz 
www.rybnik-ceskyles.cz

Článek byl zobrazen 2 560 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA