Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Golf Resort Karlovy Vary

Golf Resort Karlovy Vary a.s. vznikla spojením předních karlovarských firem v roce 1996 za účelem provozování sportovní činnosti, zejména golfu. Po odsouhlasení vítězného podnikatelského záměru předloženého Golf Resortem Karlovy Vary a.s. městskému zastupitelstvu, došlo k dlouhodobému pronájmu městských pozemků, na kterých se golfové hřiště nachází. Od této doby se akciová společnost stala investorem a správcem a od roku 2004 majitelem areálu.

Během krátké doby bylo hřiště zrekonstruováno. Proběhla výstavba nové klubovny, závlahového systému, odpališť, parkovací plochy, došlo k obnově veškerých travních povrchů, drenáží, vodních ploch a v neposlední řadě i strojového parku. Golfové hřiště v Karlových Varech se tímto zařadilo mezi renomovaná hřiště v Evropě.

Golf Club Karlovy Vary byl založen roku 1904 „Pánským šermířským klubem“, jehož cílem bylo zvýšit nabídku sportovního využití pro lázeňské hosty. Původní 9 jamkové hřiště o rozloze 2,3 ha se nacházelo u dnešního Gejzírparku v jižní části Karlových Varů.

Z důvodu rostoucí popularity o tento sport se v roce 1928 začalo vážně diskutovat o vybudování nového hřiště s 18 jamkami. Z tohoto důvodu byl městskou radou požádán Ing. F. Gross z Inter-Club Country ve Vídni o pomoc při výběru nejvhodnějšího terénu v okolí Karlových Varů. Z možných variant byla vybrána lokalita v katastru obce Olšová Vrata.

Plány na postavení nového hřiště byly svěřeny nejznamenitějšímu odborníku své doby, pařížskému architektu C. Noskowskimu, pod jehož vedením bylo samotné osmnáctijamkové hřiště dostavěno v roce 1933. V souvislosti s hospodářskou krizí a následně válečnými událostmi se však nepodařilo uskutečnit celý projekt včetně postavení klubovny.

Po roce 1948, kdy nastal obrat v politické situaci v České republice, byl golf vyčleněn mimo zájem společnosti. I přesto se našla skupina golfistů, především z řad zakladatelů klubu, která tento jinak chátrající klenot zachránila. K obnově klubu došlo 3. 4. 1949. Od roku 1951 se stalo tradicí pořádání tzv. „Novoročního Drive“ a to vždy 1. ledna ve 13.00 hod. Minulý rok byl však rokem velmi výjimečným a to tím, že jinak tradiční „Novoroční drive“ odstartoval oslavu 100-letého výročí Golf Clubu Karlovy Vary a golfové hry v celé zemi vůbec.

Golf Club Karlovy Vary se plně zasvětil klubovému životu, o čemž svědčí nejenom rozšíření členské základny na více než 780 členů, ale především aktivní vedení zájmových skupin jakými jsou Ladies tým, Senioři, Amatéři a Dětský tým.

Další informace najdete na www.golfresort.cz.

Článek byl zobrazen 800 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA