Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Pracovní seminář na téma Turistické značení se konal v Zielenci

Ve dnech 11. 8. – 12. 8. 2011 se konal pracovní seminář na téma Turistické značení pro odborníky v cestovním ruchu ve VITAL & SPA resortu Szarotka, který je pokračováním z cyklu seminářů, které bude destinační společnost Orlické hory a Podorlicko pořádat společně s polským partnerem Zemí Kladskou, v rámci projektu přeshraniční spolupráce „Společná propagace Kladské země, Orlických hor a Podorlicka.

„Jak už název semináře napovídá, je zaměřen na systém turistického značení a to jak pěší, cyklistické, automobilové tak i hipoturistické.“ Uvedla náš rozhovor paní Smrčková, ředitelka destinační společnosti orlické hory a Podorlicko, která působila jako spolu pořadatelka semináře.

Kromě uvedené destinační společnosti, se semináře účastnili čeští odborníci na dané téma jako Miloš Krejčí - člen asociace rady informačních turistických center ČR, Václav Hovorka - předseda klubu turistů za Králové hradecký kraj, Renata Šedová – ředitelka společnosti OHGS, ale samozřejmě i polští partneři. Konkrétně můžeme jmenovat Radoslawa Pietucha, ředitele Sdružení obcí Kladské země, který měl režii celého semináře na starosti. Marlenu Korczynskou, pracovnici okresního úřadu v Klodzku nebo Annu Bednárskou za Polskou regionální turistickou organizaci.

Celý seminář byl rozdělen na 5 bloků, první blok byl věnován Prezentaci členů sdružení Země Kladské. Druhý blok se zabýval systémem značení turistických tras (peších, cyklistických, koňských, motoristických) v Česku a v Polsku – včetně legislativy a upravujících norem. Třetí blok byl věnován hlavním turistickým trasám vedoucí přes oba sousední regiony – Orlické hory a Podorlicko a Kladská Země.

Čtvrtý blok byl zaměřen na návrhy nových turistických produktů v závislosti na přeshraniční trasy a spojení dalších přeshraničních tras. Pátý a poslední blok se zabýval financování značení turistických tras v Česku a v Polsku.

Pořadatelé spolu s přednášejícími a hosty společně zformulovali závěr tohoto semináře, který by si měli jak Orlické hory a Podorlicko, tak i polský partner Kladská země vzít za svůj a pracovat společně na jeho realizaci.

„Turistické značení jako takové je na obou stranách odlišné. Liší se jak ve struktuře značek, tak i v barevném značení.“ Řekl Radoslaw Pietuch, ředitel Sdružení obcí Kladské Země. Účastníci workshopu se shodli se na tom, že by se měli zástupci obou destinací ve spolupráci s Klubem českých turistů a polským PTTK zabývat tímto tématem a zjednodušit tak orientaci v příhraničním značení. Dalším úkolem, na kterém by se mělo v dalších letech pracovat je revitalizace některých hraničních přechodů, jako příklad lze uvést hraniční přechod v Olešnici v Orlických horách. Plynulý a bezpečný přejezd hranice, spočívající hlavně v kvalitě vozovek je důležitým aspektem pro větší četnost turistických návštěv.

„Problematika výměny informací je skoro pravidlem při jednání mezi dvěma státy. Jazyková bariéra ovšem není to, co tento problém vytváří. Je to většina rozdílná státní a regionální struktura, odlišné formy destinačního řízení a organizací cestovního ruchu. V případě vztahů destinací Kladská Země a Orlické hory a Podorlicko můžeme výše uvedené ukázat na konkrétním příkladě. „ Říká Petra Smrčková, ředitelka destinační společnosti Orlické hory a Podorlicko. „Zatímco v Orlických horách a Podorlicku místní samospráva ustanovila destinační management již v roce 2009, Kladská Země zatím strukturu destinačního řízení řeší“.

Dodala Petra Smrčková, ředitelka společnosti.
Orlické hory a Podorlicko
Panská 1492, 516 01 Rychnov nad Kněžnou

Článek byl zobrazen 1 648 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA