Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Jak najít levné ubytování v kvalitním hotelu?

Cestování po České republice i po dalších státech Evropy je vždy provázeno hledáním kvalitního a dostupného ubytování. Objednat si luxusní pokoj v pětihvězdičkovém hotelu za hodně peněz jistě není problém, ale najít pěkný hotel za příznivou cenu už často problém je. Poradíme vám, jak si hledání ubytování zjednodušit.

Většina z nás si hledá ubytování před cestou na internetu. Je to rychlé, pohodlné, okamžitě vidíme dostupné pokoje a většinou si dle fotografií uděláme také obrázek o vybavení pokojů a zázemí hotelu. K vyhledávání už dávno nemusíme používat všeobecné vyhledávače a procházet stránky jednotlivých hotelů, ale mnohem výhodnější je navštívit vyhledávače hotelů a penzionů, které na svých stránkách přehlednou a unifikovanou formou nabízejí stovky nebo i tisíce hotelů z konkrétního regionu, státu nebo celého světa. Přes vyhledávače hotelů je možné si pobyt ihned také zarezervovat, většinou k tomu není nutná ani žádná záloha. A ceny za ubytování jsou většinou stejné, ale často i nižší než objednávka přímo v hotelu.

Ibis Praha
Foto: Ibis Praha

Přestože součástí nabídky vyhledávačů hotelů a ubytování jsou také recenze a hodnocení hostů, dopředu často nevíme, do čeho jdeme. Některé hotely a hlavně jejich pokoje vypadají na fotografiích velmi hezky, ovšem v reálu pak zjistíme, že pokoj je daleko menší než jsme čekali, že postel je proleželá, nebo že manželská postel je spíše širší postel pro jednoho, že v pokoji není skříň, že okno směřuje do zdi apod.

Další velmi zajímavou možností, jak si vybrat hotel, je zvolit hotelový portál, který sdružuje hotely vybraných sítí a značek. Zde máme jednu obrovskou výhodu, že tzv. víme, do čeho jdeme a co můžeme od kterého hotelu očekávat. Na příklad portál accorhotels.cz nabízí na svých stránkách brandové hotely Ibis, Mercure, pullmann, Sofitel, Adagio, hotelF1, Novotel, Orbis Hotels a další. Každý, kdo se někdy ubytoval např. v hotelech F1 ve Francii ví, že zde dostane za velmi příznivou cenu kvalitní ubytování a služby a je přitom jedno jestli se hotel nachází v Paříži nebo v Nice. Styl hotelu a jeho nabídka jsou v různých městech téměř totožné.

Mercure hotel Ostrava
Foto: Mercure Hotel Ostrava

Tyto brandové hotelové sítě jsou zastoupeny také v České republice, takže při obchodních nebo soukromých cestách můžeme využít třeba Mercure Hotel Ostrava, který stojí v centru města a pěšky nebo tramvají jsou nám dostupné hlavní dominanty města, zábava ve Stodolní ulici nebo nákupní galerie Nová Karolina. Velmi dobrou polohu pro turisty i businessmany má Hotel Ibis Olomouc, stojící doslova pár kroků od Výstaviště Flora a pěšky dojdeme také do samotného centra města, na Horní náměstí se Sloupem Nejsvětější Trojice. Olomoucký hotel Ibis je připraven na business klientelu, rodiny s dětmi i domácí mazlíčky.

Ibis Olomouc
Foto: Hotel Ibis Olomouc

V Praze najdeme na Accorhotels hned 5 brandových hotelů. Velmi atraktivní je zejména Ibis Praha stojící na Starém Městě vedle nákupní galerie Palladium a kousek od stanice metra Náměstí Republiky. Divadla, restaurace i nejznámější pražské památky jsou z hotelu dostupné pěšky a koho procházky městem omrzí nebo přijel do města za prací, skočí jednoduše do metra. Součástí všech výše zmíněných hotelů je parkování, bezbariérový přístup a samozřejmě wi-fi připojení.

A pokud jste na cestách opravdu často, potěší vás věrnostní program plný slev a bonusů. Před svou další cestou se nejprve podívejte na Accorhotels.cz a zarezervujte si hotel on-line.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 1 854 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA