Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Lázně Skalka

Lázně Skalka

Skalka 81
798 24 Skalka 81
Telefon: 582 384 168
Web: http://www.lazneskalka.cz
Email: lazneskalka@lazneskalka.cz

 

Historie
Lázně Skalka byly založeny již v roce 1928 a mají tedy za sebou téměř stoletou tradici. V místě, kde kdysi býval rybník Bařisko, napájený dvěma prameny minerální vody, byly v roce 1928 postaveny Vilémem Sonevendem z Prostějova sirnatoalkalické lázně. V roce 1938 prováděl doc. Dr. Schnabal průzkum pramenů a při páté sondě objevil artézský pramen minerální vody o teplotě 23°C, který tryskal do výše 3 metrů.
V současné době se zde léčí převážně choroby revmatického charakteru a pohybového ústrojí.

Později byly navrtány další prameny, z nichž i přes svou podobnost a velkou blízkost vrtů je každý svým složením jiný.

Jelikož lázně od svého založení fungovaly nepřetržitě, pouze s menšími opravami, přistoupilo se v roce 2004 k rekonstrukci celého objektu s lázní.
Tato 14mil. Investice byla financována nejen obcí, ale z velké části také státní dotací.

Během čtyř měsíců přebudovala Stavební společnost prostory balneo provozu, ubytovací část v patře budovy i suterén. Zde byly vybudovány nové prostory pro rozšíření nabídky služeb o saunu a solárium.

Ubytování

Lázeňští hosté jsou v Lázních Skalka ubytováni v moderních a nově zařízených pokojích. Všechny tyto pokoje jsou vybaveny televizorem.
V budově se nachází deset jedno a dvoulůžkových pokojů a dva pokoje apartmánového typu.

Celý objekt je řešen bezbariérově s výtahem, tímto mohou i imobilní návštěvníci lázní využít jak saunu, tak se i bez obtíží ubytovat v pokojích v prvním patře budovy.

Návštěvníkům lázní je k dispozici také společenská místnost balkonem a výhledem do lázeňského parku

Rehabilitační procedury

V klidném prostředí a za asistence proškoleného a zkušeného personálu Vám nabízíme využití mnoha rehabilitačních procedur. Při těchto procedurách je využívána místní minerální voda.
Klienti Lázně Skalka využívají při léčbě pohybového ústrojí, chorob revmatického charakteru, zejména onemocnění na degenerativním základě – artrózy. Úspěchy byly zaznamenány i při ovlivňování některých forem zánětlivé probíhající artritidy, jakož i při limboischialgickém a vertebrogenním syndromu (bolesti v zádech).


Snad nejvíce využívanou procedurou v našich lázních je ruční masáž, kterou provádí zkušené masérky a maséři. Pro větší uvolnění a relaxaci je vhodné tuto masáž začít koupelí v teplé minerální vodě.
Další metodou, kterou naše lázně nabízejí je magnetoterapie.
Vlivem léčebně aplikovaného magnetického pole (pulzního nebo permanentního) dochází k pozitivním biologickým změnám ve tkáních, které je možno využít při odstranění řady zdravotních potíží.
Perličková koupel – provádí se ve vaně s teplou minerální vodou a s roštem, ze kterého uniká vzduch vytvářející víření vody. Klient to pociťuje jako jemnou masáž celého těla. Zvláště při použití vonných esencí má perličková koupel příjemné relaxační účinky.

Podvodní masáž je vodoléčebná procedura,při které ve speciální vaně provádí masérka podvodní masáž proudem vody pod určitým tlakem. Tato procedura představuje jednu z možností kompletní masáže celého těla za velmi přijatelnou cenu.

Mnoho klientů též využívá speciální vanu pro bodovou vířivou koupel, kde soustava trysek masíruje proudem vody a vzduchu celé tělo.

Aromaterapeutická holistická masáž.

Masér při této masáži pracuje s éterickými oleji a esencemi, které pomáhají prohloubit účinky masáže. Tyto oleje jsou 100% přírodní a jsou lisovány za studena. Spojení dotekové terapie s aromaterapií dává masérovi mimořádné možnosti, jak působit na pocity i celé tělo zákazníka. Aromaterapeutická masáž ovlivňuje jak psychickou, tak fyzickou harmonii těla. Přírodní cestou léčí tělo i mysl, významně ovlivňuje náladu, zklidňuje emoce a navozuje pocit klidu a pohody. Touto masáží si můžete posílit svůj imunitní systém a také i příjemně zarelaxovat.

Úvod Historie Rehabilitační procedury Ubytování Aktuální obsazenost lázní On-line rezervace Stravování Ostatní službyKosmetický salon Sauna Solárium os Volný časLázeňský park Sportoviště Tipy na výlety Ceník Fotografie Kontakty Provozní doba Aktuální pobyty
Sezóna 2008
Sezóna 2008 končí v pondělí 22.12. 2008.

Permanentky
Permanentky na procedury zakoupené v listopadu 2008 platí do 31. března 2009.

Víkendové pobyty
Zpříjemněte si podzimní a zimní dny, využijte nabídky našich víkendových pobytů. U nás si nejen odpočinete, ale uděláte i něco
pro své zdraví.

Vánoční dárkové poukazy
Nevíte si rady s vánočním dárkem pro Vaše blízké ?
Můžete je překvapit dárkovým poukazem z našich lázní.
Novinka letošní sezóny
Vyzkoušejte novou aromaterapeutickou holistickou masáž.

Stravování

Restaurace U Pramene
K příjemnému posezení po vykonaných procedurách u šálku kávy můžete využít restauraci U Pramene, která přímo sousedí s lázeňským domem.

Tato restaurace též zajišťuje celodenní nebo individuální stravu pro ubytované lázeňské hosty. Nabídku tvoří výborná domácí kuchyně, nebo dle požadavků klientů dietní strava.
Velký sál s přilehlým přísálím o celkové kapacitě 100 osob lze využít k pořádání různých přednášek, školení, seminářů či větších společenských nebo firemních akcí. Pro tyto účely lze také využít prostory venkovního posezení v lázeňském parku a to vše příjemně spojit s rezervací lázeňských procedur.

Pro uzavřenější společnost do 24 osob si můžete objednat lovecký salonek, který se nachází v patře nad restaurací

Ostatní služby
Kosmetický salon
Sauna
Solárium os 

Lázeňský park
K objektu lázní neodmyslitelně patří také lázeňský park, který se rozprostírá na místě původního rybníku Bařisko. Částečná obnova tohoto parku v roce 2000 přinesla novou výsadbou stromů a keřů malebná místa pro posezení .

Sportoviště
Sportovně založení klienti mohou využít fotbalové hřiště nebo tenisový kurt.
Své dovednosti mohou návštěvníci uplatnit na nově vybudovaném minigolfu nebo na hřišti pro petanque.

Tipy na výlety
Okolí
Pro hosty jež neradi zůstávají na jednom místě nabízíme následující tipy, jak vhodně strávit několik chvil volného času.

Prostějov (12km)
Do Prostějova, jakožto nejbližšího města, není třeba jezdit jen za nákupy, ale především za poznáním. Za shlédnutí stojí především prostějovská radnice postavená v letech 1911 – 1914, Muzeum Prostějovska a Národní dům. Tato významná kulturní památka České republiky patří mezi architektonické dominanty města, návštěva kavárny v Národním domě ve Vás zanechá pocit, že jste se přenesli o sto let nazpět.

Nepatříte-li mezi sportovně založené hosty, možná Vás zaujme nedaleký lesopark s přírodními jezírky, ve kterých rostou vzácné druhy leknínů a malebná krajina zvoucí k pěším procházkám

Další kontakty

721 783 119

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.