Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Zámek Zábřeh

Zámek Zábřeh

U Zámku 42/1
700 30 Ostrava-Zábřeh
Telefon: 777 808 299
Web: http://www.zamek-zabreh.cz
Email: info@zamek-zabreh.cz

 

ZÁMEK ZÁBŘEH představuje výjimečný soulad minulosti a přítomnosti. Zdejší tvrz se poprvé písemně připomíná již v roce 1529. Původní renesanční zámek pak přešel z rukou šlechty do rukou církve, až v minulém století zcela ztratil na důstojném významu.

Opuštěné a polorozpadlé šlechtické sídlo znovu ožilo jako historické jeviště pro vaše zážitky - stylový hotel, labužnická kuchyně, pivovar s domácím pivem Pikard®, středověká vinotéka, erbovní sál pro svatby a jiné slavnosti, zámecké pivní koupele Pikard® a rostlinné koupele.

Zámek Zábřeh

HOTEL

Nabízí jedinečný soulad minulosti a přítomnosti. Původní obytné pokoje v patře zámku byly přeměněny v romantické ložnice. Ty jsou zařízeny starožitným nábytkem, vyzdobeny dobovými dekoracemi, protepleny kamennými krby, doplněny stylovými látkami či svítidly. Komfort moderní doby je samozřejmostí. Můžete si vybrat, ve které části zámku chcete bydlet. Který pokoj a atmosféru zvolíte dnes, který příště...

- ve všech pokojích najdete původní renesanční či barokní dřevěné trámové stropy
- podlahy jsou z masivních prken či starých cihel (pak jsou vyhřívány podlahovým topením)
- vestavěné koupelny jsou obloženy dřevěnými kazetami
- všechny nábytkové kusy jsou originály, nábytek byl nakoupen na aukcích starožitností, a to jak v naší republice, tak v sousedním Rakousku - Dorotheum Vídeň
- postele s nebesy jsou naopak dílem současných truhlářů, tak aby splňovaly náročné potřeby dnešních hostů
- použité historizující dekorační látky jsou z produkce české firmy Kolovrat ČM
- mosazná svítidla, pokud nejsou starožitná, jsou polské provenience, tzv. polské lustry.
- keramika v koupelnách pochází z italské manufaktury ECO Ceramica

Ceník ubytování

Zámek Zábřeh

GASTRONOMIE

Přání dobrou chuť a na zdraví našly své místo ve zdech nejstarší části zámku. Díky zásobování pečlivě vybranými dodavateli z podhůří Beskyd a Jeseníků může náš zámecký šéfkuchař Pavel Gavenda vytvářet delikátní jídla s ohledem na roční období.

Zámecký restaurant - v nejstarší části zámku přináší nový pohled na gastronomii. Historické prostředí pod renesančními klenbami nás inspirovalo k spojení moderních trendů ve vaření s tradičními postupy a recepturami. Váš pokrm může být připraven nejmodernější technologií, ale také na otevřeném ohništi uprostřed restaurantu. Při jeho přípravě použijeme domácí suroviny, biopotraviny či čerstvé bylinky. Kouzelnou atmosféru má také posezení na nádvoří zámku. Zámecký restaurant je plně nekuřácký. 

Zámecká pivnice - po vstupu do pivovarské hospody uvidíte měděnou varnu, kde sládek připravuje náš lahodný zámecký ležák Pikard®. Po dřevěném trámovém schodišti vystoupáte do podkroví, kde mezi staletými trámy a dobovými dekoracemi zapomenete na svět venku. Zvlášť když náš zámecký ležák ochutnáte :-) K pivu dostanete zámecké tvarůžky nakládané v pivu, pečená žebra či "obyčejnou" škvarkovou pomazánku.

Erbovní sál - v místnosti s nejcennější renesanční hřebínkovou klenbou a originálním krbem jsme na památku historie zámku nechali vymalovat erby všech majitelů a držitelů Zábřehu, a to od roku 1288 až do dneška. Důstojnost místa vedla k oživení prostoru jako sálu pro slavnosti, soukromé či firemní.

Recepce-lobby bar - tady si hosté ráno mohou vychutnat svou snídani a přečíst denní tisk. Šálek dobrého espressa či drink pak po celý den nabídneme i neubytovaným hostům. Recepce je vstupní branou do Pivních koupelí Pikard®, vinných koupelí a taky prodejnou Pivní kosmetiky Pikard®. 

ZÁMECKÉ KOUPELE

Pivní koupele Pikard®

Jedinečné spojení pivní lázně, uvolňujících masáží a kyslíkové terapie s autentickým prostředím středověkého sklepení.

Koupel v dřevěné kádi je připravena ze surovin používaných při vaření zámeckého piva Pikard® a v kombinaci s přírodní pivní kosmetikou má hluboké regenerační a relaxační účinky. Po koupeli je pro tělo ideální masáž, následovaná odpočinkem v bavlněném zábalu.

Celá procedura je podpořena kyslíkovou terapií, tedy zvýšením koncentrace kyslíku ve vzduchu za použití speciálního přístroje, což vede k dalšímu zvýšení tělesné i duševní aktivity.

Rezervace pivních koupelí

Zámek Zábřeh

Vinné koupele

Dokonalé soukromí a péče v prostředí renesančního zámku, u roztopeného krbu, při světle svíček..

Lázeň v dřevěné kádi s přídavkem mandlového oleje a přírodní soli 30 minut.
Masáž dle výběru, 2x20 minut frizzante & bio přírodní hroznová šťáva z našeho partnerského vinařství kölbl, röschitz, Dolní Rakousko.

Rezervace vinných koupelí

Vinný sklep - středověký sklep, před 500 lety sloužící jako sušírna sladu zdejšího pivovaru, se znovu nadechl jako zámecký vinný sklep. Vinný lístek, citlivě vytvořený naším someliérem, uvádí oceňované odrůdy malých vinařů jižní Moravy, inspirativní dolnorakouská vína a "zbytek světa". Připijte "na zdraví" v nejstarší vinotéce široko daleko.

Další kontakty

Telefon 2: 777 808 299

Naše fotografie

 
 
 
 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.