Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Hotel Emilka, Desná - příjemné ubytování v Jizerských horách

V malebné krajině Jizerských hor, uprostřed krásné a nedotčené přírody, leží ve výšce 796 metrů nad mořem Hotel Emilka. Svým hostům nabízí příjemné a kvalitní ubytování v turisticky atraktivní lokalitě. Pobyt zde potěší mladé i starší, rodiny s dětmi i domácími mazlíčky. Na své si zde přijdou lidé toužící po relaxaci a odpočinku, ale i aktivní sportovci.

hotel Emilka

Hotel Emilka se nachází v chráněné krajinné oblasti Jizerských hor, v místě zvaném Novina, nedaleko obce Desná. Disponuje celkem 54 lůžky ve dvou- a čtyřlůžkových útulných pokojích s možností přistýlky a dětské postýlky. Některé z pokojů díky svým rozměrům patří dokonce do vyšší klasifikační třídy. Všechny pokoje jsou vybaveny sociálním zařízením, hostům je k dispozici TV/SAT a telefon. Početnější rodiny mají možnost se ubytovat ve vícelůžkových apartmánech, které jsou tvořeny dvěma oddělenými pokoji a jedním sociálním zařízením. 

Hotel Emilka vychází vstříc také tělesně postiženým, kterým nabízí bezbariérový apartmán. Přeprava na invalidním vozíku tak nepředstavuje žádný problém a vozíčkáři si mohou dopřát stejný komfort a pohodlí jako ostatní hosté hotelu. Také okolí bylo uzpůsobeno pro bezproblémovou přepravu tělesně postižených na invalidním vozíku. Ti mají možnost projížděk po celém okolí hotelu. Mohou se vydat například k překrásné vodní nádrži Souš. V hotelové restauraci, která je otevřena denně, si přijdou na své všechny mlsné jazýčky. Nabízí pestrý výběr pokrmů jak české, tak i mezinárodní kuchyně, v jídelním lístku nechybí ani dětská či vegetariánská jídla. Každý si zkrátka najde na co má chuť. Dobrou večeři je pak možné zapít oroseným pivem, nebo vínem pocházejícím z moravských vinic. Nechybí samozřejmě ani široká nabídka nealkoholických nápojů. 

Ceník ubytování v hotelu Emilka

Poloha hotelu Emilka zajišťuje hostům pobyt na zdravém a čerstvém vzduchu. Jsou zde ideální podmínky pro turistiku, cyklistiku i zimní sporty. Návštěvníci se zde v létě ani v zimě rozhodně nebudou nudit. Přímo u hotelu se nachází hřiště pro volejbal či nohejbal, nechybí stolní tenis a na děti zde čeká dětský koutek s pískovištěm, prolézačkami a houpačkou.  Teplé letní večery je možné trávit u ohýnku a věnovat se opékání buřtů. V prvním patře hotelu je navíc příjemná vyhlídková terasa, z níž se naskýtá úžasný výhled do širokého okolí. Za slunečného počasí je možné posedět a občerstvit se na zahrádce a kochat se přitom pohledem na jezírko a vodopád.

hotel Emilka

Jelikož Hotel Emilka leží v překrásném prostředí Jizerských hor, které jsou významnou rekreační oblastí České republiky, hojně sem přijíždějí nadšenci pěší turistiky a cyklistiky. Jsou zde pestré možnosti pěších výletů do okolí, krajina je totiž protkána množstvím značených tras, které turisty dovedou do zajímavých míst nebo k ojedinělým přírodním výtvorům. Jizerské hory se rozkládají na samotném severu Čech a z části zasahují na území Polska, kde se nachází také jejich nejvyšší vrchol - Wysoka Kopa (1 126 m). Nejvyšším vrcholem na české straně je pak Smrk (1 124 m), ale spousta dalších vrcholů přesahuje hranici 1 000 metrů. Jizerské hory jsou známé svou nedotčenou přírodou a také drsným severským rázem. Kromě četných rašelinišť se zde vyskytují také oblasti smrkových porostů, které vytváří jakýsi prales. 

V okolí hotelu je možné navštívit některé z turisticky oblíbených rozhleden, jako je Štěpánka, Špičák, Černá Studnice a mnohé další. Velmi atraktivní jsou vodopády na říčce Černá Desná pod přehradou Souš i soustava kaskádovitých jezů na Bílé Desné. Jezy se nacházejí pod Protrženou přehradou, která získala svůj název v roce 1916. Původní přehrada se protrhla a dnes jsou zde k vidění jen její pozůstatky. Další přehradou, která se v této oblasti nachází, je přehrada Josefův Důl na říčce Kamenici. Zajít si můžete také k Mariánskohorským boudám ve výšce 943 metrů nebo navštívit přírodní rezervaci Na Čihadle či Rašeliniště Jizerky. Možnosti pěších výletů v okolí hotelu jsou opravdu nepřeberné…

hotel Emilka

Z Hotelu Emilka to není daleko ani do několika měst, které nabízí pestré možnosti kulturního a zábavního vyžití. Asi 4 kilometry vzdálený Tanvald zve návštěvníky na minigolf, tenisové kurty, koupaliště i kino.  Nad městem se do výšky 831 metrů zvedá Tanvaldský Špičák, na jehož vrcholu stojí kamenná rozhledna z roku 1909 a o rok mladší turistická chata. Nad Tanvaldem se tyčí ještě skalní vyhlídka zvaná Terezínka, která je od roku 1853 přístupná po schodech. Byla pojmenována po manželce tanvaldského továrníka Mayera, který tuto vyhlídku nechal na své náklady vybudovat. 

V Jablonci nad Nisou, světoznámém středisku výroby skla a bižuterie, se nachází mnoho kulturních památek, jako je novorenesanční radnice, novogotický evangelický kostel dr. Farského nebo secesní starokatolický kostel. Najdete zde také plavecký bazén s tobogánem, což ocení především rodiny s dětmi, dále kina, divadlo, squashové a tenisové centrum "Břízky" a rozhodně by nikdo neměl vynechat ani prohlídku Muzea skla a bižuterie. Do Liberce láká zábavní centrum BABYLON s akvaparkem a bowlingem. Milovníci zvířat mohou zavítat do místní ZOO s bílými tygry, ale za návštěvu stojí i botanická zahrada či rozhledna s lanovkou Ještěd. V 10 kilometrů vzdáleném Harrachově, který je známým lyžařským střediskem, je možné si v létě zahrát tenis, minigolf, nebo si prohlédnout zajímavé Sklářské či Ski muzeum. V blízkosti Harrachova se nachází slavný Mumlavský vodopád, který je 8 metrů vysoký a 10 metrů široký.

hotel Emilka

V zimě se návštěvníci mohou těšit na dokonalé podmínky pro zimní sporty. Hotel Emilka poskytuje kvalitní zázemí všem nadšeným lyžařům, které lákají upravované běžecké tratě nebo sjezdové terény. Nespornou výhodou hotelu je, že disponuje vlastní sjezdovkou s lyžařským vlekem. Trať se nachází přibližně 200 m od hotelu a poskytuje příjemnou lyžovačku pro děti i dospělé. Druhá nejbližší sjezdovka se nachází v obci Desná - Černá Říčka, je vzdálena asi 5 minut jízdy autem od hotelu (2,5 km). Výhodou této sjezdovky je její osvětlení, které umožňuje noční lyžování. Kromě toho se v blízkém okolí nachází ještě několik lyžařských areálů. Oblíbený je cca 3,5 km vzdálený lyžařský areál Parlament Desná (ve výšce 550 m) se třemi vleky, lyžařskou školičkou a osvětlenou tratí. Náročnější lyžaři mohou vyrazit do areálu Špičák v Albrechticích, kde na ně čeká pět různě náročných sjezdovek - včetně černé. Další kvalitní lyžařská střediska je možné najít v Harrachově, Rokytnici nad Jizerou, Bedřichově či v Liberci pod Ještědem. Jizerské hory jsou obecně považovány také za běžkařský ráj - lyžaři zde mají k dispozici okolo 80 km tratí. V Desné je dokonce možné nastoupit na Jizerskou magistrálu.

Hotel Emilka

Hotel Emilka nabízí svým hostům možnost uschování veškerého letního i zimního sportovního vybavení. Má k dispozici jak kolárnu, tak i lyžárnu. Pokud by vám během pobytu nepřálo počasí, nemusíte zoufat. Ve společenské místnosti Hotelu Emilka máte možnost širokého kulturního vyžití. V zásobě je spousta společenských her, najdete zde kulečník, stolní fotbal, zahrát si můžete elektronické šipky, nebo sledovat televizi se satelitním příjmem.  Nejmenší návštěvníky pak potěší dětský koutek. 

hotel Emilka

hotel EmilkaHotel Emilka  
Na Novině 401 
468 68  Desná III  
Tel.: 483 300 335

hotel.emilka@volny.cz 
www.hotelemilka.cz

- PR článek -

 

Článek byl zobrazen 2 602 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA