Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Pilotem na zkoušku aneb proleťte se nad Berounskem nebo okolím Křivoklátu

Prolétnout se nad malebnou českou krajinou v malém sportovním letadle je úžasný zážitek, pokud se tedy nebojíte létat. A kdybyste si mohli sednout za knipl a stát se na pár desítek minut pilotem i bez pilotního průkazu? Prolétnout se nad Karlštejnem, Žebrákem, Točníkem nebo Zbirohem? To by byla teprve paráda...

Létání je pochopitelně oblíbeným způsobem dopravy, ale je také úžasným zážitkem, pokud letíte v ultralightu nad překrásnou krajinou naší vlasti, nad světoznámými památkami, jako je hrad Karlštejn, Křivoklát nebo zatopenými lomy Velká a Malá Amerika, hrady Žebrák, Točník, Zbiroh a zámkem v Hořovicích.

pilotování letadla na zkoušku

Při pilotování letadla na zkoušku máte unikátní příležitost vyzkoušet si řízení letadla na vlastní kůži. Nejde tedy o klasický vyhlídkový let, ale po důkladné instruktáži na zemi nasednete spolu s profesionálním pilotem do letadla, odstartujete a ve vzduchu si na 20 až 30 minut vyzkoušíte řízení letadla. K pilotování nepotřebujete pilotní průkaz a pilotovat můžou i mladictví od 16 let se souhlasem rodičů. Při výcviku se seznámíte se základy ovládání letadla, leteckými předpisy, základní aerodynamikou letounu, meteorologií i základními leteckými přístroji.

pilotování letadla na zkoušku

Kde probíhá výcvik a odkud se startuje?

Výcvik probíhá na letišti Tlustice provozovaném Aeroklubem Hořovice. Letiště má ideální dopravní dostupnost z Prahy, Plzně i Kladna. Autem je to z Prahy 25 minut, z Plzně 35 a z Kladna 40. Zvolit můžete také cestu vlakem – nádraží je od letiště asi 15 minut chůze.

pilotování letadla na zkoušku

Pilotování letadla jako ideální dárek

Pilotováním letadla můžete udělat radost sami sobě, ale je také ideálním dárkem pro všechny dobrodruhy a milovníky mírně adrenalinových aktivit. Létání a hlavně pilotování letadla je zážitkem na celý život a navíc vouchery na nerůznější adrenalinové zážitky jsou hitem posledních let o Vánocích, jako dárek narozeninám, výročí apod. Jejich nabídku najdete pravidelně také na slevových serverech a webech nabízejících zážitky všeho druhu.

pilotování letadla na zkoušku

A pokud se vám stane, jako mnohým před vámi, že se do pilotování zamilujete, můžete se po tomto seznamovacím letu přihlásit do letecké školy Hořovice, absolvovat výcvik, úspěšně složit zkoušky a získat pilotní průkaz pro ultralehká letadla. Při výcviku budete využívat moderní ultralehký letoun GP One, vyrobený v roce 2018. Pilotům ultralehkých letadel je možno tento letoun po přeškolení zapůjčit. Mezi přednosti letadla patří balistický padákový záchranný systém, umělý horizont, elektronicky řízené vodní topení.

pilotování letadla na zkoušku

S veškerými dotazy se můžete obracet na Milana Sklenáře, tel. 603 235 250
e-mail: leteckaskoahorovice@seznam.cz.

Článek byl zobrazen 5 947 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA